Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Αστικές αναπλάσεις #2. (Οι απαντήσεις)


Χρειάστηκαν μόλις και μετά βίας 48 ώρες για να μου λυθούν όλα τα ερωτηματικά.
Πρώτα απ’ όλα εργολάβος υπάρχει είναι η εταιρεία ΚΑΣΤΩΡ, που αποτελεί προσωπείο της ΑΚΤΩΡ της λόγχης του Συγκροτήματος Μπόμπολα. Αυτουνού με το ΕΘΝΟΣ και το MEGA.

Όσον αφορά στο έργο εδώ πήρα ένα e-mail από συνάδελφο εργολάβο ο οποίος επί λέξει μου έγραψε τα εξής:
Ανέλαβα πριν λίγα χρόνια παρόμοιο έργο σε δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Επρόκειτο για μια ίδιου τύπου ανάπλαση σε ένα δρόμο μήκους περίπου 1km, όπου μειώθηκαν αρκετά οι θέσεις στάθμευσης σ’ όλο το μήκος του.
Αυτό που έγινε τελικά, ήταν μέρα παρά μέρα, να έχω τον αντιδήμαρχο τεχνικών, μαζί με την υπηρεσία και καμιά 50ρια περιοίκους, να μαλώνουν όλη μέρα για parking που όλοι επιθυμούσαν μπροστά από το σπίτι τους και για τις θέσεις των κάδων επιθυμούσαν μακριά τους. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που ενώ είχα περάσει κράσπεδα και πλάκες, με έβαλαν να αλλάξω την διαρρύθμιση και να την ξανακάνω, επειδή οι διαμαρτυρίες των πολιτών ήταν πολύ έντονες. Εννοείται ότι τα πληρώθηκα 2πλα και 3πλα από τον Δήμο.

Τώρα μάλιστα. Στην δουλειά αυτή χρειάζονται το πολύ δύο Μηχανικοί και τουλάχιστον πέντε Δικηγόροι. Ο ένας Μηχανικός για να κατασκευάζει, ο άλλος για να γκρεμίζει και όλοι οι δικηγόροι να ψαρεύουν πρόσθετα κονδύλια στα θολά νερά. 

Εγώ, ένας μοναχικός μηχανικός, κατάφερα να βγάλω άκρη σε 48 ώρες. Αυτοί με τόσους συμβούλους, μελετητές, ακαδημαϊκούς  και λοιπούς στοχαστές τι κάνουν τόσα χρόνια; Κι άιντε να παραδεχθώ ότι η Δήμαρχος παραπλανήθηκε από στελέχη που διείδαν το χάος και το θεώρησαν ευκαιρία για γερό χαρτζιλίκι, η αντιπολίτευση τι κάνει; Γιατί βέβαια πίσω από τον προϋπολογισμό των 8,5 εκ€, βρίσκονται υπερβάσεις πολύ μεγαλύτερες, οι οποίες θα σημάνουν ή ημιτελές έργο ή ακόμη χειρότερα, ένα επαχθές τραπεζικό δάνειο.

2 σχόλια:

  1. Έλαβα, αυθαίρετα, χωρίς να το ζητήσω, χωρίς να δώσω δικαίωμα, χωρίς να φταίω, αρκετές υπεφίαλες παροτρύνσεις-ικεσίες, για να προσέξω τις σπασμωδικές και υπεφίαλες εκκλήσες ενός αντικοινωνικού "πολίτη" στις προσπάθειές του να επανενταχθεί, στην καλύτερη περίπτωση, να ψαρέψει κάποιο πελάτη ή έστω, να του δοθεί επιτέλους, από κάποιον σημασία. Σε ένα από τα τελευταία του σημειώματα γράφει μεταξύ άλλων τα εξής, ο δοκησίσοφος: ... "Οι απαντήσεις δεν άργησαν. Ευλογημένο διαδίκτυο!..."
    Επιτέλους, απέκτησε θρησκεία και τοτέμ, ο καβλωμένος κομπλεξικός και υποκριτής ξερόλας...
    Μαρίτσα Βιπεράκη, αρχιτέκτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψυχραιμία ρε φίλε. Τσιτωμένο σε βρίσκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!