Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση προ ημερήσιας Διάταξης στο ΔΣ της Βέροιας από τον Γιάννη Αγγέλογλου

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Αγγέλογλου

Ερωτήματα προ ημερησίας ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΟΥ Δημοτικού Συμβουλίου της 23.2. 2012  Αγγέλογλου Γιάννης


Κύριε Πρόεδρε
Υπάρχουν και έχουν σε γενικές γραμμές μελετηθεί και καταγραφεί, κατά τη γνώμη μου, δύο είδη πολιτικών προσωπικοτήτων. Στην πρώτη κατηγορία και εις ό,τι αφορά τη λογοδοσία, τις εξηγήσεις, και τις απαντήσεις που δίνουν -και οφείλουν να δίνουν- οι της δημοτικής αρχής στους πολίτες δια μέσου των συνεντεύξεων ή των ερωτημάτων σε θεσμικά όργανα, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, ανήκουν αυτοί που απαντούν σ΄ ό,τι καταλαβαίνουν. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι πολιτικοί που καταλαβαίνουν αυτά στα οποία απαντούν. Δυστυχώς ή ευτυχώς η Δήμαρχος της Βέροιας, αν κρίνω από τις απαντήσεις της στα ερωτήματά μου, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, δύο εργάσιμες ημέρες και τρεις αργίες πριν, σύνολο έξι μέρες διαφορά από το πρώτο, αλλά και από τις απαντήσεις της στα ερωτήματα της κυρίας Σαββαΐδου για πάνω από ένα χρόνο, ανήκει σε μια τρίτη κατηγορία.
Δεν καταλαβαίνει τα ερωτήματα στα οποία απαντάει και δεν απαντάει στα ερωτήματα που δείχνει ότι καταλαβαίνει.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παίρνουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν διατυπώθηκαν ποτέ και να μην έχουμε απαντήσεις σε ερωτήματα διατυπωμένα κατ΄ επανάληψη, με διαφορετικούς και ποικίλους τρόπους μάλιστα, προκειμένου να τη διευκολύνουμε.
Είναι αυτό ένα σοβαρότατο θέμα πολιτικής και πολιτισμικής δεοντολογίας, ίσως είναι ένα άκρως αντιδημοκρατικό ατόπημα που δείχνει μια πρωτοφανή επίφαση δημοκρατίας - και για να μην πω ότι προσιδιάζει μάλλον σε ψευτοδημοκρατικό ή νεοαυταρχικό τέχνασμα, - και θα μπορούσε να προσδιοριστεί κάλλιστα είτε ως πονηροειδής  μαλαγανιά είτε ως παρελκυστική πολιτικάντικη ιδιοτυπία, αν δεν κυκλοφορούσε μεταξύ των παροικούντων τα δημαρχιακά πράγματα η άποψη ότι η Βέροια ευτυχεί να κατέχει, αν και σε διαφορετικά οφίτσια και θώκους, επτά έως οκτώ Δημάρχους και μία μόνο αντιδήμαρχο.
Αυτή που βολοδέρνει μεταξύ των συμβουλίων της ΚΕΔΕ ως επίτιμος κανακάρισσα πριμαντόνα και πανευρωπαϊκών οικονομικών φόρουμ, τύπου Παντείου και Economist, -ο Δήμος μας είναι ο καλύτερος πελάτης των χορηγών τους (CYTA και Ericson)- για να διατηρήσει το κύρος της, οπότε ως προικισμένη από τη φύση και χαρισματική ιδιοφυία περί των έξυπνων smart τεχνοτροπιών που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα αγαθά της μοντέρνας τεχνολογίας στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων επαναπροσδιορίζει κάθε την αρχή της μεταξύ ανυπόμονων δελφίνων που έχουν σιγουρευτεί πλέον για το αμφίβολο της διαχειριστικής της εξισορρόπησης και απλώς κάνουν υπομονή μέχρι να τη δουν να καταρρέει.
Αυτά ως πρόλογο. Παρακαλώ λοιπόν θερμά τη Δήμαρχο σεβόμενη τα δημοκρατικά ιδεώδη για τα οποία πάλεψε σκληρά εξ απαλών ονύχων ως μαχόμενη δημοσιογράφος να μου απαντήσει στα κάτωθι εξής ερωτήματα είτε αυτοπροσώπως είτε εξουσιοδοτώντας τους αντιδημάρχους της, νομικούς της συμβούλους είτε τον γενικό της γραμματέα είτε όποιον έχει την ευγενική καλοσύνη να αυτοπροταθεί εν πεποιθήσει ως εθελοντής.


1ο  Με δεδομένο ότι γνωρίζει τη διαφορά του ποινικού από το πολιτικό (αστικό ) δικαστήριο, αναρωτιόμαστε γιατί προτίμησε να καταθέσει αγωγήεναντίον του δημοσιογράφου από τον οποίο εθίγη η προσωπικότητά της και ο θεσμικός της ρόλος και όχι μήνυση, με την οποία θα μπορούσε να εξαφανίσει ή να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα κατηγορηθεί για αθέμιτο και άδικο πλουτισμό; Μήπως δεν τη γνωρίζει;

2ο Γιατί δεν φροντίζει να δώσει εντολή στον αρμόδιο επαΐοντα της αναπτυξιακής να οργανώσει την on line αναμετάδοση των δημοτικών συμβουλίων, ώστε και να αποσβέσει τα κονδύλια που ξοδεύτηκαν για τον ψηφιακό εξοπλισμό της πόλης που της χάρισε τα εύσημα του έξυπνου οικισμού και να ενημερώνονται οι πολίτες όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας επιτάσσει και να καταστήσει πιο εύρυθμη και πιο κατανοητή τη λειτουργία των δημοσιογράφων, οι οποίοι αδυνατούν λόγω πληθώρας πληροφοριών να ενημερώσουν εγκαίρως το μάλλον αδιάφορο κοινό της πόλης μας.

3ο Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου κατατέθηκε εκ μέρους 21 μελών της επιτροπής διαβούλευσης αίτηση για σύγκλιση της επιτροπής με θέμα «Δημιουργία Βιομηχανικών/ΕπιχειρηματικώνΠεριοχών στην περιοχή του Δήμου Βεροίας». Οι συντάξαντες το συγκεκριμένο κείμενο δεν ήσαν μόνον τα μέλη της αλλά και Πολεοδόμοι που κατέθεσαν τον κόπο και την άποψή τους. Με την πρόταση είχε ζητηθεί έκτακτη σύγκληση της επιτροπής με μόνο θέμα το παραπάνω. Στην αίτηση αναφέρθηκε ότι οι αιτούντες ήσαν πάνω από των 1/3 των μελών και πως σύμφωνα τουλάχιστον με το δημοσιευμένο σχέδιο κανονισμού λειτουργίας της Επιτροπής, η πρόεδρος όφειλε να την συγκαλέσει. Η κ. Δήμαρχος παρ’ όλες τις υποσχέσεις που έδωσε στο τέλος με μια περίεργη δικαιολογία υπαναχώρησε. Αυτή η συμπεριφορά δεν σημαίνει άραγε υποβάθμιση και απαξίωση ενός θεσμού που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην τοπική κοινωνία; Κατανοεί η κ. Δήμαρχος πόσο σοβαρή είναι η συμβολή της χωροταξίας στην οικονομική ανάκαμψη;

4ο Εδώ και μία διετία τουλάχιστον, οι πολίτες αυτής της χώρας προκειμένου να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις βασικότατες ανάγκες διαβίωσης στερούνται πλέον ακόμα και τα αυτονόητα. Μπορεί να είναι νόμιμο ωστόσο είναι απολύτως απαράδεκτο, να παριστάνουμε, ότι δεν συμβαίνει τίποτα και να συνεχίζουμε να ανεχόμαστε σπάταλες συμπεριφορές. Στο πρόσφατο παρελθόν ζητήσαμε να μας πληροφορήσετε κ. Δήμαρχε, τον αριθμό τον αμειβομένων «ειδικών συνεργατών» σας και το συνολικό ετήσιο κόστος τους. Θα θέλαμε να μάθουμε αν άσκηση πίεσης από τους Ευρωπαίους επιτετραμμένους να περιορισθεί ο αριθμός των συνεργατών των αντιδημάρχων και η πλήρης κατάργηση των ειδικών συνεργατών σας εμβάλλει ώστε ν΄ αποφασίσετε να αντιληφθείτε ότι συμβαίνει κάτι προσβλητικό. Τέλος, αν η πόλη μας γίνει γνωστή στο πανελλήνιο όπως η Ιθάκη για τον κτηνοτρόφο «ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου» δεν θα λογοδοτήσετε άραγε για τον «δικό» σας «θηραματο – εκτροφέα», που εσείς προδιαγράψατε, ευτελίζοντας τους θεσμούς, εν προκειμένω του ΑΣΕΠ, και παράλληλα την πόλη ολόκληρη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!