Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΕΝΟΧΙΚΟΤΗΤΑ

Το κείμενο είναι κλεμμένο από το Fb του Θάνου Τζήμερου. Συμφωνώ απόλυτα και το αφιερώνω στον γυιό μου που είναι εργαζόμενος της Ελληνικός Χρυσός και είχε χθες τα γενέθλιά του.
Χρόνια Πολλά Βασιλάκη.


Ακόμα και ο τίτλος στην είδηση είναι λάθος. Ενοχικός: "Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι στις Σκουριές" λέει το ένα κανάλι. "Ο αγώνας των εργαζομένων δικαιώθηκε" λέει το άλλο. Λυπάμαι που θα σας το χαλάσω, αλλά δεν δικαιώθηκε κανένας αγώνας κανενός εργαζόμενου. Έφαγαν όλοι κανονική πόρτα από την πρώτη φορά αριστερά που ενώ (υποτίθεται ότι) ενδιαφέρεται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, καταργεί και τις υπάρχουσες. Ο Λαφαζάνης αρχικά και ο Σκουρλέτης στη συνέχεια απέπεμψαν τους εργαζόμενους και τους καταδίκασαν σε ανεργία, αγνοώντας και την νομιμότητα και τον αγώνα τους. Δικαιώθηκε η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" που προσέφυγε για νιοστή φορά στη Δικαιοσύνη.
Αλλά, κοίτα, τι περίεργο! Το δίκιο της εταιρείας και το δίκιο των εργαζομένων συμπίπτουν! Να το πω πιο χοντρά: τα συμφέροντα της εταιρείας και τα συμφέροντα των εργαζομένων συμπίπτουν! Μα αυτό είναι μέγα σκάνδαλο για την κομμουνιστοκρατούμενη "κυρίαρχη αντίληψη"! Κανονικά θα έπρεπε κατά της εταιρείας να στραφούν και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αφού επιβεβαιώσουν ότι "τους πίνει το αίμα", "εκμεταλλεύεται την υπεραξία τους" και τους βάζει να δουλεύουν "σε συνθήκες γαλέρας" και με "μισθούς σκλάβων" (αυτά δεν είναι τα κλισέ της αριστεράς κάθε φορά που αναφέρεται σε σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων;) θα έπρεπε να συμμαχήσουν με τους Λαφαζανοσκουρλέτηδες και να διεκδικήσουν την απαλλοτρίωση υπέρ του λαού των εγκαταστάσεων της εταιρείας και τον διορισμό του κομματικού κομισάριου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Όμως, ξανακοίτα, τι περίεργο! Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι είναι ευχαριστημένοι από τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές τους. Δήλωσαν ότι η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" είναι πηγή πλούτου γιατί δίνει ψωμί σε όλους τους κατοίκους της περιοχής! Κι από πάνω, το ΣτΕ, γνωστό για τη δρακόντεια αυστηρότητά του σε θέματα περιβάλλοντος, δήλωσε ότι η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" λειτουργεί τηρώντας στο έπακρο την περιβαλλοντική νομοθεσία.
Και τώρα τι κάνουμε χωρίς κακό δράκο; Πώς θα συντηρηθεί το κομμουνιστικό παραμύθι της "ταξικής πάλης" των Λαφαζανοσκουρλέτηδων;
Η χώρα, λοιπόν, θα έχει αλλάξει λίγο όταν ο τίτλος σε παρόμοιες ειδήσεις θα είναι "Δικαιώθηκε η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός" και θα έχει αλλάξει πολύ όταν δεν θα υπάρχουν τέτοιες ειδήσεις. Όταν κανένας υπουργός δεν θα διανοείται να κλείνει εταιρείες για να κάνει το χατίρι των μπαχαλάκηδων που τον στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!