Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Δεύτερες σκέψεις από ένα κείμενο


Χθες αναρτήθηκε η πρώτη αντίδραση από την απάντηση της ΔΕΥΑΒ στο ερώτημα ποιοι είναι οι μικροοργανισμοί που εισάγονται στις ΕΕΛ του Δήμου Βεροίας.
Τώρα είναι πλέον ώρα για ωριμότερες σκέψεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δ/ντης της ΔΕΥΑΒ απαντά σε ερώτηση για την αποδοτικότητα της βιολογικής ενίσχυσης του συστήματος καθαρισμού των λυμάτων της πόλης. Είναι όμως η πρώτη στην οποία το έγγραφο που υπογράφει δεν έχει πρώτη υπογραφή από Χημικό Μηχανικό της επιχείρησης. Ο Δ/ντης το συνέταξε και το υπέγραψε μόνος του. Εύκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί τους τρικούβερτους καβγάδες και τις πιέσεις σε στελέχη που προηγήθηκαν στα κλειστά γραφεία της Βεροιώτικης Εταιρείας Υδάτων. Ας είναι.
Μου έκανε εντύπωση μια σειρά από το έγγραφο όπως φαίνεται δίπλα. Οι μονάδες πυκνότητας ήσαν αι7θίη3 . Σε πρώτη φάση δεν έβγαινε κανένα νόημα. Αν όμως έχεις εντρυφήσει σε τεχνικές μετατροπής εικόνας κειμένου σε αρχείο κειμένου .doc  τότε καταλαβαίνεις ότι αυτή η περίεργη «λέξη» δεν είναι παρά η ανάγνωση των στοιχείων gr/cm­­­3.


Ας τα πάρουμε από την αρχή προσπαθώντας να ανασυντάξουμε ένα σενάριο. 

Ο Δ/ντης ζητά από τους Χημικούς Μηχανικούς της ΔΕΥΑΒ να συντάξουν ένα απαντητικό στην αθώα επιστολή μου. Οι Χημικοί αρνούνται  γιατί γνωρίζουν ότι τίποτε δεν είναι αθώο πλέον στον Βιολογικό καθαρισμό της πόλης μου. Ο Δ/ντης πιέζεται να απαντήσει, ο μισθός είναι μεγάλος και η κρίση έχει σφάξει το επάγγελμα του Μηχανικού,  και αποφασίζει να απαντήσει μόνος του. Βρίσκει μια προσφορά ή κάτι τέτοιο από το αρχείο του, την σκανάρει και την περνά από ένα πρόγραμμα μετατροπής εικόνας σε κείμενο (το Iris πχ) όλα πάνε καλά με τους Ελληνικούς χαρακτήρες αλλά μερικοί Λατινικοί αναγνωρίζονται ως Ελληνικοί και η λεπτομέρεια διαφεύγει της προσοχής και το κείμενο υπογράφεται. Κάτι παρόμοιο γίνεται και πιο κάτω όταν το CO2 αναγνωρίζεται ως 002. Αυτό είναι η διασκεδαστική πλευρά του πράγματος.  Τα δύσκολα έρχονται παρακάτω.

Αναφέρονται λοιπόν στην τελευταία παράγραφο: 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (Ενδεικτικά)
-        Επιτάχυνση ρυθμού βιοδιάσπασης
-        Εξάλειψη δυσάρεστων οσμών φορτίου
-        Αύξηση δυναμικότητας εγκαταστάσεων
-        Μείωση κατ/σκόμενης ενέργειας αερισμού
-        Εξάλειψη παραγωγής βιολογικής ιλύος
-        Ρευστοποίηση λιπών Βελτίωση αερόβιας σταθεροποίησης
-        Μείωση χημικών προσθέτων
-        Αύξηση παραγωγής βιοαερίου (όταν υπάρχει)


Δηλαδή για μια ακόμη φορά η υπογραφή του Δ/ντή μπαίνει κάτω από βεβαίωση απόλυτης εξαφάνισης της υπολειμματικής λάσπης. 

Δεν ξέρω πόσο συναρπαστικό προβλέπεται το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!