Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς σε 10 καθημερινά παραδείγματα

Ακούμε συχνά για την ιδεολογική κυριαρχία/ ηγεμονία της Αριστεράς. Τι ακριβώς είναι; Σε τι βαθμό ισχύει; Υπάρχουν παραδείγματα που την αποδεικνύουν; Στο άρθρο αυτό παρατίθενται 10 απλά και καθημερινά παραδείγματα, ατάκες και συμπεριφορές που επιβεβαιώνουν ότι η Αριστερά κατέχει πράγματι την ιδεολογική κυριαρχία στη χώρα. Ότι δηλαδή, ο δημόσιος διάλογος στην Ελλάδα ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος του από την Αριστερά, της οποίας η κοσμοθεωρία θεωρείται κοινώς αποδεκτή ακόμη κι από πολλούς που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί- σαν να κουβαλάν την κοσμοθεωρία αυτή στις «εργοστασιακές τους ρυθμίσεις». Πάμε να τα δούμε ένα- ένα:

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Γέφυρα Κούσιου: Εντροπή όπως εντροπία



Χθες και σήμερα αποκτήσαμε, όσοι θέλαμε να μάθουμε, μια καλύτερη εικόνα της καταστάσεως στο έργο σύμβολο μιας πόλης που κακοδιοικείται, μιας πόλης με πεσμένο ηθικό που δεν κάνει τίποτα να το ανεβάσει. Μιας πόλης λίγο πολύ παραδομένης. Ας έρθουμε όμως στα τεχνικά. 

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Γέφυρα Κούσιου: Άλλα δύο ερωτήματα (Ενημέρωση)



Ερωτήματα προς τους συμπολίτες μου.
Την 9 Φεβρουαρίου 2016 ο δήμος Βεροίας μέσω της Οικονομικής Επιτροπής αποδέχθηκε την εισήγηση του Τεχνικού Τμήματος για διάθεση 14.022 € για την αποτίμηση της επίπτωσης των κατασκευαστικών αποκλίσεων που παρατηρήθηκαν στην Γέφυρα Κούσιου.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας στη Βέροια-Νάουσα -Σκύδρα



Στην πόλη της Βέροιας ξεκίνησε μια ακόμη ανούσια πλην όμως ελκυστική για τους άρχοντες συζήτηση. Εδώ θα κάνω μερικές παρατηρήσεις. Οι μέτριοι και κάτω έλκονται από συζητήσεις αυστηρά ποσοτικοποιημένες. Τόσο ποσοτικοποιημένες που ο παράγων της ποσότητας είναι σημαντικότερος από το ίδιο το αντικείμενο. Για παράδειγμα μια κουβέντα για αθλητισμό γίνεται ιδιαίτερα γοητευτική όταν έχει να κάνει με σκορ, κατατάξεις και καταγραφές.