Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ο Ενημερωτικός Κύκλος



Θεωρώ πως τέλειωσα τον ενημερωτικό κύκλο προς τους Δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης σε σχέση με αυτό που θεωρούσα πολιτικό θέμα στην λειτουργία του Δημάρχου και του Νομικού συμβούλου του Δήμου Βεροίας. Για να θυμίσω επρόκειτο για τις διαρκείς απόπειρες των δύο αυτών ανδρών να παραβούν τον  ν. 2690/99 περί δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης και το άρθρο 10 του Συντάγματος.  Για την ακρίβεια την άρνησή τους να ενημερώσουν τους πολίτες εγείροντας προσκόμματα δικής τους ιδιόρρυθμης ερμηνείας των Νόμων. 


Το θέμα είναι πολιτικό διότι ένας δήμαρχος που παίζει κρυφτό με τους πολίτες της πόλης του εκτός από το ότι είναι μια άκομψη εικόνα είναι και μια βλαβερή μεθόδευση. Η απώλεια της εμπιστοσύνης μεταξύ διοικούντων και διοικουμένων δεν είναι καλός οιωνός για οποιαδήποτε διοικητική μονάδα. 

Έχει ιδιαίτερη σημασία το πώς αντέδρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που παρέλαβαν την έκκλησή μου. Σημειώνεται πως η έκκληση ήταν γραπτή και συνοδευόταν από έναν φάκελο με φωτοτυπίες. Ξοδεύτηκα.Καταρχήν δεν καταλάβαιναν με το πρώτο πως δεν τους ζητώ χάρη. Ίσως δεν το διατύπωνα σωστά στο κείμενο ή ίσως και να βιώνουν έντονα λόγω του τρόπου με τον οποίον ασκείται διοίκηση στη χώρα μας την διαδικασία συναλλαγής σε επίπεδο προσωπικών εξυπηρετήσεων. Όταν καταλάβαιναν ότι δεν επρόκειτο για προσωπική χάρη, μετά την πρόσθετη διευκρίνιση ότι με μια προσφυγή μου στην δικαιοσύνη θα πάρω τις απολογίες των ανθρώπων που παραπέμφθηκαν πειθαρχικά και αθωωθήκαν, ή απαντούσαν πως ξέρουν τι θα πράξουν και με ένα ευχαριστώ τελείωνε η κουβέντα,   ή άρχιζε μια συζήτηση που έδειχνε ότι δεν ήθελαν να καταλάβουν. Αυτή περιστρεφόταν γύρω από την ερώτηση «κι εσύ τι θέλεις να πετύχεις;» κι αυτό όταν γινόταν  σαφές και η κουβέντα σταματούσε. Μερικές φορές όμως η κουβέντα τραβούσε εκνευριστικά για τον απλό λόγο γιατί είχαν άλλα στο μυαλό τους. Εκεί την σταματούσα εγώ.   
 
Κάπως έτσι περιμένω το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Θεωρώ πως πράττω το καθήκον μου πυροδοτώντας τις διαδικασίες ενός δημόσιου διαλόγου και λογοδοσίας.

 Η θέση μου και η ηλικία μου με επιτρέπουν να φτάσω ως εδώ και μου υπαγορεύουν να σταματήσω.

Η σκυτάλη πλέον είναι στα χέρια των συμβούλων. Εκεί πλέον θα δούμε πως θα πράξει ο καθείς. Θα δούμε κίνητρα, κατάρτιση και ικανότητες. Ακόμη θα μετρήσουμε τόλμη και τσαγανό. 

Έρχονται άλλωστε και εκλογές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!