Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Έκτακτα (Η συνέχεια της δυσλειτουργικής εργολαβίας)



Η απόπειρα του ...ρεσάλτου
Τελικά οι τύποι είναι αδιόρθωτοι. Είναι που είναι παρατημένοι δύο στύλοι την μέση της κοίτης του Τριποτάμου, κι αν έχουν μπει στα στόματα των κατοίκων της πόλης με τον πιο χλευαστικό τρόπο, κοντεύουν να μείνουν χωρίς την δωρεά αλλά αυτοί το βιολί τους. Την Μεγάλη Δευτέρα  09 04 12 ο αντιδήμαρχος Τεχνικών αποπειράθηκε να θέσει έκτακτο  θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με το οποίο ανέθετε ένα ανεξάρτητο και άχρηστο έργο (την προστασία των πρανών στην περιοχή της Γέφυρας Κούσιου) προϋπολογισμένου 141,000 χωρίς το ΦΠΑ άνευ διαγωνισμού.
Έτσι, σα να ήταν η επισκευή του πατρικού του. Η συζήτηση απαιτούσε πλειοψηφία επί της ολομέλειας και όχι των παρόντων. Πήρε 18 ψήφους και απέσυρε το θέμα, Προφανώς θα επανέλθει. 
Ας δούμε τα πράγματα ξανά. Πριν μέρες έστειλα στον ίδιο Αντιδήμαρχο επιστολή όπου τον πληροφορούσα ότι το πρόσθετο αυτό έργο είναι άκαιρο κατά 50 χρόνια τουλάχιστον και φυσικά δεν είχε κανένα χαρακτήρα επείγοντος. Μου απάντησε προβάλλοντας τα συμπεράσματα μιας μελέτης αλλά και την σωφροσύνη του, ισχυριζόμενος πως αυτός σαν δημόσιο πρόσωπο όφειλε να προβλέψει και πράγματα που μπορεί και να συνέβαιναν μια φορά στα 50 χρόνια. Στρεψοδικία του κερατά ο ισχυρισμός, αλλά άντε να κάτσεις να πείσεις τον συνάδελφο Αντιδήμαρχο ότι δεν αναφερόσουν σε πιθανότητες αλλά σε ένα γεγονός το οποίο σταδιακά θα ολοκληρωνόταν μέσα σε πενήντα τουλάχιστον χρόνια δηλαδή την διάβρωση της βάσης του ορύγματος που είχε σκαφτεί.  Ενός ορύγματος που ακόμη και αν κατέρρεε δεν θα ενοχλούσε κανέναν και τίποτε.

Πριν
Ποιός εριξε τα χώματα; Σκηνοθεσία;

Είναι φανερό ότι η Δημοτική αρχή και ότι μπορεί η έννοια του όρου να περιλάβει, θέλει απεγνωσμένα να αυξήσει το εκτελεστέο έργο. Το κάνει στην προκείμενη περίπτωση εφευρίσκοντας εργασίες τις οποίες μάλιστα τις εντάσσει  στις Δημοτικές δαπάνες. Ο δωρητής βλέπετε όρισε διαχειριστική επιτροπή. Το ερώτημα είναι γιατί. Άλλοι λένε ότι πληρώνουν το κόστος της αναποφασιστικότητάς τους, που δεν έδιωξαν δηλαδή πριν μήνες τον εργολάβο εισπράττοντας την εγγυητική επιστολή, άλλοι πάλι λένε τις γνωστές περίεργες και γεμάτες καχυποψία ιστορίες τις οποίες καθόλου δεν υιοθετώ, κάποιοι τρίτοι τέλος θεωρούν απλά ότι έχουμε να κάνουμε με ανεπαρκή πρόσωπα που βρέθηκαν να διαχειρίζονται έναν Δήμο από μια ιδιοτροπία της συγκυρίας 


Όπως και να ‘χει το πράγμα το θέμα μας δεν είναι αυτοί. Είναι η προστασία των οικονομικών του δήμου που δυστυχώς κατέληξε προσωπική υπόθεση κάθε πολίτη που νοιάζεται για την οικογένειά του. Κι αυτό γιατί 141,000 €  (πληρωτέα 166.000€) αντιστοιχούν σε 10€ για κάθε οικογένεια και αυτά είναι πολλά, ειδικά όταν σου ζητούν να τα πετάξεις από το παράθυρο. Πριν μέρες κατέθεσα μια ένσταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα εκφράζοντας φόβους και αντιρρήσεις για ένα έργο 4,5 εκ €. Περιέργως δεν ξέρω που πρέπει να εκφράσω τις ίδιες ανησυχίες για ένα έργο 141.000 €. Ζητώ από όποιον συμπολίτη μου γνωρίζει κάτι επί του προκειμένου να με πληροφορήσει.   
Νίκος Βασ. Χατζηευστρατίου
6947182707

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!