Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ψάχνοντας μη προφανείς απαντήσεις.(pretty council)



Προχθές ανάρτησα κείμενο μέσα από το οποίο προσπαθούσα να βρω απαντήσεις πλην της προφανούς στο γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι του σημερινού δημοτικού συμβουλίου της πόλης μου (Βέροια)  όχι μόνον εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να παραμείνουν Δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ταυτόχρονα αποτελούν «πολύφερνες νύφες» για όλους τους υποψηφίους. Η προφανής απάντηση βέβαια ήταν ότι διαθέτει ο καθένας απ’ αυτούς επί μέρους προσωπικούς μηχανισμούς συλλογής ψήφων. Ήταν όμως μόνον αυτό; Όχι.

Το γνήσιο προσόν
Ο κύριος λόγος για τον οποίον οι άνθρωποι αυτοί είναι πολύτιμοι για τους νέους υποψήφιους είναι η ίδια τους η πολιτεία. Βασικά ψηφίζουν αβέρτα κουβέρτα ότι τους υπαγορεύσουν. Αβέρτα κουβέρτα οι ψηφοφορίες για την γέφυρα Κούσιου, για τις αστικές αναπλάσεις, για τις αναθέσεις επιμετρητικών μελετών και πάει λέγοντας. Κι όχι μόνον αυτό. Το παιχνίδι «πάνω τα χεράκια»  παίχτηκε ακόμη και σε μικρά, έως ασήμαντα πράγματα και όχι μόνον στο Δημοτικό συμβούλιο. Οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής νομικό πρόσωπο απετέλεσαν πεδία όπου η ημιανάταση χειρών ήταν σε ημερήσια διάταξη.
Βέβαια όταν τα πράγματα άρχισαν να γίνονται δύσκολα και επικίνδυνα κάποιοι άρχισαν να διαχωρίζουν την θέση τους. Ήταν όμως αργά και οι ζημιές είχαν γίνει. Όσον αφορά βέβαια σε πρωτοβουλίες που θα αναβάθμιζαν την πόλη, πολιτιστικά οικονομικά αλλά και πολεοδομικά, τίποτε δεν ακούγονταν από κανέναν. Δεν τους ένοιαζε. Κι αν αυτά δεν είναι παρά ελαττώματα για την διαμόρφωση της θέσης και του μέλλοντος της πόλης είναι προτερήματα για τους παντοειδείς υποψήφιους  Δημάρχους οι οποίοι απαιτούν πρώτα αφοσιωμένη υποταγή και τρίτα ή τέταρτα .ικανότητες, όραμα ή σχέδιο για τον τόπο τους.

Τις πταίει;
Βέβαια η πηγή όλων αυτών των δεινών δεν είναι κάποιο αόρατο χέρι ή κάποια σιωνιστική συνωμοσία, που είναι και της μόδας σαν επίκληση. Κάθε άλλο. Πηγή αυτής της μιζέριας είναι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι που έχουν υποτιμήσει αξίες που θα τους έδιναν όχι μόνον αξιοπρέπεια αλλά και ευημερία ή έστω βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Κι αν βέβαια σήμερα κάποιος ισχυριστεί ότι μετά από μια επικούς κλίμακος κατάρρευση κάποιοι θα έχουν αφυπνιστεί και θα καταλάβουν πως όσο σκέφτονται και δρουν σαν τυφλοπόντικες τόσο θα καταλήγουν κάτω από το έδαφος να σκάβουν λαγούμια, η προσωπική διαπίστωση τουλάχιστον του συντάκτη είναι πως η κατάρρευση δεν είναι και τόσο επική και δεν έχουμε ακόμη βρει το πάτο που μας αξίζει…  

5 σχόλια:

  1. Καλά εσύ τώρα καταπιάνεσαι με βαριά θέματα.Εδώ δεν έχουν αλλάξει λάμπες στις οδούς,λακούβες χάσκουν, η Θωμαιδου έχει μια βδομάδα+ νερά στο οδόστρωμα λίγο πιο πάνω από το Βυζαντινό Μουσείο. Και μου λες για γέφυρες και αναπλάσεις. Έτσι μην υποτιμάς (πλέον) τους ψηφοφόρους, ενώ έχουν και ελαφρυντικά τηρώντας εδώ και πολλές τετραετίες το "μη χείρον βέλτιστο". Βέβαια καμιά φορά δεν τους βγαίνει ούτε αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι. Η λογική των ψηφοφόρων είναι: Φυσικά το χείρον αν είναι για μένα προσωπικά βέλτιστον.
    Αυτός είναι ο αξιακός τους κώδικας. Ακόμη δεν θέλουν να καταλάβουν ότι πληρώνουν τις συνέπειες αυτής τους της επιλογής.
    Αργότερα ίσως καταλάβουν. Τώρα περιμένουν ακόμη τον Αι Βασίλη ή τον Άγιο Βαλεντίνο. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μερικά χρόνια πριν, για να μην κουράζονται προφανώς οι δημοτικοί σύμβουλοι με τις παρατεταμένες ανατάσεις του χεριού, πλακατζής πολίτης τους χάρισε από ένα ξύλινο χεράκι, απ΄ αυτά που ξύνεται κανείς εκεί που δεν φθάνει κι απ΄ την άλλη μεριά έχει και κόκκαλο για να μη σκύβει όταν βάζει τα παπούτσια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και απ' ότι θυμάμαι είχαν αποδεχθεί το δώρο με ευγνωμοσύνη.

      Διαγραφή
  4. Κάτι άσχετο. Αν δεν κάνω λάθος, η σήμανση της Ανοίξεως κ της Βενιζέλου ήταν ότι απαγορεύεται η στάση κ η στάθμευση. Αυτή τη στιγμή έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες αυτές. Αν δεν κάνω λάθος, για να γίνει η αλλαγή σήμανσης δεν θα πρεπε να είχε προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη η οποία να είχε εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο? Αν έγινε τότε καλώς. Αν δεν έγινε, τότε δεν πρέπει να επανέλθει η σήμανση ως ήταν και στις 2 οδούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!