Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Διαβούλευση για τους οίκους ανοχής



Τη μέρα που κουβεντιάστηκε στην επιτροπή διαβούλευσης η νέα αστική ανάπλαση έγινε και η κουβέντα για τους οίκους ανοχής. Χρειάστηκε να ανακαλέσω από την μνήμη μου αρκετά πράγματα και οφείλω να ομολογήσω πως έγινε γρήγορα. (Λένε πως κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται εύκολα)

Σήμερα μερικές μέρες αργότερα μπορώ να πως έχω κατασταλάξει σε κάποιες απόψεις.

Η πορνεία σε μεγάλες πόλεις με λιμάνι είναι πηγή δημοτικών εσόδων. Η ακραία εκδοχή του πράγματος είναι στο Αμβούργο όπου οι Γερμανοί μεθοδικοί ακόμη μια φορά κατασκεύασαν ένα (απ΄ότι είδα τελικά ιδρύθηκαν κι άλλα) έρως τσέντερ όπου τα έσοδα του δήμου ήσαν απόλυτα εξασφαλισμένα. Έτσι πχ για να ανοίξει η πόρτα του κάθε σταντ έπρεπε να μπουν σε κερματοδόχο σχισμή (καλά μην πάει αλλού το μυαλό σας) συγκεκριμένη ποσότητα χρημάτων που πήγαιναν κατ’ ευθείαν στο δήμο! Το συγκρότημα είναι πολυώροφο. Εδώ φωτογραφίες.

Σε ηπειρωτικές πόλεις δεν υπάρχει αυτή η προσοδοφόρος διάσταση οπότε πρέπει μάλλον να περιορίσεις το κακό. Και πιο είναι το κακό; Δράση κυκλωμάτων μαστροπείας και μετάδοση νοσημάτων. Αυτά για να επιτευχθούν χρειάζεται η δυνατότητα γρήγορης παρέμβασης της αρχής καταστολής. Κι αυτό κάνει απαραίτητα δύο πράγματα. Πρώτο οι δραστηριότητες αυτές να είναι συγκεντρωμένες σε μια περιοχή, έναν δρόμο με πρόσβαση μόνον από πεζούς για παράδειγμα, και το δεύτερο αυτή η περιοχή να βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό. Αν αντίθετα η τήρηση της τάξης σ’ έναν τέτοιο χώρο γίνει υπόθεση κάποιων προστατών τότε το πράγμα μπορεί να ξεφύγει ανά πάσα στιγμή και να την πληρώσουν ανυποψίαστοι πολίτες.

Η πρόταση
Άρα η λύση θα ήταν να βρίσκαμε έναν τέτοιον δρόμο. Ένα μικρό δρόμο μήκους το πολύ 30 μέτρων ο οποίος θα είχε ένθεν και ένθεν θέσεις παροχής ερωτικών υπηρεσιών. Οι δύο απολήξεις του οφείλουν να είναι φραγμένες με αδιαφανή και σχετικά ισχυρά και υψηλά πετάσματα που θα επιτρέπουν την δίοδο ενός ατόμου. Φυσικά ότι γίνεται εκεί δεν θα μπορεί να φαίνεται από γύρω κτήρια. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο τοπίο στην πόλη ούτε φυσικά έψαξα. Αυτό είναι δουλειά αρμόδιων ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!