Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Πρώην αιρετοί, κομματάρχες και… «κολλητοί» οι συνεργάτες των δημάρχων

dimarxeio-lagkada-themaΚαι νόμιζα ότι το φαινόμενο ήταν μκοναδικό στον Δήμο Πύδνας-Κολυνδρου. Εδώ το έγγραφο του διορισμού του πρώην δημάρχου Καποδιστριακού Δήμου της περιοχής. Όταν το έμαθα πανικοβλήθηκα. Η καθυστέρηση στον διορισμό Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Βρεοίας μ΄έκανε να αναρρωτιέμαι αν η πατέντα του Δημάρχου με τις δύο θητείες που διορίζεται ειδικός σύμβουλος επεκτάθηκε και στη θέση του ΓΓ. Ευτυχώς δεν ήταν έτσι.

Τα καμώματα αυτά τελικά ήσαν ιδιαίτερα διαδεδομένα. Το ΠΑΣΟΚ (και ο παλιός δικομματιμός ευρύτερα) ήξερε την τέχνη του να κτίζει φωλιές για τα γκαβά του πουλιά.
Αυτά πληρώνουμε άλλωστε.
Το άρθρο από εδώ

Της Χρύσας Κυριακού
Πρώην δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και κομματικά στελέχη συγκαταλέγονται στους στενούς συνεργάτες των δημάρχων του νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αποτελούν τα «δεξιά τους χέρια». Σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους του κάθε δημάρχου οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες και οι γενικοί γραμματείς είναι αυτοί που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους δημάρχους και δίνουν τις συμβουλές τους στον τομέα των αρμοδιοτήτων τους.
Στο δήμο Βόλβης ο Διαμαντής Λιάμας συμβουλεύεται πολύ συχνά τον πρώην δήμαρχο, Δημήτρη Γαλαμάτη, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του και είχε αναλάβει ο σημερινός δήμαρχος. Ο κ. Γαλαμάτης αυτή την περίοδο απέχει από τα πολιτικά δρώμενα και η μόνη του ενασχόληση με τα κοινά είναι η «άτυπη» συνεργασία με τον διάδοχό του στο δημαρχιακό θώκο. Στους στενούς του συνεργάτες συγκαταλέγεται επίσης το στέλεχος της ΝΔ, Νίκος Τσακίρης. Να σημειωθεί ότι ο κ. Λιάμας δεν έχει ακόμη καλύψει τη θέση του γενικού γραμματέα αλλά είναι στις προθέσεις του, ενώ δεν έχει ορίσει ακόμη τις θέσεις των ειδικών συμβούλων και συνεργατών.
Στο δήμο Θερμαϊκού ο Γιάννης Μαυρομάτης έχει επιλέξει τον Θεοδόση Χατζηιωαννίδη για τη θέση του γενικού γραμματέα, τον Χρήστο Κυριακόπουλο ως ειδικό συνεργάτη σε νομικά θέματα και τον Θανάση Τζένο σε θέματα τεχνικά. Και οι τρεις τους αποτελούν νέους συνεργάτες του δημάρχου. Στους στενούς συνεργάτες του κ. Μαυρομάτη είναι και ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του δήμου, τον οποίο ο δήμαρχος συμβουλεύεται καθημερινά.
Στο δήμο Νεάπολης Συκεών ο Σίμος Δανιηλίδης εφαρμόζει ένα συλλογικό σύστημα διοίκησης, μέσα στο οποίο σχεδιάζεται και υλοποιείται το ετήσιο πρόγραμμα έργων και δράσεων. Σ’ αυτό το συλλογικό σύστημα λειτουργεί ο δήμαρχος, συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τους αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους συμβούλους και τα μέλη των διοικήσεων των νομικών προσώπων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που ο καθένας έχει, αναπτύσσοντας καθημερινά στενή συνεργασία.
Στο δήμο Καλαμαριάς ο Θεοδόσης Μπακογλίδης έχει επιλέξει να διατηρήσει στις θέσεις τους τους συνεργάτες που είχε και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του. Γενικός γραμματέας του δήμου είναι ο μαθηματικός Γιάννης Αβραμίδης, με τον οποίο ο κ. Μπακογλίδης έχει και φιλική σχέση ενώ στους στενούς συνεργάτες συγκαταλέγονται η δικηγόρος, Ζουμπουλιά Αλμπανίδου, ειδική σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας με τους πολίτες – κοινωνικής πολιτικής για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και υλοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων, ο δικηγόρος, Γιώργος Μητρούδης, ειδικός συνεργάτης σε θέματα που έχουν σχέση με τη νομική επεξεργασία, την υποβολή προτάσεων και το δικαστικό ή εξώδικο χειρισμό υπηρεσιακών θεμάτων και η Χρυσούλα Σωτηριάδου, συνεργάτης για την επικουρία του δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Στενοί συνεργάτες του κ. Μπακογλίδη είναι επίσης οι αντιδήμαρχοί του αλλά και τα άτομα που στελεχώνουν το γραφείο τύπου του δήμου και έχουν αναλάβει την επικοινωνία του δήμου με τους πολίτες.
Στο δήμο Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης έχει στενή συνεργασία με το σύνολο των αντιδημάρχων του αλλά και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ενώ σχεδόν καθημερινή είναι η επαφή του με τους προέδρους των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων αλλά και τους υπόλοιπους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.
Στο δήμο Λαγκαδά ο Γιάννης Καραγιάννης συμβουλεύεται καθημερινά τους αντιδημάρχους Αστέριο Κομμάτα και Ηλία Στόιο, οι οποίοι στις εκλογές συγκέντρωσαν τον υψηλότερο αριθμό ψήφων, καθώς επίσης τις δυο συνεργάτιδές του, οι οποίες είχαν συνεργαστεί κατά το παρελθόν και με την προηγούμενη διοίκηση του δήμου. Ο κ. Καραγιάννης έχει στενή συνεργασία επίσης με όλους τους αντιδημάρχους και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους έχει σχεδόν καθημερινή επαφή. Η θέση του γενικού γραμματέα παραμένει κενή ενώ δεν έχει ορίσει ακόμη τους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες που δικαιούται.
Στο δήμο Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τσουκνιδάς δεν έχει καλύψει ακόμη τη θέση του γενικού γραμματέα, κάτι το οποίο σκέφτεται να κάνει στο μέλλον ενώ έχει ορίσει τους δύο από τους τρεις συμβούλους του, οι οποίοι τον συμβουλεύουν σε θέματα οικονομικά, νομικά και αγροτικά. Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας έχει καθημερινή επαφή με το σύνολο των αντιδημάρχων του ενώ κάθε Δευτέρα πρωί πίνουν όλοι μαζί τον καφέ της εβδομάδας ώστε να προγραμματίσουν τα της εβδομάδας που ξεκινά.
Στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έχει επιλέξει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στον καλλικρατικό δήμο έναν τεχνοκράτη για τη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου, ο οποίος είχε διατελέσει κατά το παρελθόν γενικός διευθυντής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Γιάννης Τολίδης αποτελεί ένας από τους στενούς του συνεργάτες του κ. Καϊτεζίδη, ο οποίος διαθέτει τέσσερις ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες που ασχολούνται με θέματα νομικά, θεσμικά- οργανωτικά και τεχνικά.
Στο δήμο Θέρμης ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος έχει επιλέξει ως τον πιο στενό του συνεργάτη τον πρώην δήμαρχο Τριανδρίας, Δημήτρη Σερβετά ενώ έχει καθημερινή επαφή με τον ειδικό του σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού, Γιώργο Ηλιόπουλο, την μηχανικό, Μαρία Γρηγοριάδου και τον γενικό γραμματέα, που είχε διατελέσει γενικός γραμματέας στον πρώην δήμο Μίκρας, Γιώργο Κουλαουζίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!