Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Διαβούλευση για τον Νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Βεροίας. Άρθρο 4



Στο άρθρο 4 παρατίθενται ορισμοί. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να μπορεί να τοποθετηθεί τίποτε επιπλέον. Κάθε προσθήκη και παρατήρηση δεκτή

ΑΡΘΡΟ 4 ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ
Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού, οι χρησιμοποιούμενοι όροι έχουν τις εξής
έννοιες:
4.1.ατοικία" θεωρείται ο αυτοτελής χώρος μόνιμης ή πρόσκαιρης διαβίωσης μεμονωμένων ατόμων ή οικογενειών, δηλ. η μονοκατοικία, το διαμέρισμα σε πολυκατοικία, ή άλλου τύπου ακίνητα, αλλά και μερικά κινητά όπως π.χ. η τροχοβίλα ή το τροχόσπιτο. Υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες τους ή οι ενοικιαστές τους, για δε τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών και συγκροτημάτων είναι ο διαχειριστής. Αν δεν υπάρχει διαχειριστής, όλοι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και καταστημάτων του κτιρίου. Για τις ακατοίκητες «κατοικίες» υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες τους.
4.2.ατάστημα" ή ‘’επιχείρηση θεωρείται ο αυτοτελής χώρος, όπου ασκείται εμπορική δραστηριότητα από πάσης φύσεως εμπορικές επιχειρήσεις, μόνιμα ή πρόσκαιρα, είτε ο χώρος αυτός είναι ισόγειος ή υπόγειος, είτε βρίσκεται σε όροφο ή στοά ή στο βάθος οικοπέδων.
Στην έννοια των επιχειρήσεων υπάγονται και τα θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες συναυλιών, κέντρα ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ξενοδοχεία, χώροι εκτροφής-αναπαραγωγής ζώων, βουστάσια, πτηνοτροφία, νοσοκομεία, κλινικές, σχολεία (ιδιωτικά-δημόσια), βρεφονηπιακοί σταθμοί, και γενικά
όλοι οι χώροι που δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν σαν κατοικίες ή γραφεία. Υπεύθυνοι τήρησης των διατάξεων είναι:
a.      Για προσωπικές επιχειρήσεις, ο ιδιοκτήτης ή ο διευθυντής τους,
b.     Για Ανώνυμες Εταιρείες, ο Πρόεδρος, ή ο Αντιπρόεδρος, ή ο Διευθύνων Σύμβουλος ή ο Γενικός Διευθυντής.
c.      Για εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, ο διαχειριστής τους.
d.      Για Ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες, ο Διαχειριστής.
e.      Για Συνεταιρισμούς, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού.
f.       Για Σωματεία, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο.
g.      Για κοινοπραξίες αποτελούμενες από φυσικά πρόσωπα, τα πρόσωπα που τις αποτελούν.
h.      Για κοινοπραξίες αποτελούμενες από νομικά πρόσωπα, οι νόμιμοι εκπρόσωποι των νομικών προσώπων που τις αποτελούν.
i.       Για τα νοσοκομεία, ιδρύματα, κλπ., υπεύθυνος είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ή εν ελλείψει, ο αντίστοιχος Διευθυντής ή Διοικητής.
4.3.ραφείο" θεωρείται ο αυτοτελής χώρος που είναι η έδρα φυσικού ή νομικού προσώπου, για την άσκηση μόνιμα ή πρόσκαιρα, οποιουδήποτε επαγγέλματος, που έχει σχέση κυρίως με την παροχή υπηρεσιών. Στην έννοια των γραφείων υπάγονται και ακίνητα ή χώροι, όπου λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες ή υπηρεσίες Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Ν.Π.Ι.Δ. ή Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επιχειρήσεις αυτών.
Υπεύθυνοι τήρησης των διατάξεων είναι:
Ο ιδιοκτήτης τους, νομέας ή κάτοχος τους, για δε τις αναφερόμενες υπηρεσίες, υπεύθυνος είναι ο εκάστοτε προβλεπόμενος από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας τους ή από οποιαδήποτε άλλη διάταξη των αντίστοιχων υπηρεσιών.
4.4. "οικόπεδο" θεωρείται ο ακάλυπτος χώρος περιφραγμένος ή μη, εντός ή εκτός σχεδίου πόλης στον οποίο υπεύθυνος είναι ο κύριος, ο νομέας ή κάτοχος αυτών και σε περίπτωση που έχει εκμισθωθεί ο κάτοχος μισθωτής. Ο ιδιοκτήτης οικοπέδου που βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός του τόπου ιδιοκτησίας του ακινήτου του, υποχρεούται να αναθέσει σε τρίτο πρόσωπο την ευθύνη για την τήρηση και εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κώδικα, σύμφωνα με την παράγραφο 4.10 του παρόντος άρθρου.
4.5.Βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες και εργαστήριαθεωρούνται οι στεγασμένοι ή υπαίθριοι χώροι, που χρησιμοποιούνται από βιομηχανικές επιχειρήσεις για τις παραγωγικές δραστηριότητες τους και την υποστήριξη τους. Στις μονάδες αυτές υπεύθυνος για την καθαριότητα, είναι συγκεκριμένο πρόσωπο, οριζόμενο εκάστοτε από τη διεύθυνση της μονάδας και γνωστοποιούμενο στο Δήμο. Αν τέτοιο πρόσωπο δεν έχει ορισθεί, υπεύθυνοι θεωρούνται ο ιδιοκτήτης και ο διευθυντής της μονάδας.
4.6. ’Υπεύθυνοι Μεταφοράς και Μεταφόρτωσηςθεωρούνται οι εκτελούντες τις εργασίες αυτές, καθώς και οι οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων και γενικά όλοι οι εμπλεκόμενοι για την εκτέλεση
των εν λόγω εργασιών.
4.7. ’’Υπεύθυνος για τις υπό ανέγερση οικοδομές κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων κλπ. είναι το πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια ή ο υπεύθυνος της εταιρείας στο όνομα της οποίας έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια.
4.8. ’Υπεύθυνος για τα κάθε είδους οχήματαείναι το πρόσωπο στο όνομα του οποίου ή ο υπεύθυνος της εταιρείας στο όνομα της οποίας, έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του αντίστοιχου οχήματος. Προκειμένου για οχήματα κλπ. του Δημοσίου, υπεύθυνος είναι ο Προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης ή μη υπάρχοντος , ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος της αντίστοιχης υπηρεσίας, στην οποία ανήκει το όχημα και από την οποία παίρνει εντολές κίνησης.
4.9.Κοινόχρηστοι χώροιείναι οι κάθε είδους δρόμοι, πλατείες, άλση, τα πεζοδρόμια, οι γέφυρες και γενικά οι προορισμένοι για κοινή χρήση ελεύθεροι χώροι, που καθορίζονται από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού ή έχουν τεθεί σε κοινή χρήση με οποιοδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο. Υπεύθυνος τήρησης των διατάξεων είναι η εκάστοτε Δημοτική ή Κοινοτική αρχή εντός των διοικητικών ορίων της και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ή όποια άλλη υπηρεσία στις αρμοδιότητες της οποίας ανήκει ο κοινόχρηστος χώρος.
4.10.Οι προαναφερόμενοι υπεύθυνοι μπορούν να ορίσουν με έγγραφο τους συγκεκριμένο πρόσωπο, που συμβιώνει ή συνεργάζεται στον ίδιο χώρο, το οποίο θα αναλάβει την ευθύνη για την τήρηση και εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κώδικα. Το έγγραφο αυτό για να είναι σε ισχύ, πρέπει εκείνος που εξουσιοδοτεί και αυτός που εξουσιοδοτείται να το υπογράφουν και να επικυρώνεται η γνησιότητα της υπογραφής. Αντίγραφο του εγγράφου αυτού θα παραδίδεται υποχρεωτικά στην Ειδική Υπηρεσία του Δήμου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!