Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Η λόχμη του λόφου (ενημέρωση 17 08 13)

Χθες έκανα μια αίτηση/καταγγελία στον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής (Καθαριότητας) όπου έγραφα τα παρακάτω.

…καταγγέλλω παράνομη και επικίνδυνη συμπεριφορά του ενοριακού συμβουλίου και του εφημερίου του Ναού Αγίου Γεωργίου στον χώρο γύρω από το παρεκκλήσιο του προφήτη Ηλία στον ομώνυμο λόφο Βορειοδυτικά του οικισμού (της Βέροιας) ζητώντας άμεση παρέμβασή σας στο χώρο.
Συγκεκριμένα.
Στον πρωινό μου περίπατο καθημερινά παρατηρώ πως ικανές ποσότητες κλαδιών που προέκυψαν από το κλάδεμα των πεύκων της αυλής του παρεκκλησίου Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο λόφο της πόλης έχουν ήδη ξεραθεί χωρίς να τα απομακρύνει κανείς.
Το γεγονός ότι η απόρριψη αυτή συνοδεύεται από σκουπίδια που πετούν ΙΧ αυτοκίνητα κατά την διάρκεια της νύχτας (περίπτωση car sex), από οικοδομικά απορρίμματα εργασιών που έγιναν στο παρεκκλήσιο, από την ορατή και διόλου απίθανη περίπτωση κάποιος απερίσκεπτος να πετάξει μια αναμμένη γόπα και τέλος την παρουσία εκεί καλωδίων και ξύλινων στύλων της ΔΕΗ κάνει το πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Πράξετε ότι θεωρείτε ορθόν. Αν συγκροτήσετε εθελοντική ομάδα καθαρισμού θεωρήστε την συμμετοχή μου δεδομένη.
Μου έχουν απομείνει πολύ λίγα πράγματα. Ένα από αυτά είναι και ο πρωινός μου περίπατος μέχρι την κορυφή του λόφου και η προσπάθεια να συγχρονιστώ με την στιγμή της ανατολής του Ήλιου. Αν μου κάψουν την συστάδα των τριακοσίων περίπου πεύκων και τα πεύκα του περιβόλου του παρεκκλισίου θα στεναχωρηθώ. Για το εκκλησάκι δε μου καίγεται καρφί.
Το πρόβλημα φάνηκε γνωστό στον Αντιδήμαρχο. Προσπάθησε μάλιστα (απ’ ότι είπε και τον πίστεψα) να το λύσει αλλά δεν είχε τους διαθέσιμους πόρους. (Για εθελοντές μιλάμε και όχι αμειβόμενη εργασία). Του ζήτησα να προσφύγει στον Δημόσιο κατήγορο για να αναγκάσει τους ρυπαντές να αφοπλίσουν  την παγίδα που έστησαν αλλά απ’ ότι είδα δεν είχε τα κότσια να τα βάλει με ρασοφόρους. Είμαστε βλέπεις πολλαπλά ανάπηρη χώρα. Μου υποσχέθηκε πάντως πως μέχρι την Τρίτη θα έχει λύσει το πρόβλημα.
Αν μέχρι την Τρίτη δεν γίνει τίποτε, την Τετάρτη θα ζητήσω βοήθεια από την δικαστική και εκτελεστική εξουσία. Έγγραφα και ενυπόγραφα καθ’ όπως συνηθίζω.
Αν ζει μέχρι τότε η λόχμη του λόφου του Προφήτη Ηλία. …
Ενημέρωση 17 08 13. Σήμερα το πρωί πέρασα και πάλι από την περιοχή. Τα κλαδιά είχαν απομακρυνθεί. Μένει να μάθουμε από ποιόν και με έξοδα ποιού. Γιά να δούμε αν τελικά σ' αυτήν την χώρα ισχύουν απλές πανευρωπαικές αρχές όπως το " ο ρυπαίνων πληρώνει" ή είμαστε ότι το Σύνταγμά του '75 προδιαγράφε: Μιά χώρα που δεν την άγγιξε ο διαφωτισμός του 18ου  αιώνα...

2 σχόλια:

  1. Υπάρχουν εδώ στη Βέροια άνθρωποι που η δουλειά τους είναι να μαζεύουν τσαλιά από τα χωράφια ώστε να παράγουν πέλλετς για ιδία χρήση ή μεταπώληση.
    Και το κάνουν δωρεάν!

    Αν θέλεις μπορώ να βρώ ένα τηλεφωνάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!