Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Βέρμιο SOS: Πιάσαμε δουλειά;



Ναι έτσι έγινε. Κάποια καλά παιδιά πιάσανε δουλειά. Όχι πως δεν είχαν προηγηθεί άλλα, αλλά αυτά προβλέπεται ότι θα κάνουν και φασαρία. Γιατί; Μα γιατί αυτή είναι η φύση των πραγμάτων.
Μετεφηβική παραμένουσα ανωριμότητα σε μια κοινωνία που δεν τολμά να κάνει ρίξεις με το παρελθόν και ένα πολιτικό σύστημα (την ηγεσία της κοινωνίας) με αβελτηρία που θυμίζει Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τον τέταρτο και πέμπτο αιώνα.

Για το θέμα έχω ασχοληθεί κατά καιρούς εδώ εδώ και εδώ. Απέναντι σε τέτοια γκρουπούσκουλα (σαν αυτό που συγκρότησε το vermiosos ) η απερχόμενη Δήμαρχος είχε ευανάγνωστη στάση: Στην αρχή προσπαθούσε να τα εκμεταλλευτεί κι όταν δεν τα κατάφερνε έστελνε την αστυνομία (κατάληψη του κτηρίου της οδού Αφροδίτης πχ). Μένει να δούμε τις αντιδράσεις του επικείμενου δημάρχου. Όσοι μου καταλογίζουν προκατάληψη απέναντί του έχουν άδικο και δίκαιο ταυτόχρονα. Έχω νοιώσει στο πετσί μου τις αντιδράσεις του τα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια.

Όσον αφορά στον ρόλο των απόλυτων αρνητών (για κάποιους απροσδιόριστους οικολογικούς λόγους) αυτός ποια έχει αναγνωσθεί με επάρκεια. Χρησιμοποιούνται από τους εκάστοτε επενδυτές για να θολώσουν τα νερά και να ακυρώσουν με την φασαρία της απόρριψης κάθε συζήτηση και φυσικά διαπραγμάτευση με τις τοπικές κοινωνίες. Δηλαδή χρησιμοποιούνται τελικά από τους επενδυτές για λάβουν απόλυτη ασυδοσία. Γιατί τι άλλο εκτός από ασυδοσία μπορεί να προκύψει μέσα από διλήμματα ή εμείς ή αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!