Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Γέφυρα Κούσιου: Διαβάζοντας την αγωγή της ΧΟΓ κλπ (5)



Συνεχίζοντας την ανάγνωση της αγωγής που μου έκαναν οι ΧΟΓ-ΛΑ-ΤΣΙΛ-ΤΗΛ  με την οποία μου ζητάνε 50.000€ ή 50.000€ ο καθένας δεν έγινε ακόμη σαφές, η επόμενη παράγραφος την αντιπαρατίθεται προς τα γεγονότα και σχολιάζεται.

«Για το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου συνεδρίασε κατ’ επανάληψη τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας (το οποίο σύμφωνα με την νομοθεσία είναι ο κύριος του έργου) όσο και οι διάφορες επιτροπές του Δήμου και φυσικά η επιτροπή που όρισαν οι δωριτές προκειμένου να παρακολουθούν την πορεία του έργου.»
(η υπογράμμιση είναι του κειμένου)

Μέσα σε μερικές λέξεις περιέχεται η νοοτροπία αλλά και η πηγή των σφαλμάτων της εξουσίας και των δεινών των εξουσιαζομένων.  Δεν είναι υπερβολή. Πράγματι συνεδρίασε πολλές φορές το Δημοτικό συμβούλιο. Οι συνεδριάσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν σαν αποτέλεσμα μια ακόμη παράταση προθεσμίας στον εργολάβο.
 Ο δήμος είναι ο κύριος του έργου.  Το δημοτικό συμβούλιο είναι  ένας παράγοντας του δήμου. Ας δούμε δύο παραδείγματα. Πρώτο παράδειγμα οι παρατάσεις προαθεσμίας προς τον εργολάβο: Ψηφίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Αν δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση δεν μπορούν να τις ψηφίσουν. Παράδειγμα δεύτερο η επιβολή  ρητρών: Δεν επιβάλλονται από το δημοτικό συμβούλιο αλλά από την Τεχνική Υπηρεσία. Το δημοτικό συμβούλιο χάρισε ρήτρες στον εργολάβο και φυσικά παρανόμησε. 

Βέβαια η νοοτροπία που προβάλλεται  τόσο άνετα όσο και απλοϊκά στο κείμενο της αγωγής είναι αυτή που ήθελε για δεκαετίες τους δημοτικούς υπαλλήλους υπαλλήλους του εκάστοτε Δημάρχου και όχι του Δήμου. Είναι μια από τις εκδηλώσεις της αντιλήψεως που μας έφερε στη σημερινή μας κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!