Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Μια αλλοπρόσαλλη φεουδαλική δομή



Χθες το βράδυ ο Γερμανός υπουργός εξωτερικός είπε στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, σε όλους μας δηλαδή, ότι πρέπει να σηκωθούμε και να φύγουμε από την Ευρώπη για πέντε χρόνια να κάνουμε κράτος και μετά να επιστρέψουμε. Δηλαδή δεν είχαμε κράτος; Είναι η ερώτηση. Όχι. Έχουμε μια αλλοπρόσαλλη φεουδαλική δομή

Επειδή είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβει κανείς θα δώσω παραδείγματα από την πολύ στενή μου καθημερινότητα.

Πριν δυο μήνες έκανα μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλοντας δημοτικό παράγοντα ότι αγόρασε ψήφους με τα λεφτά των δημοτών στις προηγούμενες εκλογές. Αυτό σε οποιαδήποτε κανονική χώρα θα σήμαινε αυτόματα εκπαραθύρωσή του. Στη δική μας χώρα η μήνυση δεν έπρεπε να στραφεί εναντίον της μεθοδεύσεως αλλά αντίθετα θα έπρεπε να αποδείξω ότι το δώρο που παρείχε ο υπεύθυνος δεν ήταν ανθεκτικό και χάλασε στην χρήση. Το link είναι εδώ.


Ο Δήμος Βεροίας έχει βιολογικό καθαρισμό. Λειτουργούσε με επτά άτομα προσωπικό. Ο προηγούμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ ανέθεσε την λειτουργία του σε ιδιωτική εταιρία. Το έκανε γιατί το προσωπικό της ΔΕΥΑΒ δεν μπορούσε να χειριστεί τα μηχανήματα του ΒΚ.  Ο επιχειρηματίας τα έχει καταφέρει θαυμάσια σε σημείο που προσπαθεί μέσω του ΒΚ της πόλης να πουλήσει το σύστημα διαχείρισης του σε δήμους γειτονικών κρατών! Παρόλα αυτά ο Δήμος απασχολεί ακόμη  στον ΒΚ τρία ή τέσσερα άτομα!!!

Ο δήμος της Βέροιας έχει 30 μηχανικούς. Χρειάζεται 5. Δεν τολμά να απολύσει τους 25.

Η Βέροια είναι μια βρώμικη πόλη ενώ απασχολέι  εργάτες καθαριότητας. Κανείς δεν τολμά να αναθέσει την αποκομιδή των σκουπιδιών του σε εργολάβο ο οποίος θα προσλάβει το προσωπικό που σήμερα κάνει πως καθαρίζει την πόλη και να την καθαρίσει πραγματικά. Αν τους πεις πως έτσι δεν θα απολυθεί κανείς ούτε θα καταδεχθούν να σε απαντήσουν. 

Η περιοχή πρέπει και μπορεί να αναπτυχθεί. Αντί ανάπτυξης η περιοχή απέκτησε «Αναπτυξιακή» μια «εταιρία» με σκοπό το βόλεμα κομματικών φίλων. Κανείς δεν τόλμησε να την διαλύσει. 

Η ευρύτερη περιοχή έχει εγκαταστάσεις χειμερινού τουρισμού. Το πιο απλό θα ήταν να τις ιδιωτικοποιήσει. Αντ’ αυτού έκανε επιτροπή διαχείρισης από πολιτικούς παράγοντες.


Πιστεύω ότι ο ορισμός του φεουδαλικού μοντέλου λειτουργίας δόθηκε  με σαφήνεια. Αυτά εννοούσε ο κύριος Σόυμπλε όταν έλεγε ότι πρέπει να κάνουμε πρώτα κανονικό κράτος. Πως τον αντιμετωπίσαμε; Μα σαν κολλήγοι. Ψάξαμε να βρούμε συνομωσίες μυστικά κίνητρα και άλλα τέτοια. Σε λίγο μπορεί να καλέσουμε κι εξορκιστή ή να κάνουμε και καμιά λιτανεία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!