Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Γέφυρα Κούσιου: Διαβάζοντας την αγωγή της ΧΟΓ κλπ (6) (Ενημέρωση)


Συνεχίζω με το αφηγηματικό μέρος της αγωγής που μου κατέθεσαν οι ΧΟΓ-ΛΑ-ΤΣΙΛ-ΤΗΛ.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι στις 23/12/2013 κοινοποιήθηκε στην ανάδοχο εταιρεία του έργου η με αριθμό 676/18.12.2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βεροίας η οποία προσεβλήθη την τελευταία ημέρα της 3μηνης προθεσμίας με αίτηση θεραπείας ενώπιον του Γ. Γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης.
Για να πιάσει τον εναγόμενο.

Ο πρώτος εναγόμενος, ως πολίτης που ενδιαφέρεται για τα κοινά (όπως ισχυρίζεται) έχει «βομβαρδίσει» τον Δήμο Βεροίας και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με έγγραφα ζητώντας να πληροφορηθεί την πορεία του έργου, τα προβλήματα που προέκυψαν, τον τρόπο επίλυσης αυτών κλπ.

Ο ίδιος ο εναγόμενος έχει παραστεί σε συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ζητώντας εξηγήσεις και λαμβάνοντας τον λόγο «επί παντός επιστητού»
Ας αρχίσουμε από το πρώτο. Οι ενάγοντες  λένε μόνον, πως ειδοποίησαν τον εργολάβο μια απόφασή του ΔΣ και αυτός έκανε προσφυγή την τελευταία ημέρα της προθεσμίας στην αποκεντρωμένη. Ότι τους δουλεύει συστηματικά δηλαδή. Και γιατί να μην το κάνει; Του έδωσαν καμιά δεκαριά παρατάσεις. Ήραν ουσιαστικά την υπαιτιότητά του, τον κατέστησαν έτοιμο να φύγει χωρίς να του κοστίσει τίποτε και τώρα τους παίζει με τις καθυστερήσεις και με πρόσθετες απαιτήσεις οι οποίες μπορεί και να φτάσουν να ξεπεράσουν το διπλάσιο του προϋπολογισμού.Είναι να αναρωτιέται κανείς:  Μα για καλό προσέθεσαν αυτήν την παράγραφο στην αγωγή τους;.  
Μετά βέβαια πιάνει τον εναγόμενο. Τον πρώτο από τους δύο. Τον Χατζηευστρατίου. Τον γράφοντα.
Δεν ισχυρίστηκα ότι νοιάζομαι για τα κοινά. Είμαι πολίτης κι αν θέλω να συνεχίσω να φέρω τον συγκεκριμένο τίτλο τιμής, και όχι αυτόν του υπηκόου, οφείλω να νοιάζομαι για τα δημόσια πράγματα. Μετά αρχίζουν τα ωραία: Χρησιμοποιεί ο συντάκτης της αγωγής σκόπιμα και εντελώς παρελκυστικά πολεμικές εκφράσεις για να περιγράψει το ενδιαφέρον μου. «Βομβάρδισα» λοιπόν τις υπηρεσίες του Δήμου με αιτήσεις. Είμαι κάτι σαν τον Μπιν Λάντεν και τον Κάρλος δηλαδή. Επικίνδυνος γι’ αυτούς άρα και την ίδια την κοινωνία.  Ένας πολίτης που εντελώς σεμνά και τυπικά αιτείται πληροφόρησης είναι ένας τύπος που «Βομβαρδίζει» τις υπηρεσίες του Δήμου.  Ας είναι.
Προχωράει όμως και σε έναν σκόπιμα ψευδή ισχυρισμό.: Αυτός που έλαβε τον λόγο «επί παντός επιστητού» κατά τα γραφόμενά τους  στο δημοτικό συμβούλιο μίλησε σ’ αυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια μία φορά. Όταν η κ. Δήμαρχος τον είχε για άλλη μια φορά απειλήσει με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Α ναι, ζήτησε ακόμη μια φορά τον λόγο εκπροσωπώντας 50 συμπολίτες του που συνυπέγραψαν νόμιμα αίτηση και εδικαιούντο ακρόαση. Επρόκειτο για την εισήγηση  μιας πρότασης αυτής της ομάδας των συμπολιτών που αφορούσε το παρόν και το μέλλον των κατοίκων του κέντρου. Δεν προλάβαν, τους πέταξαν παράνομα έξω.


Ενημέρωση.  Για να μη ξεχαστούμε. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που πέραξε παρανομώντας τους πολίτες έξω ήταν ο (κατά δήλωσή του) "αγωνιστής για την δημοκρατία" ενάγων. 

8 σχόλια:

  1. Μωρέ μπράβο δημοκράτης ο πρόεδρος του Δ.Σ να μη βασκαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπεις λοιπόν, ότι ΔΕΝ πρόκειται να δικαστεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς ότι δεν θα φτάσει στο ακροατήριο ή ότι δεν θα καταδικασκτώ;

      Διαγραφή
  3. Αυτος ο "δημοκρατης" ειναι που πριν λιγο καιρο εδωσε τον λογο στον αλλο τον εκπτωτο και εγινε το δημοτικο συμβουλιο μπαχαλο?

    Πηξαμε απο τετοιους "δημοκρατες"

    Να του πειτε οτι αυτα ειναι τιτλοι τιμης που απονεμονται απο αλλους και δεν χρηζει ο καθενας ετσι μονος του τον εαυτο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα φτάσει στο ακροατήριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήλωσε ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ να πέσεις στα μαλακά..Βλέπω τη Χαρούλα στη σημερινή φωτογραφία πολύ να κωλοτρίβεται με τον Τσίπρα.Γιατί αν νομίζεις οτι οι φιλοδοξίες της κορέστηκαν κάνεις μέγα λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!