Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Βεροιώτης: Μία άποψη για την οδό Μητροπόλεως...(ενημέρωση τηυς 20 06 14)

Βεροιώτης: Μία άποψη για την οδό Μητροπόλεως...: ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΡΜΟΥΛΑ ΤΖΗΜΑ -  Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Αναγνωρίζω ότι δεν είναι ευγενικό και σύνηθες, το να τοποθετείται...

Ενημέρωση 20 06 14
Σήμερα δέχθηκα μιά πρόγκα. Ένας φίλος δημοσιογράφος μου είπε πως δεν έπρεπε να σαρκάσω με την πρόταση της κ. Τζήμα διότι δεν είναι σωστό να απογοητεύουμε νέους ανθρώπους που λένε την γνώμη τους.

Κατ' αρχήν  το θάρρος της γνώμης έχει κόστος. Άρα όσο πιό γρήγορα το κατανοήσει αυτός που αποφασίζει να πάρει αυτόν τον δρόμο, τόσο το καλύτερο γι' αυτόν. Θυμίζω μόνον ότι το θάρρος της γνώμης στην Αρχαία Αθήνα εσήμανε μέχρι και εξοστρακισμό.
Όσον αφορά στην πρόταση που ήθελε να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα μέσω μιάς τεχνολογικά υψηλής λύσης, δηλαδή την συνύπαρξη του αρχαίου δρόμου με την αμφιδρόμηση της Μητροπόλεως, εχω δύο τεχνικές λύσεις.
  1. Κατασκευή δεύτερου κλίτους (καθόδου ή ανόδου δεν έχει σημασία) υπερυψομένου σε σχέση με την υπάρχουσα στάθμη. Δηλαδή έναν δρόμο-όροφο. Έτσι και τα αυτοκίνητα θα κινούνται απρόσκοπτα και προς τις δύο διευθύνσεις και ο δρόμος θα έχει αναδειχθεί.
  2. Κατασκευή δεύτερου κλίτους εν υπογείω. Λύση καλύτερη και λειτουγικότερη αλλά πολύ πιό ακριβή. 

Εάν πάλι ούτε αυτό αρέσει στους συμπολίτες μου τότε υπάρχει ακόμη μιά λύση την οποία μάλιστα την παρουσίασα στο ΔΣ της πόλης κομίζοντας εκπεφρασμένη άποψη του Τοπικού ΤΕΕ. Πεζόδρομος η Μητροπόλεως από το ρολόι μέχτι την Αγίου Δημητρίου με την εγκατάσταση  ενός περιμετρικού δακτυλίου στον οποίο θα κινούνται ηλεκτροκίνητα (τρόλευ) mini busses σε πολύ πυκνή (χρονικά) κυκλοφορία. Ο δακτύλιος θα είναι Κεντρικής -Μάρκου Μπότσαρη -Θωμαίδου -Βενιζέλου 

Φυσικά υπάρχουν και πράγματα που είναι πέρα για πέρα εφικτά αλλά άτομα που εκπαιδεύονται στο να χαιδεύουν τα αυτιά των συνανθρώπων τους δεν τολμούν να τα πούνε. Μεταστέγαση των ΚΤΕΛ και των Νεκροταφείων.Πρώτη και βασική κίνηση να ξαλαφρώσει η πίεση στο κέντρο.

Επιμένω λοιπόν πως:


Το να γράφεις είναι χρήσιμο και απαιτεί τόλμη. Ειδικά όταν έχεις δημόσιο αξίωμα. Λες και μοιραία ακούς. Ας πει λοιπόν κάποιος στην κυρία ότι με σκατουλιές δεν κουμαντάρεις μια πόλη.

Δυστυχώς για την νοοτροπία που προωθείται στο παραπάνω κείμενο, μια πόλη μια χώρα ή μια οικογένεια απαιτούν straight κουβέντες.  Οι επαμφοτερίζουσες φέρουν σύγχυση στην αρχή και γελοιοποίηση αμέσως μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!