Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Τα κίνητρα της τσιμεντοποίησης (Τριπόταμος Βέροιας)



Η σθεναρή στάση των δημοτικών αρχόντων σε σχέση με την τσιμεντοποίηση του Τριποτάμου ήταν για μένα σχεδόν ακατανόητη. Οι άνθρωποι θέλουν σώνει και καλά, επιχώματα, τοίχους από μπετό και ζαρζανέτια. Θέλουν μπετονοποίηση. Προσπαθούσα να βρω τα κίνητρα αυτής της σπουδής αλλά και της εμμονικής, σχεδόν, πρόθεσης  των αρμόδιων δημοτικών αρχόντων. να γίνουν δυσάρεστοι. Μιας στάσης που πολύ σπάνια βλέπουμε να παίρνουν άτομα που διαχειρίζονται δημόσιες υποθέσεις.


Όσες φορές κι αν ρώτησα δημοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας οι απαντήσεις που πήρα ήταν μισόλογα. Έως ότου πήρα στα χέρια μου τα πρακτικά της συνεδρίασης της 26 10 15.
Σ’ αυτά καταγράφονται οι απόψεις των φίλων του Τριποτάμου και των δημοτικών συμβούλων. Εκεί ανάμεσα ήταν και η τοποθέτηση του Αντιδήμαρχου Τεχνικών.Ας την δούμε 


Για το φυσικό κάλλος, ναι, είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλου, θέλουμε να αλλοιωθεί όσο το δυνατόν λιγότερο. Πρέπει να πω όμως, κάτι που ξέχασα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί οποιοδήποτε έργο από το ΣΕΣ πρέπει να υπάρχει αντιπλημμυρική μελέτη. Δεν μπορεί να σε χρηματοδοτήσει κάποιος αν δεν έχεις αυτό το στοιχείο, δηλ, τι πλημμυρίζει, που πλημμυρίζει, είναι ένα στάδιο απαραίτητο δεν μπορούμε να το παρακάμψουμε. Θέλαμε όλο αυτό το πράγμα να αφιερωθεί σε βόλτα, σε διαδρόμους αναψυχής κλπ. Πρέπει όμως σε αυτό το στάδιο να υπάρξει για να εξασφαλίσουμε μια χρηματοδότηση από κάποιο πρόγραμμα που πιθανά να τρέξει.


Τα λεφτά λοιπόν. Λες και περίμενε κανείς τίποτα λιγότερο απ' αυτούς. Μα λεφτά είχαν και στη γέφυρα Κούσιου και τώρα, πέντε χρόνια μετά, το μόνον που βλέπει κανείς είναι δύο κολόνες στη μέση της κοίτης. Όταν θα βρεθούν λεφτά για την ίδια την κοίτη τι θα βλέπουμε μετά δέκα χρόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!