Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Πυροβολίστε το να τελειώνουμε.



Το πικρό και μακάβριο καλαμπούρι που ακολουθεί είναι σχόλιο αναγνώστη σε κείμενο του Άγη Βερούτη στο capital.gr. Στο κείμενο αυτό ο Άγης Βερούτης ισχυρίζεται, ότι χρησιμοποιώντας απλή αριθμητική, βρήκε τον τρόπο  να λυθεί το ασφαλιστικό σε τέσσερεις ημέρες. Φυσικά υπάρχει λύση και σε μια μέρα, και αυτή δεν είναι άλλη από την διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και την καθιέρωση εθνικής σύνταξης, αλλά ο κ. Βερούτης προσπάθησε να είναι εκτός από ορθολογιστής και δίκαιος και ανθρωπιστής.

Θα δανειστώ κάτι από την Ιστορία: Ο Χίτλερ πρότεινε στους Άγγλους την δική του μέθοδο να λύσουν το πρόβλημα της εξέγερσης του Μοχάντας Μαχάτμα Γκάντι στις Ινδίες τον Μεσοπόλεμο.: Πυροβολήστε τον Γκάντι.  Θέλουμε δεν θέλουμε αυτή είναι η λύση και στο ασφαλιστικό μας. Μόνον που μετά δύο τρία χρόνια θα το κάνουμε επειδή δεν θα γίνεται αλλιώς.

Το παλιό ανέκδοτο.

Ένας τύπος είδε μια μέρα ένα σπυρί στο πουλί του. Ανήσυχος, πάει στο γιατρό. Ο γιατρός το βλέπει και του λέει: Δυστυχώς αγαπητέ μου, είναι κακό πράγμα, πρέπει να το κόψουμε.

Τρελαμένος ο τύπος πάει σε δεύτερο γιατρό. Τα ίδια, πρέπει να το κόψουμε. Πάει και σε τρίτο , και σε τέταρτο, τίποτε ! Οπότε κάποιος του λέει ότι υπάρχει ένας σούπερ ειδικός σε τέτοια θέματα. Τρέχοντας πάει στον σούπερ ειδικό.
 
Ο σούπερ ειδικός τον εξετάζει και του λέει : Είναι κακό πράγμα, αλλά δεν χρειάζεται να το κόψουμε. Ο άνθρωπος πάει να φιλήσει το γιατρό από τη χαρά του, αλλά ο γιατρός συνεχίζει : ... θα πέσει μόνο του !

Κάπως έτσι είναι η κατάσταση με τα ταμεία. Ο ένας γιατρός ( Σπράος) προειδοποίησε ότι θα το ... κόψουμε. Ο δεύτερος γιατρός ( Γιαννιτσης) είπε το ίδιο. Τώρα ψάχνουμε για τον σούπερ που θα δώσει ελπίδα. Και καθώς ο καιρός περνάει, τα νούμερα χειροτερεύουν τραγικά, και είναι πλέον απολύτως βέβαιο ότι τα ταμεία θα καταρρεύσουν πλήρως και θα συμπαρασύρουν στον Καιάδα και τις γενιές που έρχονται.

Η λύση αυτού του γόρδιου δεσμού δυστυχώς απαιτεί από τον Έλληνα τις αντίθετες ιδιότητες από εκείνες που τον χαρακτηρίζουν : Ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και εθνική ομοψυχία !

Τον Γκάντι παιδιά τον Γκάντι. Αφού στο τέλος από πυροβολισμό πήγε κι αυτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!