Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Το εύλογο ενδιαφέρον και το κεντροαριστερό κοπάδι



Οι δεύτερες σκέψεις λένε είναι σοφότερες.  Μπορεί. Συχνά όμως είναι αποτέλεσμα περισσότερης οργής απ’ ότι αρχικά. Αναλογιζόμουν την δεύτερη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Βεροίας και όπως ήταν επόμενο οργίστηκα.


Τι έγραφε λοιπόν αυτός ο άνθρωπος σχολιάζοντας τον σκοπό για τον οποίο ζητώ έγγραφα από τον δήμο Βεροίας. «Πλήν όμως, στην νεώτερη αίτηση που τέθηκε υπόψη μου, δεν αναφέρεται και πάλι, κατά την γνώμη μου, συγκεκριμένος προσωπικός λόγος για τον οποίο ο αιτών ζητά αυτά τα πρόσθετα στοιχεία, αφού όσα  επικαλείται για την ανάγκη ελέγχου του τρόπου διαχείρισης των χρημάτων, της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου κλπ, έχω την γνώμη ότι δεν συνιστούν προσωπικό λόγο που να θεμελιώνει επαρκώς το έννομο συμφέρον του (πρβλ ΝΣΚ 39/2017), αφού δεν συνιστούν προσωπική έννομη σχέση του συνδεόμενη με το περιεχόμενό τους…» Άτσα. Ξανάγραψε και τον Νόμο!  Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πρώτα πρώτα  ξεπερνώ το γεγονός ότι με την επίκληση της 39/2017 του Νομικού Συμβουλίου του κράτους δέχθηκα κατάμουτρα ένα φτύσιμο στην αξιοπρέπειά μου. Βρήκα την Γνωμοδότηση και αυτή αφορούσε εγγυητικές επιστολές Πρακτόρων Λαχείων!  Σκέφτηκα πως αν ήμουν Δήμαρχος θα τον είχα στείλει και μόνον γι’ αυτόν τον λόγο σπίτι του. Ο Δήμαρχος όμως δεν τον έστειλε σπίτι του γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο: Γιατί του παρείχε βολικές ασπίδες απέναντι σε ενοχλητικούς πολίτες. 

Συνεχίζω και πάλι με το ότι με τον ν 2690/99 και το άρθρο 10 του Συντάγματος το δικαίωμα στην ενημέρωση θεωρείται από μόνο του έννομο συμφέρον. Αλλά για μια στιγμή! Το έννομο συμφέρον μας προέκυψε σ΄αυτήν την παράγραφο, πιο μπροστά μιλούσαμε για εύλογο ενδιαφέρον. Φτάσαμε ήδη ένα σκαλί ακόμη πιο κάτω δηλαδή. Και μόνον αυτή η υποβάθμιση ενός τόσο βασικού πολιτικού δικαιώματος δείχνει πόσο επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν κάποιοι όταν μείνουν αναπάντητοι.
Ας επιστρέψουμε στο εύλογο ενδιαφέρον. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ούτε και να αποδειχθεί. Καμιά από τις γνωμοδοτήσεις που αραδιάζει δεν κάνουν έστω και νύξη σ’ αυτό. Τις είχα ψάξει πριν τρία τέσσερα χρόνια και ήταν όλες άσχετες. Το copy paste είναι συχνά βολική λύση αλλά μπορεί να σε εκθέσει στο άψε σβήσε. 


Όταν σου ζητούν προσωπικούς λόγους…
Για να καταλήξουμε και να μείνουμε στον ενοχλητικό πυρήνα του συλλογισμού. «κατά την γνώμη μου, συγκεκριμένος προσωπικός λόγος για τον οποίο ο αιτών ζητά αυτά τα πρόσθετα στοιχεία, αφού όσα  επικαλείται για την ανάγκη ελέγχου του τρόπου διαχείρισης των χρημάτων, της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου κλπ, έχω την γνώμη ότι δεν συνιστούν προσωπικό λόγο που να θεμελιώνει επαρκώς».  Τι είχα γράψει εδώ;
1.       « Η ευρωστία του ταμείου του Δήμου με ενδιαφέρει άμεσα διότι είμαι κάτοικος της Βέροιας πληρώνω τέλη και θα ήθελα να γνωρίζω πως χρησιμοποιούνται αυτά για την κατασκευή δημόσιων έργων». Δηλαδή πολύ απλά ο Νομικός του Δήμου και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο Δήμαρχος της Βέροιας και το κεντροαριστερό κοπάδι που τον ακολουθεί  θεωρούν ότι οι πολίτες δεν έχουν κανένα λόγο για την ίδια τους την ευημερία η οποία εν μέρει εξαρτάται από την ποιότητα των δρόμων και των πεζοδρομίων, των δημόσιων κτιρίων καθώς κι κάθε δημοτικού έργου.  

2.      «…θέλω να γνωρίζω αν η «παγίδα» που είχε στηθεί στον δρόμο Συκιάς Παλατιτσίων, διότι πρακτικά περί παγίδας επρόκειτο, υπάρχει πιθανότητα και ποια να ξαναεμφανισθεί στο οδικό δίκτυο της πόλης και των οικισμών της…» Πιο απλά δηλαδή θέλω να μάθω πως στήθηκε μια παγίδα για να φυλάγομαι από τις υπόλοιπες. Θέλω να προστατέψω την ζωή μου στο κάτω κάτω της γραφής. Ε λοιπόν ναι, ούτε η ζωή μου, ούτε η σωματική μου ακεραιότητα νοιάζει τον Δήμαρχο και την κεντροαριστερή σούπα που τον περιβάλλει.

3.      «Διότι επίκεινται εκλογές και  θα ζητηθεί από εμένα ακόμη μια φορά να αποφασίσω για το ποιόν των ατόμων που θα με εκπροσωπήσουν και η καλή λειτουργία του διοικητικού μηχανισμού είναι κάτι που το αναδεικνύει». Αυτό πια πρέπει να τους φάνηκε αστείο. Κρατήθηκαν μάλλον και δεν τους ξέφυγε το πολύ απλό και κεντροαριστερό. «Ώστε κάθεσαι και σκέφτεσαι πριν ψηφίσεις; Δηλαδή δεν σου αρκεί να ρωτήσεις το κόμμα σου;» Και λέω ότι κρατήθηκαν γιατί αυτό είναι ο πυρήνας της κεντροαριστερής λογικής και τους πυρήνες τους προφυλάσσεις  μέσα σε πολλές στρώσεις άσχετης φλυαρίας.

Πραγματικά είναι για γέλια. Το τι θα κάνω με τον εισαγγελέα (αν θα ζητήσω δικαστική συνδρομή κλπ)  είναι δικό μου θέμα. 

Το θέμα όμως έτσι όπως ετέθη είναι βαθιά πολιτικό. 

Θα κάνω μια επιστολή. Θα στείλω αντίγραφά της στους αρχηγούς των παρατάξεων του δήμου και τους κ. Γουλτίδη και Πατσίκα.  (Για τους τελευταίους αναφέρομαι ξεχωριστά γιατί η παράταξή τους δείχνει κόπωση  και δυσλειτουργία). Σ’ αυτήν θα αναφέρω την εκτροπή στην οποία οδηγεί η νοοτροπία της Δημοτικής αρχής και θα ζητήσω την παρέμβασή τους. Θα δούμε τι κουκούλια θα πιάσουν κι αυτοί. Εννοείται ότι μ’ αυτήν την ανάρτηση απευθύνομαι σ’ όλους τους συμπολίτες μου.

2 σχόλια:

  1. Ενω αν παθαινε το αμαξι σου καποια ζημια στο επιμαχο σημειο του δρομου π.χ. και εκανες καταγγελια, μηνυση ή οτιδηποτε αλλο θα ειχες ευλογο ενδιαφερον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικά ζημιές και αποζημιώσεις θα ήταν πολύ πιο μεγάλες από το αν ήξερα που αλλού μου την είχαν στημένη και φυλαγόμουν

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!