Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Μεταλλάξεις γονιδίων και στην τοπική πανίδα!

Aπό την εφημερίδα "Η ΣΥΝ(+)είδηση" 
H Χίμαιρα της Μυθολογίας φαντάζει εξωπραγματική, ωστόσο η σύγχρονη επιστήμη με την εξέλιξη της Γενετικής Μηχανικής δημιουργεί πραγματικές χίμαιρες, προς το παρόν, από γονοτυπικό επίπεδο. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημιουργήθηκαν οι πρώτες πειραματικές χίμαιρες προβάτου-κατσίκας, με την υπερνίκηση του αναπαραγωγικού φραγμού μεταξύ των δύο αυτών ζωικών ειδών. Η Μηχανική Γενετική έχει τη δυνατότητα ανασυνδυασμού του DNA ενός οργανισμού, με την εισαγωγή ξένου γενετικού υλικού, που προέρχεται από οργανισμούς του ιδίου ή και ξεχωριστού είδους, σπάζοντας το φράγμα των ειδών και δημιουργώντας οργανισμούς με γενετικό υλικό προερχόμενο από διαφορετικά είδη φυτών ή ζώων. Οι οργανισμοί αυτοί καλούνται Διαγενικοί ή Διαγονιδιακοί ή Χίμαιρες, από τη Χίμαιρα της Ελληνικής Μυθολογίας, που ήταν φαινοτυπικά ένας διαγενικός οργανισμός.

Από τις εμφανίσεις μεταλλάξεων σε ζώα και πτηνά προηγήθηκαν αντίστοιχες μεταλλάξεις φυτών με περίεργες ιδιότητες -όπως ντοματιές με ριζικό σύστημα πατάτας,-και έλαβαν μάλιστα χώρα, πριν από μερικά χρόνια, ακόμα  και  στην       Ημαθία

Πρόσφατα όμως παρουσιάστηκαν μεταλλάξεις γονιδίων και στην τοπική πανίδα. Συγκεκριμένα στην ενδοχώρα του δήμου Βέροιας, στην αγροτική περιοχή ανάμεσα στα χωριά Λαζοχώρι Ταραμόνι και Λυκογιάννη πλησίον των Δημοτικών σφαγείων και του Κυνοκομείου, απομονώθηκαν πτηνά και θηλαστικά με έντονο διμορφισμό.

Πληροφορίες λένε ότι η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Βέροιας και υπεύθυνη του Κυνοκομείου, Βέτα Αρχοντάκη υπερβαίνοντας τη μυθολογία και την επιστήμη, επιλαμβάνεται πάραυτα των εξελίξεων:

Αφού έλαβε γνώση λεπτομερειών του φαινομένου, προέβη σε συγκέντρωση τριών αντιπροσωπευτικών ειδών από την εν λόγω μετάλλαξη και διαφύλαξη σε μυστικούς κλωβούς του Δημοτικού Κυνοκομείου.

Φωτογραφίες και δείγματα ιστών από τα ζώα εστάλησαν σε διακεκριμένους καθηγητές γενετικής μηχανικής και βιοτεχνολογίας, τόσο σε  ελληνικά όσο και ξένα πανεπιστήμια, προκειμένου να προκληθεί ενδιαφέρον ώστε να τεθεί εις τροχιά η εξήγηση του φαινομένου και να ενημερωθεί το κοινό πριν κυκλοφορήσουν ανησυχίες από ανεύθυνες αιτιολογήσεις των πραγμάτων.

Η τοπική αρχή υπό τις άοκνες πρωτοβουλίες και εντολές της αντιδημάρχου Βέτας Αρχοντάκη επεξεργάζεται πρόταση για διεθνές επιστημονικό συνέδριο υπό την αιγίδα της, ως ηχηρή και στομφώδη απάντηση στην άδικη και εξεζητημένη κριτική που υπέστη από την αντιπολίτευση σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο περί της ολιγωρίας της παράταξής της στην τουριστική ανάπτυξη του περιοχής.

Πρόσφατες πληροφορίες λένε ότι αναζητώνται χορηγοί, ανάμεσα από ζωεμπόρους, εμπόρους ζωοτροφών, ξενοδόχων και φαρμακοποιών.

Με μεγάλη επιφύλαξη η εφημερίδα μας προκειμένου:

1/ Να αποσείσει ασύστατες εικασίες και φήμες περί της κλοπής ζωοτροφών από το κυνοκομείο και της καθ΄ έξη, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση σίτισης και ενδιαίτησης σκυλοτροφής από περιστέρια και πουλιά




2/ Να διαβεβαιώσει, ότι ουδαμώς συνέτρεξε χορήγηση lexotanil για την διευκόλυνση της μεταφοράς των αδέσποτων σκύλων ούτε και η παρατεταμένη εκ παραδρομής (από ανθρώπινο λάθος) χορήγηση δισκίων Βιάγκρα, είναι αληθής



και 3/ προς αποφυγήν, περαιτέρω κακόηθων σεναρίων και κινδυνολογίας,




δίνει στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες από τα ζώα εν όψει του παγκόσμιου συνεδρίου γενετικής μηχανικής και βιοτεχνολογίας  διαβεβαιώνοντας τους αναγνώστες της ότι διατηρούνται σώα και ασφαλή σε μυστικούς κλωβούς του Δημοτικού Κυνοκομείου της Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!