Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αναμνήσεις κι ερωτήματα




Την 11 Φεβρουαρίου 2013 μια ομάδα συμπολιτών μεταξύ των οποίων και ο γράφων κλήθηκαν να παρουσιάσουν μια πρότασή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης τους. Της Βέροιας. Η πρόταση είχε κατατεθεί νόμιμα ήδη από τον Οκτώβριο του ’12, νόμιμα με βάση το άρθρο 215 §3 του κώδικα Δήμων, ήταν υπογεγραμμένη από 50 συμπολίτες οι οποίοι όχι μόνον ήταν σε πλήρη επίγνωση για το τι υπέγραφαν άλλα είχαν συμμετάσχει και σε διεξοδική συζήτηση πάνω στο θέμα, που ήταν μια άποψη για την επίλυση του θέματος της στάθμευσης.


Η οδυνηρή ανάμνηση
Με την έναρξη της συζήτησης ο πρόεδρος (Χατζηαθανασίου) ανακοίνωσε πως η δήμαρχος του ζήτησε να αποσύρει το θέμα και αυτός δεν είχε παρά να υπακούσει. Προσπάθησε να το θέσει μάλιστα σε ψηφοφορία και ο προκάτοχός του (Μαυροκεφαλίδης) μαζί με κάποιον Δημ Σύμβουλο Κούτρα, αν δεν κάνω λάθος, του ρίχτηκαν επιχειρηματολογώντας στο ότι δεν χρειαζόταν ψηφοφορία. Η εντολή της Δημάρχου έγινε δεκτή το θέμα αποσύρθηκε και εμείς οι πολίτες που Νόμιμα ζητήσαμε να μας ακούσουν πεταχτήκαμε έξω. 

Το δημοτικό συμβούλιο διχάστηκε. Οι μεν σύμβουλοι της συμπολίτευσης έκαναν την πάπια. Άλλος κοιτούσε στο ταβάνι, άλλος φλερτάριζε με την ξανθιά της παρέας και  άλλος ξυνότανε. Κανείς τους δεν έβγαλε άχνα. Αντίθετα οι υποψήφιοι της μείζονος αντιπολιτεύσεως δήλωσαν αηδιασμένοι από την μεθόδευση και αποχώρησαν με τοποθέτηση του κ. Νεστορόπουλου. Τους ευχαριστώ για μια φορά ακόμη.

Ποιά δυναμη και με ποιά γνώση
Οι μήνες πέρασαν και τώρα έχουμε ξανά εκλογές.  Ήθελα να πιστεύω ότι κανείς απ’ αυτούς που ανέχθηκαν την  διεφθαρμένη και αυταρχική συμπεριφορά της Δημάρχου δεν θα εμφανιζόταν καν στην  κοινωνική ζωή της πόλης, προεκλογικά τουλάχιστον. Αντίθετα αρκετοί απ’ αυτούς έκαναν έναν συνδυασμό που τον ονόμασαν « Δύναμη στη γνώση» ή κάπως έτσι και θέλουν να ξαναγίνουν δημοτικοί σύμβουλοι. Κάποιος απ’ αυτούς μάλιστα λέει πως θέλει να γίνει και Δήμαρχος. 
 
Στάνες και κουκούλια 
Παραξενεύτηκα στην αρχή. Μετά κατάλαβα το κίνητρό τους. Οι περισσότεροι έχουν κληθεί από την δικαιοσύνη να καταθέσουν ανωμοτί μαρτυρίες (είναι εν δυνάμει κατηγορούμενοι δηλαδή) για την διαχείριση μιας υπόθεσης που ταλάνισε αρκετά την πόλη τα τελευταία 4 χρόνια.  Χρειάζονται ένα κουκούλι ή ένα καταφύγιο αν θέλετε. Το αν θα το βρουν είναι θέμα των ψηφοφόρων.

Κάποιοι όμως απ’ αυτούς όμως βρήκαν καταφύγιο σε άλλον συνδυασμό. Τον συνδυασμό του κ. Καραπαναγιωτίδη. Δεν γνωρίζω τα κίνητρα του ανθρώπου αυτού. Δηλαδή δεν γνωρίζω τι έχει να κερδίσει δίνοντας πρακτικά άσυλο σε τέσσερεις αποσκιρτήσαντες ( το αποστάτες είναι βαριά και ίσως άδικη λέξη) του αντίπαλου συνδυασμού. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν μ’ ενδιαφέρει κιόλας. Από πίττα που δεν τρως…

Αλλού είναι το θέμα. Δύο από τους συμπολίτες που συνυπέγραψαν και κατέθεσαν το κείμενο, και μάλιστα πρωτεργάτες της προσπάθειας, ο κ. Ακριβόπουλος και ο κ Καρολίδης συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο Καραπαναγιωτίδη. Αυτουνού που φιλοξενεί  πέντε απ’ εκείνους που τους πέταξαν ουσιαστικά έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Που σιώπησαν έστω, αλλά σε τέτοια θέματα η σιωπή είναι συνενοχή, καθ’ όπως λέγουν. Τους Καγγελίδη, Αρχοντάκη, Μιχαηλίδη και Σουμελίδη. Λένε ότι συμμετέχει και κάποιος Τσιαμήτρος στο ίδιο ψηφοδέλτιο αλλά δεν είδα ακόμη το όνομά του.   

Η απλή ερώτηση
Ναι, μ’ αφήνουν παγερά αδιάφορο οι επιλογές του υποψήφιου δημάρχου. Για την ακρίβεια οι επιλογές του με κάνουν αδιάφορο γι’ αυτόν. Δεν μπορώ όμως να μη ρωτήσω τους δυο καλούς φίλους συμπολίτες και συνεργάτες τι δουλειά έχουν εκεί πέρα. Τι δουλειά έχουν θύτες και θύματα, λύκοι και πρόβατα στην ίδια στάνη.
Περιμένω, προσδοκώ μάλλον, απαντήσεις.

8 σχόλια:

  1. Περιμένεις και προσδοκάς απαντήσεις.
    Οπότε θα σου κάνω μια ερώτηση...
    Με ποιόν κατά τη γνώμη σου έπρεπε να συνταχθώ?
    Ποιές ήταν οι επιλογές?

    Υ.Γ Η απάντηση "με κανέναν" θεωρείται άκυρη (!) και αν απαντήσεις θα σου πω γιατί.

    Γ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστειεύεσαι. Εσύ είσαι το ξίφος. Πάνω σε σένα δίνουν την μάχη. Οι υπόλοιποι είναι βοηθητικοί στα μετόπισθεν που παίρνουν τα παράσημα επειδή έχουν κονέ στο αρχηγείο. Που καταφέρνουν να πουλήσουν το σκατό τους για χρυσάφι.
      Άρα μπορούσες να παζαρέψεις την παρουσία σου. Ήσουν όμως άμαθος σε τέτοια παζάρια. Τώρα δεν μπορείς ούτε πίσω να κάνεις.

      Διαγραφή
    2. Εν πάση περιπτώσει βρες έναν τρόπο να αποστασιοποιηθείς απ' αυτές τις επιζήμιες κοπριές. Η πόλη σου σε χρειάζεται.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την εκτίμηση που μου δείχνεις!
    Κατηγορήθηκα όμως, ευγενικά και με τακτ μπορώ να πω, πως η κριτική εκ του ασφαλούς... ή εξωθεσμικά αν θέλεις, είναι εύκολη...
    Και εδώ που τα λέμε, το ίδιο είπαν... και για σένα.

    Γ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικό. Οι άνθρωποι πρέπει να υπερασπίσουν τον εαυτό τους. Και ο κατηγορούμενος στο δικαιικό μας σύστημα έχει δικαίωμα να λέει και κάτι παραπάνω. Ακόμη και να κατηγορεί άλλους.
      Ποιός τον πιστεύει είναι το θέμα.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει και ένα άλλο λίγο χαριτωμένο επιχείρημα: Αυτός ρισκάρει, αυτός θα βάλει τα λεφτά του. αυτός έχει και την ευθύνη.
      Μια στιγμή. Ο Παπαγιάννης που βάζει 200.000 € έχει δικαίωμα να πηδήξει όλη την πόλη, μ' αυτήν την λογική. Ή μηπως και δεν έχει;

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα.

    Προσωπικά και το ξέρεις, όποιος και να βγεί έχω διάθεση να βοηθήσω όπου και όπως μπορώ.
    Μόνο με συλλογικότητα, συμμετοχή των πολιτών και συνεργασία θα πάει μπροστά η πόλη.
    Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως αν αναβαθμιστεί συνολικά η πόλη θα υπάρχει όφελος και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.
    Η ιδιοτέλεια πρέπει να διαγραφεί από το λεξιλόγιο όχι μόνο των υποψηφίων αλλά και των δημοτών.
    Και ξέρεις ότι αυτά είναι πράγματα που φαίνονται...

    Τα λεφτά:
    Μερικοί το παρακάνουν.
    Οι εποχές όμως δεν τα συγχωρούν αυτά και μπορεί να γυρίσουν μπουμερανγκ.
    Ή να δημιουργήσουν σενάρια όπως αυτά που κάνεις τώρα...
    Χρειάζεται σεμνότητα...
    Νομίζω πάμε καλά ως συνδυασμός σ' αυτό τον τομέα.

    Γ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σενάρια; Τέλος πάντων.
      Δεν έχω καμιά αντίρρηση για την παραγωγικότητά σου και την ειλικρίνεια των προθέσεών σου. Μου το έχεις αποδείξει άλλωστε.
      Όπως μου απέδειξε και η ομάδα των φιλοξενούμενων αποστατών την στειρότητα και την ιδιοτέλειά της.
      Τι μπορώ να πως εκτός από "καλή τύχη". Γιατί μ' αυτούς που μπλέξατε μόνον τύχη σας χρειάζεται.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!