Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Σα να κλέβεις ξωκλήσι



Πριν 27 περίπου μέρες για την ακρίβεια στις 16 Σεπτεμβρίου 2013 κατέθεσα στον Δήμο αίτηση με την οποία ζητούσα να μου δώσουν τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής του έργου της Γέφυρας Κούσιου. 

Σήμερα επισκέφτηκα το ταμείο του Δήμου όπου ο ταμίας του Δήμου της Βέροιας με πληροφόρησε πως δεν γνωρίζει αν θα πρέπει να μου τα δώσει γιατί είναι εσωτερικά έγγραφα της υπηρεσίας ή κάτι τέτοιο. Προσέθεσε μάλιστα πως ζήτησε από τον Νομικό του Δήμου γνωμοδότηση για το αν επιτρέπεται να μου δοθούν.
Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος αυτός έπραξε αυτοβούλως αλλά το βέβαιο είναι πως είναι αδιάβαστος. Διότι αν είχε διαβάσει θα ήξερε πως   Στο Ν2960/99 στο άρθρο 5 Πρόσβαση σε έγγραφα  §1 αναφέρεται:. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων. Ως διοικητικά έγγραφα νοούνται όσα συντάσσονται από τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως εκθέσεις, μελέτες, πρακτικά, στατιστικά στοιχεία, εγκύκλιες οδηγίες, απαντήσεις της Διοίκησης, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις

Εκείνο που θα όφειλε ακόμη να ξέρει είναι πως . «Η χρονική προθεσμία για τη χορήγηση εγγράφων κατά τις παραγράφους 1 και 2 ή την αιτιολογημένη απόρριψη της σχετικής αίτησης του πολίτη είναι είκοσι (20) ημέρες.» και ότι «Για τον υπολογισμό των προθεσμιών, αν ειδικές διατάξεις δεν ορίζουν διαφορετικά, εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 241-246 του Αστικού Κώδικα.»
Και τέλος και εδώ αρχίζει το πράγμα να γίνεται συναρπαστικό  πως «5. Η υπηρεσία στην οποία υποβάλλεται η αίτηση χορηγεί στον ενδιαφερόμενο απόδειξη παραλαβής όπου περιλαμβάνονται ο οικείος αριθμός πρωτοκόλλου, η προθεσμία εντός της οποίας υφίσταται υποχρέωση προς διεκπεραίωση της υπόθεσης, καθώς και η επισήμανση ότι, σε περίπτωση υπέρβασης των χρονικών ορίων που καθορίζονται στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος άρθρου, παρέχεται δυνατότητα αποζημίωσης κατά τις ρυθμίσεις των παραγράφων 7 και 8 του άρθρου 5 του Ν. 1943/1991 (ΦΕΚ 50 Α'), όπως ισχύει.»
Φαντάζομαι να έχει στην μπάντα κάποια χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!