Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Βελτιώνοντας την προηγούμενη πρόταση



Είναι τοίχος
Αναμένονταν κάποια σχόλια ή στην πολύ αισιόδοξη προοπτική μερικές συμπληρώσεις σ΄ αυτό που χαρακτήρισα, μάλλον υπερεκτιμώντας το, πρόταση για τοπαραδοσιακό εμπορικό κέντρο της πόλης. Μάλλον δεν άρεσε. Ελλείψει κριτικής ή βελτίωσης η ιδέα αυτοβελτιώνεται.

Greenwalls
Πράσινοι τοίχοι. Πρόκειται βασικά για μεγάλες επιφάνειες μέσα στον αστικό ιστό αλλά και σε μεμονωμένες κατοικίες οι οποίες επιλέγονται να καλυφθούν με αναρριχητικά φυτά. Κατασκευάζεται μια υποδομή από ένα μεταλλικό χωροδικτύωμα από λεπτές γαλβανισμένες χαλύβδινες βέργες  το οποίο στηρίζεται στον τοίχο, φυτεύεται το έδαφος όπου το πλέγμα καταλήγει και μέσα στο κενό (πάχους το πολύ 30 cm) αναπτύσσονται αναρριχώμενα.  
Χρησιμοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία  για την κάλυψη όψεων πολυόροφων parking, και για βιοκλιματικές εφαρμογές. 
Εφαρμογή στην Ισπανία

Πεδίο εφαρμογής στον ιστό του κέντρου της πόλης της Βέροιας.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες για την εφαρμογή greenwalls στην περιοχή που εξετάστηκε στην πρόταση που παρατέθηκε. Υπάρχουν όμως μια δυο έκδηλες θέσεις. Η μία είναι η πλατεία Δημαρχείου στη οικοδομή που στεγάζεται το goodys. H δεύτερη στον περίβολό του Θεολόγου (εκκλησία απέναντι από τον Αγιαντώνη στη   Μάλλον θα υπάρχουν και άλλες θέσεις.
Βενιζέλου) Η ακόμη και τμήματα της όψης της Εθνικής τράπεζας και η όψη του Μελετείου από την μεριά της Αριστοτέλους.


Οι πιθανές δυσκολίες

Εδώ το πρόβλημα πιθανώς να είναι οι ιδιοκτήτες των οικοδομών που δεν θα θέλουν να χρησιμοποιηθούν οι τοίχοι τους ή το τμήμα εκείνο του οικοπέδου τους, Μια λύση θα ήταν ο δήμος αντιπαρέχοντας κάποια υπηρεσία να



Η τεχνική
θερμομονώσει τις όψεις αυτές πριν στήσει το πράσινο πέτασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!