Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Προ ημερησίας διάταξης τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Αγγέλογλου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23.10.2013

Ακούστηκε αρκετές φορές η λέξη ευθύνη, κύριε πρόεδρε, σήμερα, και αυτό μου δίνει νομίζω, το δικαίωμα να μιλήσω για μια ακόμη φορά γι΄ αυτή, καθώς η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως, λέγεται.



ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

Ένα είδος ευθύνης υφίσταται ή περισσότερες; Κι απ΄ αυτές, στις εργασίες, στις αποφάσεις και στις πράξεις του συμβουλίου, ποια μας αφορά ιδιαίτερα,;




1. Ευθύνη νομική: Αναφέρεται σε ενέργειες που παραβιάζουν τον νόμο, και οι οποίες μπορούν αποδειχθούν αντικειμενικά.

2. Ευθύνη πολιτική: Αποδίδεται στις ενέργειες των ανθρώπων του κράτους , εν προκειμένω του Δήμου, αλλά εμπλέκει όλους όσους ανήκουν και κατοικούν σ΄ αυτόν, καθώς ο καθένας φέρει ένα μερίδιο ευθύνης για τον τρόπο με τον οποίο κυβερνιέται, διοικείται. Η Δημοκρατία μας καθιστά πράγματι υπεύθυνους και επομένως συνένοχους για τα λάθη και τα εγκλήματα.

3. Ευθύνη ηθική. Αυτή είναι μια ευθύνη ατομική. Η δικαιολογία ότι οι διαταγές είναι διαταγές και ότι η βαριά αμέλεια και το… « τόσο ξέρω, τόσο κάνω» δεν ισοδυναμούν με δόλο, είναι, μπορεί να γίνονται αποδεκτές στο νομικό επίπεδο, αλλά δεν έχουν καμιά αξία στο ηθικό. 


Τέλος υπάρχει και μια τέταρτη ευθύνη, που αναφέρεται σ΄ οποιονδήποτε, -κι οι πολιτικοί βαρύνονται περισσότερο απ΄ όλους, δεν είναι στο απυρόβλητο- όταν ανέχονται αδικίες και δεν κάνουν τίποτε. Αναφέρομαι λοιπόν στην εγκληματική αδιαφορία του προέδρου που δεν φέρνει το θέμα των δωρεών των αντιδημάρχων προς συζήτηση, γιατί είναι ολοφάνερο πλέον ότι αυτή η άρνησή του δεν υποκρύπτει δόλο, αλλά αποτελεί πλέον.


Στην πρώτη συνεδρίαση της θητείας μου, δήλωσα ότι αποποιούμαι της αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος, για τους δημοτικούς συμβούλους, για τις συνεδριάσεις.

Εκλήθη ο αρμόδιος ν΄ απαντήσει, διευθυντής του Δήμου ο οποίος απεφάνθη, ότι σύμφωνα με το νόμο, οφείλω να εισπράξω την αποζημίωση, και να την διαθέσω ¨όπου εγώ θέλω. Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί αυτό δεν ισχύει για τον δωρητή κύριο ΧΑΤΖΗΤΗΛΕΜΑΧΟ, για τον δωρητή κ. ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟ για τον κύριο ΑΒΓΟΚΕΦΑΛΙΔΗ πρώην πρόεδρο και για τους υπολοίπους ευεργέτες στη γνωστή τους αγωγή, εναντίον του Δήμου;


Η δουλειά του γιατρού που καμώνεται τον πρόεδρο και του δασκάλου, πρώην, δεν είναι ντροπή, αλλά η ντροπή δεν είναι καλή δουλειά, είναι κάτι άλλο.


Τέλος θέλω να ρωτήσω τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για την καινούργια χωματερή ΧΑΔΑ, στην πολύπαθη κοίτη του Αλιάκμονα και για την έξυπνη σήτα που επιμελώς κρυμμένη τοποθετήθηκε εκεί και λυμαίνεται το αμμοχάλικο. Γνωρίζετε ασφαλώς ότι είναι περιουσία του Δήμου. Γιατί λοιπόν δεν κάνετε κάτι; Είναι βαριά αυτή η αμέλειά σας; Προσέξτε, γιατί αν δεν αποκαταστήσετε τη νομιμότητα, ο δόλος, τώρα που το ξέρετε, είναι αυταπόδεικτος. 

 Σημείωση του blogger: Δεν ξέρω τι του απάντησαν. Καίγομαι να μάθω

2 σχόλια:

  1. Γιάννη μας έλειψες.και πιο πολύ οι ατάκες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορία: Τι ν΄ απαντήσουν οι συγκυβερνητικοί ψάλτες στον εξάψαλμο; Βήξ (ξερόβηχας).
    Αγγέλογλου Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!