Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ραδιουργίες πανικοβλήτων;



Η κυρία Λάνιστερ

Ο δύο  αποφάσεις τις οικονομικής επιτροπής της Βέροιας  της 25 Ιουνίου 14 όσο τις σκαλίζεις τόσο σε εκπλήσσουν. Για την δεύτερη, αυτή με την αποζημίωση που υποτίθεται ότι ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο από πολίτη, έγινε αναφορά. Η πρώτη έχει επίσης μέγα «βάθος πεδίου».



Το ιστορικό
Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή. Την 10 Ιουνίου 14 δύο πολίτες, οι Χατζηευστρατίου και Αγγέλογλου ανέφεραν στις δικαστικές αρχές μια σειρά από ατασθαλίες που έγιναν σε σχέση με το ηρώο της πόλης της Βέροιας. Εδώ φαίνονται τα πράγματα καθαρά. Υπάρχει η περιγραφή όλων όσων αναφέρθηκαν στην μήνυση.
Δεκαπέντε ημέρες μετά  η Οικονομική επιτροπή αποφασίζει να διαθέσει δωρεάν Νομική κάλυψη των μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής που πήρε την απόφαση για την ανάθεση της κατασκευής του Ηρώου στον Κων/νο Βαρώτσο. (πριν επτά χρόνια!)  Την επόμενη ο διορισμένος δικηγόρος ζητά από τα τότε μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής (το όργανο σημειωτέον καταργήθηκε από το πρόγραμμα Καλλικράτης) εξουσιοδότηση προκειμένου να τους εκπροσωπήσει. Τους ενημερώνει μάλιστα ότι έχουν κληθεί για ανωμοτί εξέταση. Βέβαια αρκετά, ίσως και όλα,  τα μέλη της τότε επιτροπής δεν γνωρίζουν μια σειρά από λεπτομέρειες. Όπως δηλαδή πως εκείνη η απόφασή τους ακυρώθηκε από την Περιφέρεια, την σημερινή αποκεντρωμένη διοίκηση αλλά και από την επιτροπή του άρθρου 152 (ή 18 όπως λεγόταν μέχρι κάποια ημερομηνία) δευτεροβαθμίως και πως η δήμαρχος έκανε την ανάθεση του έργου  της κατασκευής του Ηρώου εντελώς αυθαίρετα επικαλούμενη μια απόφαση η οποία ουσιαστικά είχε ακυρωθεί.
Περίεργα πράγματα! Ναι,  περίεργα και με μια οσμή ραδιουργίας, τι στιγμή  που ως μηνυτής φαίνεται κάποιος Νικηφόρος Ματθαιόπουλος πρόσωπο άγνωστο και κατά πάσα πιθανότητα ανύπαρκτο. Μένει να μάθουμε πότε έγινε η ανώνυμη, πρακτικά, καταγγελία. Γιατί αν αυτή έγινε μετά την 10 Ιουνίου  2014 τότε το πράγμα παίρνει μιαν ασυνήθιστη τροπή.


Το πιθανό σενάριο
Κάποιοι μαθαίνουν ότι έχει γίνει μια αναφορά στην δικαιοσύνη πράξεων τόσο αυθαιρέτων όσο και ποινικά κολάσιμων και αποφασίζουν να ρίξουν καπνογόνο και  να θολώσουν τα νερά. Το καπνογόνο δεν είναι άλλο από την ανώνυμη καταγγελία και την βιαστική (η σύγκλιση της οικονομικής επιτροπής ήταν  ΕΚΤΑΚΤΗ) παροχή δωρεάν νομικής κάλυψης με την ελπίδα ότι οι νυν και πρώην σύμβουλοι θα δελεασθούν από αυτήν και θα παραδοθούν άνευ όρων. Με τι στόχο; Ηλίου φαεινότερον: Να επιμερισθεί η ευθύνη της αυθαιρεσίας και να πέσει στα μαλακά η δήμαρχος η οποία φέρει ακεραία της ευθύνη της παράνομης ανάθεσης.
Βέβαια υπάρχει και το δίδυμο των μηνυτών. Γι΄ αυτούς τα πράγματα είναι επίσης απλά, σκέφτονται οι πανικόβλητοι. Ρίχνουμε μια τουφεκιά στον αέρα τρομάζουμε τον έναν απ’ αυτούς και τον κρατούμε απασχολημένο μέχρι να κάνουμε την δουλειά μας. Μετά έχει ο Θεός.
Έλα όμως που ο τύπος που θα τρόμαζαν δεν έχει το θεό του και δεν τρομάζει!


Εκείνο που ενοχλεί στην όλη ιστορία είναι ότι εμπλέκουν και έναν νεαρό δικηγόρο μάλλον εν αγνοία του. Η υπόθεση αναμένεται να ξεδιπλωθεί από Δευτέρα.

Καλό καλοκαίρι παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!