Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Προεκλογικές θέσεις και προτάσεις

Νομίζω ότι ο κύριος Ακριβόπουλος είναι ο μόνος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με δικό του αυτόφωτο πολιτικό λόγο και προτάσεις. Το μεσημέρι έστειλε κείμενο που το δημοσιεύω ευχαρίστως. Μακάρι να μου έστελναν κι άλλοι υποψήφιοι. Τον ευχαριστώ.





Θα γίνει σιγά - σιγά εμφανές στον πολύ κόσμο και στους αιρετούς, ότι οι πόλεις για να επιβιώσουν και να ανθήσουν θα πρέπει να οργανωθούν ως πόλειςράτη κατά τα αρχαϊκά πρότυπα εκτός της άμυνας.
Αυτή είναι και η πεμπτουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κάτι βέβαια που δεν θέλει η κεντρική διοίκηση ειδικά στην Ελλάδα για πολλούς λόγους...
Κάτι που ισχύει, άσχετα αν δεν ακούγεται, σε πολλές προηγμένες πόλεις του εξωτερικού.
Πόλεις απεξαρτημένες από την κεντρική εξουσία είτε εγχώρια είτε ευρωπαϊκή λ. κοινοτικές χρηματοδοτήσεις) που ολοένα θα μειώνει τα κονδύλια, τις επιχορηγήσεις και το προσωπικό...
Πόλεις με καθαρά δική τους οικονομική, ενεργειακή (φωτοβολταϊκά πάρκα, ενέργεια από σκουπίδια, μικρά υδροηλεκτρικά, αιολική παραγωγή, γεωθερμία) και περιβαλλοντική ανάπτυξη ακόμα και εκπαίδευση.
Πόλεις στηριγμένες από τους δημότες τους, τοπικές αυτοδιοικήσεις στηριγμένες στους δικούς τους πόρους αφιερωμένες στην ευημερία των ίδιων τους των δημοτών. Αν δεν γίνει κάποτε αυτό, όλο και θα μειώνεται το συνολικό επίπεδό τους με άμεσο αντίκτυπο τη δυσπραγία, την κακομοιριά, τη μιζέρια, την ανεργία, την υποβάθμιση της ζωής και των περιουσιών των δημοτών.
Διότι απλά σε μια πόλη που ολοένα φθίνει, θα απαξιώνονται και οι ιδιωτικές περιουσίες ενώ οι απώλειες σε έμψυχο δυναμικό εν καιρώ θα είναι τεράστιες λόγω εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης προς αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Είμαι άνθρωπος της αγοράς.
Η αγορά δεν είναι μόνο εμπόριο και υπηρεσίες. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός.
Είναι ένας χώρος που έχει καθημερινή τριβή με τους δημότες.
Έχει καθημερινές συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων, προτάσεις, ιδέες, προβλήματα και λύσεις.
Είναι ένας χώρος αναφοράς της πόλης.
Είναι ένας χώρος που έχει νοιώσει στο πετσί του την κρίση που περνάμε.

Υπάρχουν δύο λέξεις κλειδιά για τους ανθρώπους της αγοράς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες αλλά και εν γένει για όλους τους Δημότες: Συλλογικότητα και συμμετοχή.
Μόνο έτσι θα πάει καλύτερα η πόλη, θα ανθίσει και έτσι θα αφήσουμε μια παρακαταθήκη στα παιδιά μας.

Ευχαριστώ.

Ακριβόπουλος Δαμ. Γιάννης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Κ. Καραπαναγιωτίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!