Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η "ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΗΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ "ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΟΡΑΤΑ" ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ "ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ"


 
    Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, μετά από σχετική εισήγηση της κας Δημάρχου, αποφάσισε στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο να καλύψει την απροκάλυπτη παρανομία του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δ. Δάσκαλου,
Άραγε αν κάποιος δημότης καταγγείλει στη Δημοτική Αστυνομία την παράνομη στάθμευση στον κοινόχρηστο χώρο "πρασίνου" τι θα κάνει;
εγκρίνοντας εκ των υστέρων όλες τις παράνομες εργασίες για τη μετατροπή του χώρου πρασίνου κάτω από το αναψυκτήριο της Εληάς, σε χώρο στάθμευσης, εργασίες που ξεκίνησαν το 2008 και διακόπηκαν μετά από παρέμβαση του ΤΕΕ, αλλά ολοκληρώθηκαν σε μια "νύχτα" τον Αύγουστο του 2010, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η προσπάθεια συγκάλυψης από το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε ΜΕΤΑ από την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς υπαλλήλων του Δήμου Βέροιας, ώστε αποτελεί απαράδεκτη παρέμβαση στο έργο του Εισαγγελέα και της Δικαιοσύνης, με προφανή σκοπό την πολιτική κάλυψη του Δ. Δάσκαλου και τη δημιουργία "πολιτικού αμυντικού τοίχους" με τη γνωστή μέθοδο της πολιτικής συμφωνίας - έγκρισης - συνευθύνης - συνενοχής, "εκβιάζοντας" με αυτόν το τρόπο την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος ή την έκδοση αθωωτικής απόφασης.
Η πρωτοφανής αυτή επιλογή της Δημοτικής Αρχής αποτελεί κορυφαίο φαινόμενο πολιτικής σήψης, ενώ εκτελώντας τέτοιον "πολιτικό ακροβατισμό" αναλαμβάνει το ρίσκο, σε περίπτωση καταδίκης από τη Δικαιοσύνη των αυθαίρετων εργασιών σε αυτό το χώρο πρασίνου, να καταδικαστεί συλλήβδην η Δημοτική Αρχή και να δεχθεί καίριο πλήγμα η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έχει μετατραπεί από πολιτικό όργανο σε "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" όπου κάθε πολιτικό αμάρτημα με την "εμβάπτισή του" σε αυτό μπορεί να εξαγνιστεί...    

   Προσωπικά θα μπορούσα να συνδιαλλαγώ ως πολίτης με τη Δημοτική Αρχή, εάν μας έλεγε "ξέρετε, τόσον καιρό δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο στάθμευσης στην Εληά, όπως υποσχεθήκαμε στους δημότες, όμως ήδη έχουμε κάνει τις τάδε και τάδε ενέργειες, ώστε σε δύο το πολύ χρόνια να έχουμε ένα νομιμότατο parκing σε χώρο προορισμένο γι αυτό το σκοπό, που θα δώσει διέξοδο στους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Μέχρι τότε, ας ανεχθούμε όλοι την προσωρινή λύση της χρήσης ενός χώρου πρασίνου, ως χώρο στάθμευσης, καταβάλλοντας από πλευράς του Δήμου τη μεγαλύτερη προσπάθεια να μη θιγεί η φυσιογνωμία του χώρου ή τυχόν αρχαιολογικά ευρήματα. Σε δύο χρόνια από τώρα, ο χώρος θα γίνει πνεύμονας πρασίνου και στην είσοδο αυτού θα κατασκευαστεί παιδική χαρά, ώστε να παραδώσουμε συνολικά το χώρο αυτό, όπως αρμόζει στα παιδιά μας".
Όλα τα υπόλοιπα φαιδρά επιχειρήματα ότι ο χώρος δε διαμορφώθηκε σε χώρο στάθμευσης από το Δήμο, αλλά απλώς "καθαρίστηκε", έχοντας παράλληλα τοποθετήσει ο Δήμος πινακίδα με ένδειξη - απόδειξη "Χώρος Ελεύθερης Στάθμευσης" με ένα τεράστιο έμβλημα "P", προφανώς προς άγρα ψηφοφόρων, με αναγκάζει να παραφράσω μια λαϊκή παροιμία λέγοντας "θέλει η Δημοτική Αρχή να κρυφτεί και δεν την αφήνει η Χαρούλα της..."

Λάζαρος Κουμπουλίδης,
Δικηγόρος, δημότης Βέροιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!