Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Με την "ψηφιακή" ουρά στα σκέλια.

 

Ο συντάκτης ανήκει στην μερίδα των ανθρώπων που θεωρούν ότι η κυβέρνηση όφειλε να κάνει περισσότερα. Είναι ίσως λίγο γκρινιάρης, αρκετά απαιτητικός από την διοίκηση της χώρας του και εν πάση περιπτώσει όχι κομματικός στρατιώτης.

Από εδώ έως του να διαβάζεις τα παρακάτω  έχει απόσταση.

Η ψηφιακή Ελλάδα επιστρέφει στα μικρά νήπια

Πεμ 06 Ιανουαρίου 2022 10:57 από Η Άλλη Άποψη



Από τη μια οι μεγαλοστομίες περί δήθεν ψηφιακής διακυβέρνησης, κι από την άλλη οι ανά τη χώρα χαοτικές τριτοκοσμικές εικόνες σαν αυτή της φωτογραφίας, για έναν δωρεάν έλεγχο covid. Επιστροφή στα μικρά νήπια!

Η κυβέρνηση, δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, εξακολουθεί να ακολουθεί ασθμαίνουσα τις εξελίξεις, με όσα αυτή η υστέρηση συνεπάγεται. Δεν ηγείται, έπεται. Δεν προνοεί, παρανοεί. Δεν προβλέπει, αποβλέπει. Καλό παιδί των συμφερόντων, ακόμη και στον ευαίσθητο αλλά ακραία επικερδή τομέα της Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά επικίνδυνοι για τον δημόσιο βίο.

Οι ατέλειωτες θλιβερές ουρές έξω από τα διαγνωστικά κέντρα αποδεικνύουν την απτή πραγματικότητα που η κυβέρνηση αρνείται να παραδεχτεί. Δεν έγινε ένα βήμα εμπρός, έγιναν πολλά βήματα πίσω. Η πρόταση Τσίπρα για ένα δημόσιο δίκτυο για μαζικά, δωρεάν, τακτικά τεστ, ασφαλώς τους τρομάζει, τουλάχιστον όσο και οι μέχρι τώρα προτάσεις ουσιαστικής στήριξης της δημόσιας Υγείας. Έχουν άλλα στο μυαλό τους και είναι φανερό.

Πρέπει να φύγουν, με την ουρά στα σκέλια. Καλή φώτιση!

Αντώνης Μαρκούλης

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία

Αναμφίβολα πρόκειται για σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων. Από τι μια μεριά οι 60 εκατομμύρια ηλεκτρονικές διοικητικές συναλλαγές με το Ελληνικό δημόσιο τον τελευταίο χρόνο (πριν τέσσερα χρόνια είχαμε μερικές χιλιάδες) κι από την άλλη μια πανδημία στην χειρότερή της αιχμή. Φυσικά με μια διοργάνωση εμβολιασμών άψογη συγκρινόμενη ακόμη και με Γερμανικές χώρες. Ποιο είναι εδώ το θέμα; Ότι δεν δόθηκαν τζάμπα τεστ στο λαό. Έλα ρε φίλε… Και ποιος το πρότεινε; Ένας ηγέτης που ψάχνει να βρει τρόπο να φύγει από την πολιτική ζωή του τόπου. Με κότερο, με τσάρτερ αεροπλάνο, με ελικόπτερο; Λίγη σημασία έχει.

Σαν φιλελεύθερος έχω την βαθιά πεποίθηση ότι δεν υπάρχει τίποτε τζάμπα. Εδώ που τα λέμε ούτε φιλελεύθερος θα χρειαζόταν να είμαι, αλλά ας είναι. Ούτε και έχω την ψευδαίσθηση ότι αυτός που ασκεί εξουσία έχει όλες τις απαντήσεις. Πολλώ δε μάλλον σε στιγμές κρίσης συχνότητας μιας φοράς τον αιώνα. Αν έχω αυτήν την απαίτηση τότε γίνομαι επικίνδυνος για τον εαυτό μου, ζητώντας όλες τις απαντήσεις ζητάς ολοκληρωτισμό. Και αυτοί οι τύποι είναι απλά άρρωστοι. Ψυχικά άρρωστοι. Και η αρρώστιες είναι κακό πράγμα.  

Κι επειδή ζούμε σε μια μικρή πόλη και μπορούμε να θυμηθούμε ευκολότερα, ας πάμε 4-5 χρόνια πίσω. Ήταν τότε που καμιά 25αρια μηχανικοί προτείναμε στον Δήμο να ψηφιοποιήσει το αρχείο της πολεοδομίας. Δεν έγινε ΦΥΣΙΚΑ τίποτα. Σήμερα όλη η πόλη θα είχε έναν τρόπο να ολοκληρώσει τις υποθέσεις ηλεκτρονικής ταυτότητα των κτηρίων της. Κάτι δαπανηρό αλλά απαραίτητο. Εκείνη η επιλογή θα έδινε πολλές λύσεις. Θυμάμαι την αντίδραση της αριστεράς. Για να μειώσουμε το κόστος προτείναμε σύμπραξη ιδιωτικού τομέα και δήμου. Όπως όλοι περίμεναν μας είπαν πως τους ζητάμε να χαρίσουν «πολύτιμα και προσωπικά» δεδομένα σε ιδιωτική επιχείρηση. Πρώτος και καλύτερος ο φίλος που κατελόγησε στην κυβέρνηση ότι γυρνά στα ψηφιακά «μικρά» νήπια και της ζήτησε να φύγει με την ουρά στα σκέλια…  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!