Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αλλού κι εδώ

Όσοι πήγανε σ' εκείνην  την θλιβερή ενημέρωση για τις λεγόμενες αστικές αναπλάσεις της Βέροιας θυμούνται το φιάσκο. Δεν κατάλαβαν τίποτε, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός της "ενημέρωσης": Να μην καταλάβουν οι πολίτες τίποτε απολύτως, να δημιουργηθεί σύγχυση και η δημοτική αρχή να κάνει ότι της φανεί βολικό. Η δημοτική αρχή τα κατάφερε. Δημιούργησε προπέτασμα καπνού και προέλασε.


Δείτε όμως πως έγιναν πραγματικές ενημερώσεις αλλού. https://www.youtube.com/watch?v=bljTs_8wL1g&list=PL4i1Y9NlhYg4ghYq0NiiEoGUBCJ2GFo_O 

Δε βαριέσαι. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν μας τους διόρισαν κιόλας, με ψήφους των Βεροιαίων εκλέχθηκαν. Υπό μίαν έννοιαν οι Βεροιώτες είχαν επιλέξει, έμμεσα έστω, το σημερινό χάλι. Ας το υποστούν.

Οι αυριανοί θα είναι προφανώς χειρότεροι. Και επίσης ψηφισμένοι.



6 σχόλια:

  1. Η Βέροια έχασε μια καταπληκτική ευκαιρία να αλλάξει ουσιαστικά και να εκμεταλλευτεί με πολλούς τρόπους αυτή την ανάπλαση. Να αναδείξει νέα σημεία της, να ομορφύνει και να μπει σε μια νέα εποχή. Αντ΄ αυτού βρεθήκαμε με την παρούσα μελέτη η οποία φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με τις αντίστοιχες της νέας παραλίας της Θεσ/νίκης ή της Αθήνας. Με εξαίρεση την δική σου φωνή κ λίγους ακόμη, η πλειοψηφία έμεινε απαθής περιοριζόμενη σε κριτική καφενειακού χαρακτήρα στους αντίστοιχους χώρους φυσικά και εκεί εξάντλησε τα δημοκρατικά της καθήκοντα. Ο επόμενος δήμαρχος αρκεί να υποσχεθεί ότι θα αλλάξει αυτή την ανάπλαση κ θα εκλεγεί. Οι πολλοί θα νιώσουν ότι τιμώρησαν την προηγούμενη αρχή κ η ζωή θα συνεχιστεί. Από ουσία όμως μηδέν εις το πηλίκο. Χαμένα χρόνια κ χαμένα κονδύλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απάντηση δεν έχει να κάνει με τις ίδιες τις αναπλάσεις. Αυτό είναι ένα κακό που μας συνέβη και δύσκολα θα επουλωθεί. Μια πενταετία από χέρι και βλέπουμε.
    Το θέμα είναι η ιστορία αυτή να αποτελέσει δίδαγμα για επόμενες δράσεις. Δείγμα όχι γι' αυτούς που παίρνουν Αποφάσεις, αλλά γι' αυτούς που τις υφίστανται.
    Οφείλουμε να ζητούμε ενημέρωση, δημόσια διαβούλευση, μελέτες και καθαρές διαδικασίες. Αν αφήσουμε να μας ξαναταΐσουν το παραμύθι περί απώλειας της πίστωσης του χρόνου που θα χαθεί από τις διαδικασίες επιλογής μελετητών και εργολάβων καθώς και περί της οικονομίας που θα γίνει αν δεν γίνουν σωστές μελέτες θα την ξαναφάμε στα σίγουρα.
    Αυτά όμως που λέω και τα θέτω σαν αντικείμενο διεκδίκησης της κοινωνίας δεν είναι δημοφιλή. Αν θες να δεις πόσο δημοφιλή είναι δες πόσο δημοφιλής είναι ο άνθρωπος που τα υποστηρίζει.
    Παρότι δήλωσα πολλές φορές ότι θα ήθελα να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κανείς απ' αυτούς (άρα και η ίδια ή πόλη) δεν με θέλει δίπλα του. Λέω ενοχλητικά πράματα και κάνω ερωτήσεις που προκαλούν αμηχανία.
    Καταλήγοντας σου λέω πως τίποτε δεν θα γίνει προς το καλύτερο. Η συνέχιση της παρακμής είναι η συνέχεια της ιστορίας της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποτιθεται ότι υπάρχει και μιά αντιπολίτευση που θα αναδείξει τις ανομίες.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα παιχνίδι συνενοχής που άρχισα σιγά σιγά να καταλαβαίνω. Οτιδήποτε γίνεται γίνεται επιφανειακά από έναν ή δύο ανθρώπους και για το θεαθήναι.

      Διαγραφή
  4. http://www.tanea.gr/tanea360/article/5091225/ta-problhmata-twn-ellhnikwn-dromwn-kai-29-protaseis-lyseis/

    Είμαι σίγουρος ότι όλες αυτές οι προτάσεις ενσωματώθηκαν στην αστική μας ανάπλαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!