Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η οδός Θερμοπυλών στη Βέροια και οι Εφιάλτες.



Πήρα το παρακάτω κείμενο από τον Γιάννη Αγγέλογλου. Για να πω την αλήθεια δεν συμφωνώ σχεδόν σε τίποτε απ’ όσα λέει. Για την ακρίβεια παρομοιάζει με εφιάλτες τους ανθρώπους που έβαλαν υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του κ. Καραπαγιωτίδη. Εφιάλτες θα ήταν αν είχαμε πόλεμο και περνούσαν στις τάξεις του εχθρού. Ή έδιναν κρατικά μυστικά σ’ αυτόν. Απ’ ότι ξέρω όμως δεν είχαμε πόλεμο. Αυτοδιοικητικές Εκλογές είχαμε.

Υπάρχει όμως και κάτι για το οποίο δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Γιά την αστοχία που φθάνει στα όρια της απρέπειας της αγωγής εναντίον του Δήμου προκειμένου να διεκδικήσουν χρήματα αποζημιώσεων ενώ –υποτίθεται- είχαν παραιτηθεί από την είσπραξή τους.
Το δημοσιεύω για έναν λόγο. Ο συγγραφέας του παραιτήθηκε από κάθε μορφή αποζημίωσης ως δημοτικός σύμβουλος και δεν έλειψε ούτε μια φορά από το Δημοτικό συμβούλιο. Α ναι, και γιατί συνοδευόταν από δύο ε[επιμελημένα κολάζ. 

Είναι απίστευτο και συναρπαστικό αυτό που συμβαίνει κάθε τόσο στη μικρή μας πόλη των καινοτόμων εμπνεύσεων, της αυθεντικής πολιτικής πράξης και στις ευρεσιτεχνίες της. Να είναι, που σχηματικά, σημειωτικά, σημειολογικά, στατιστικά και χαρτογραφικά, ο νομός του οποίου είναι πρωτεύουσα, ο νομός Ημαθίας, δηλαδή, μοιάζει στο πολιτικό χάρτη με καρδιά και βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Ελλάδας; Γι΄ αυτό λέτε ότι κάθε τόσο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και μια παγκόσμια πρωτοτυπία;


Βέροια, πόλη μαγική, πρώτη στην εγκατάλειψη κατασκευαστικών έργων, πρώτα ενός δρόμου, και αμέσως μετά -το εξωφρενικότερο- μιας γέφυρας χρηματοδοτούμενης από … δωρεά! Πρώτο το νοσοκομείο της στους τοκετούς με καισαρική παγκοσμίως, πρώτη στον αριθμό των υποψηφίων Δημάρχων -επτά και ένας-, πρώτη στο μικρότερο ψηφοδέλτιο συνδυασμού για τα Δημοτικά, πρώτη σε αγωγές Αντιδημάρχων εναντίον του Δήμου, και … πρώτη στο φαινόμενο - όπως ομολογούν οι ίδιοι, - την αγωγή να την έχει συντάξει υποψήφιος Δήμαρχος τρίτου Συνδυασμού! 

Πρώτη εδώ, πρώτη εκεί, πρώτη και στην ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, στα Αυτοδιοικητικά. Όμορφα και τακτικά… Πάμε με κείνον που νικά.
Και το πιο ανήκουστο απ΄ όλα…

Στην οδό Θερμοπυλών, προς τιμή της ομώνυμης μάχης, γνωστής για την αυτοθυσία των τριακοσίων, χάρις στο ποίημα του παγκοσμίου φήμης Αλεξανδρινού Κωνσταντίνου Καβάφη, γνωστής και για τον εφιάλτη της στυγερότερης προδοσίας που έλαβε χώρα στα πολεμικά χρονικά, ε… Στην οδό Θερμοπυλών οι Βεροιείς, κατασκεύασαν σιδερένια πεζογέφυρα για να διευκολύνεται το παζάρι και το αλισβερίσι και η μετακίνηση των αγοραστών οπωρολαχανικών και αγροτικών προϊόντων. Επόμενο ήταν ν’ ακολουθήσει και το πολιτικό παζάρι, με έναν πρωτόγνωρο για τα πολιτικά ήθη ΟΠΟΡΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ καιροσκοπισμό και μια ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής που όμοιά της δύσκολα να συμβεί, σαν φαινόμενο, στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης, σ’ όλη τη χώρα. 

Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλάζουν προς την επικρατέστερη, παρατάξεις σαν τα πουκάμισα και μάλιστα έξι απ΄ αυτούς, στην τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση, εν ενεργεία όντες , πήγαν με τον… αντίπαλο! Ένας δε, ήταν και αμειβόμενος αντιδήμαρχος!

Βέροια πόλη μαγική, λοιπόν. Εύγε και εις ανώτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!