Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Κριτήρια και μεταστεγάσεις.



Χθες την 10 11 14 στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης της Βέροιας ο δήμαρχός της δήλωσε πως είναι αντίθετος με την δημιουργία διοικητικού κέντρου σ΄ένα από τα υπό εγκατάλειψη στρατόπεδα  που βρίσκονται στα Δυτικά της πόλης (πρώην Β’ΣΣ). Η κύρια δικαιολογία του ήταν πως θα αγωνιστεί (άκου τι σκέφτηκε ο άνθρωπος) να ανασυσταθεί (ή κάτι τέτοιο) το Β’ Σώμα Στρατού. Ξέραμε ότι ήταν ακατάλληλος για δήμαρχος τώρα μαθαίνουμε πως είναι ακατάλληλος και
για στρατηγός. .


Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ
Εν πάση περιπτώσει, αν και υπάρχουν σημεία που διαφωνώ, εξακολουθώ να θεωρώ την πρόταση για μεταστέγαση όλων των Υπηρεσιών στα Στρατόπεδα μια πάρα πολύ καλή ιδέα. Αντί οι δημόσιες υπηρεσίες να πνίγουν την πόλη με άσκοπες κινήσεις πολιτών και αυτοκινήτων η εικόνα ενός οργανωμένου χώρου δίπλα ή εντός του οικιστικού ιστού στον οποίο οι πολίτες αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί θα έκαναν αποδοτικά την δουλειά τους είναι για μένα, που θεωρώ ότι σκέφτομαι ορθολογικά, ελκυστική. 

Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΩΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ
Βέβαια υπάρχουν αντιρρήσεις. Όχι τόσο ως προς την ιδέα ή την υλοποίησή της αλλά κυρίως ως προς τα τεχνητά εμπόδια που θα αντιμετωπίσει. Η πηγή των εμποδίων δεν είναι άλλη από το αποτέλεσμα  του σημερινού προβλήματος. Το κρατικό χρήμα. Υπάρχουν λοιπόν τουλάχιστον τέσσερα φυσικά πρόσωπα που εισπράττουν από 10.000 € μηνιαία από το δημόσιο ως ενοίκια ακινήτων. Αν αυτοί οι άνθρωποι συνασπιστούν και αποφασίσουν να διαθέσουν ενοίκια έξι μηνών προκειμένου να επηρεάσουν .αυτούς που αποφασίζουν τότε αγοράζουν δημοτικό συμβούλιο. Αν διαθέσουν για τον ίδιο λόγο ενοίκια ενός έτους περιφερειακό κι αν δύο ετών μη σου πως και το μισό υπουργικό. Αν μάλιστα αποφασίσουν να σπείρουν χαρτζιλίκια στην διοικητική πορεία των απαιτούμενων μελετών και εγκρίσεων (κάτι σαν τον κοντορεβυθούλη που άφηνα ψίχουλα ή πέτρες)  τότε η υλοποίηση του σχεδίου μεταφέρεται στα βάθη του χωροχρόνου. Τέλος δεν χρειάζονται καν να προσεταιρισθούν τους τοπικούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Θα τους κάνουν προσφορές αυτοί.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΑΣ
Προφανώς οι καλές ιδέες χρειάζονται ικανούς ανθρώπους για να γίνουν πράξη. Όχι απλά ικανούς, τους ικανότερους. Αυτούς τους επιλέγει η κοινωνία. Αν έχει σαν κριτήριο επιλογής την ικανότητα. 


Εδώ δεν την έχει όμως.  

4 σχόλια:

  1. Και τώρα λοιπόν, στα πρότυπα Εκείνης, θα σου κάνουν μύνηση οι ''4'' ζητώντας μάλιστα τα έξοδα να τα καλύψει ο Δήμος... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!