Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Δημόσιες απορίες (ενημέρωση)


Μερικές φορές η δημόσια ζωή σου δημιουργεί απορίες. Τις λύνεις ρωτώντας. Έτσι έγινε και χθες. Παρακολουθώντας μια συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης μου συνειδητοποίησα ότι μετά από έκτακτη σύγκλιση που κράτησε καμμιά εικοσαριά λεπτά, πάρθηκε απόφαση με οικονομικό αντικείμενο της τάξης των 5.000 €.

Αναρωτήθηκα αν θα πληρωθούν οι συμμετέχοντες, οπότε άρχισα να τους ρωτώ: Ένας μου είπε πως δεν καταδέχεται να εισπράξει χρήματα ένας άλλος ότι «πραγματικά δεν ξέρει» και ένας τρίτος μου είπε σχεδόν απολογητικά «τι να κάνουμε αυτός είναι ο κανονισμός».
Επειδή έφυγα με ασαφή εικόνα σκέφτηκα πως η ευθεία οδός θα ήταν η προτιμότερη. Έτσι σήμερα (19 04 12) κατέθεσα αίτηση στον πρόεδρο του Δημοτικού γράφοντας τα εξής.
 Κύριε Πρόεδρε,
Χθες έγινε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με ένα θέμα του οποίου η οικονομική διάσταση δεν υπερέβαινε τα 5.000 €, απ’ ότι άκουσα τουλάχιστον παρακολουθώντας το.
Το ερώτημα.
Για την απόφαση των 5000 € θα πληρωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι παρέστησαν το ποσό των 2.000 € συνολικά σαν αποζημίωση;
Δεν ξέρω τι απάντηση θα πάρω, ούτε αν καταδειχθούν να μ’ απαντήσουν. Θα μείνει όμως η χρήσιμη αίσθηση ότι κάποιος έχει τα μάτια του καρφωμένα στα τεκταινόμενα της Δημόσιας ζωής. Και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι βελτιωτικό της συμπεριφοράς των Δημόσιων προσώπων.

Ενημέρωση. 26 ώρες μετά την κατάθεση της αίτησης δέχθηκα τηλεφώνημα από τον κύριο  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας ο οποίος αφού μου είπε πως θεωρεί σκανδαλώδες σε καιρούς κρίσης κάποιοι να παίρνουν 50 € για παρουσία 20 λεπτών με πληροφόρησε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα θέσει θέμα παραίτησης των δημοτικών συμβούλων από αυτή την αποζημίωση. Τόνισε ότι αυτό γίνεται με την ενθάρρυνση της κυρίας Δημάρχου.
Κατ' αρχήν θετικά και αξιέπαινα όλα τα παραπάνω. Αν μη τι άλλο φανερώνουν ανακλαστικά και ευαισθησία.
Από εκεί και πέρα, τι αλλο εκτός από το να συνεχίζω να τους παρακολουθώ. Υποχρέωσή μου είναι άλλωστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!