Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αναγνωριστικές αψιμαχίες

Είναι μέρες που σκεφτόμουν να ενοχλήσω λίγο τον Δήμαρχο. Όπως όταν αγοράζςεις καινούργια μηχανή και πατάς δειλά στην αρχή το γκάζι, έτσι και μ'  όλα τα πράγματα. Και τους ανθρώπους. Θέματα, αν είναι δυνατόν να μην, υπήρχαν κάμποσα.Πήρα μερικά από τον σωρό τα έβαλα σέ διάταξη μάχης και του τα έστειλα. Ας δούμε το έγγραφο.


Επ’ ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων σας θα ήθελα να σας θίξω τρία ζητήματα της καθημερινότητος της πόλεως.
1.       Κάτω από την Γέφυρα της Χάβρας ακριβώς δίπλα από το «σπίτι του ραβίνου» από το καλοκαίρι στήθηκε ένα κατάλυμα με στρώματα και κάποια άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Το μέρος αυτό ήταν προσβάσιμο στο κοινό. Σήμερα πια δεν είναι, Αύριο πιθανώς να είναι ο χώρος από τον οποίο να χρειαστεί να μαζέψουμε τη σωρό κάποιου τοξικοεξηρτημένου ατόμου .
2.       Η πόλη πριν τέσσερα χρόνια είχε 11 κενά περίπτερα. Τότε είχα ζητήσει από την δήμαρχο να μεριμνήσει. Το θέμα έμεινε μετέωρο ως την υλοποίηση των «Αναπλάσεων», οπότε και οκτώ από αυτά γκρεμίστηκαν. Σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν κενά περίπτερα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πόλη. Αποπειρώμενος να δώσω μια περιγραφή αναφέρω όσα θυμάμαι
a)              Θερμοπυλών μπροστά από την αγορά του Δήμου που εμποδίζει και την κυκλοφορία.
b)             Ανοίξεως και Γράμμου που στήθηκε μετά από την απομάκρυνση άλλων από την περιοχή και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.
c)              Ανοίξεως, μπροστά από την εννιαώροφη «οικοδομή Τόλιου»
d)             Δαβάκη και Ανοίξεως το οποίο πότε ανοίγει και πότε κλείνει
e)              Αρχές Τρεμπεσίνας κοντά στην πιάτσα των ταξί και απέναντι από τα ΚΤΕΛ.
f)               Δύο στην πλατεία Ωρολογίου
Επίσης υπάρχουν και περίπτερα που ενοχλούν την κυκλοφορία. Αν αυτό δεν αποτελεί κάτι σημαντικό για σας, σας θυμίζω πως το πρόσφατο ατύχημα στην Πέτρου Ράλλη στην Αθήνα αποδίδεται κατά 50% στην κατάληψη του πεζοδρομίου από περίπτερα που επεκτάθηκαν ανεξέλεγκτα. Σας επισημαίνω μια μόνον αντίστοιχη περίπτωση: Αυτό στην γωνία Μ. Αλεξάνδρου και Κωτουνίου μπροστά από την εκκλησία της Μεταμορφώσεως. Υπάρχουν  κι άλλα.
Αν μπείτε στην διαδικασία να μάθετε την Νομοθεσία που ισχύει για τα εγκαταλειμμένα περίπτερα κάντε τον κόπο να την διαβάσετε μόνος σας. Είναι απλή και διαφωτιστική.
3.       Στα Ριζώματακτίζεται ένα τεράστιο, σε σχέση με τις ανάγκες του οικισμού, σχολικό κτήριο δίπλα σε ένα ήδη μεγάλο και υπερεπαρκές το οποίο απ’ ότι φαίνεται μάλλον θα εγκαταλειφτεί. Έχετε κάποιο σχέδιο για το τελευταίο;

Εξ όσων μπορώ ν' αποφανθώ, θ' αργίσει. Τον περιμένω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!