Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

давай

Να περάσουμε και λίγο κόσκινο την απάντηση που έδωσαν αριστεροί φίλοι στις απόψεις που αναπτύχθηκαν με την ευκαιρία της πρότασης αλλαγής ονομάτων τριών δρόμων της πόλης.

Να, υπάρχει απάντηση!
(ή η ανάγκη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ απέναντι στην ΜΑΥΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ)
Είχαμε προειδοποιήσει από 24/5 για το όλο ζήτημα. Τώρα γι'αυτό υπάρχει δισέλιδο ρεπορτάζ σήμερα στην τοπική εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ. Μάλιστα ο "εμπνευστής του" αναφέρει συγκεκριμένα:
"... Πρέπει λοιπόν να ξεμπλέκουμε με ένα καταστροφικό ψυχικό νόσημα που λέγεται κομμουνισμός. Ο κομμουνισμός όπως κάθε ψευδαίσθηση έχει ανάγκη από σύμβολα. Όσο αποκτά χώρο στο παράλληλο σύμπαν των συμβόλων τόσο η ψευδαίσθηση ανατροφοδοτείται, κι όσο ανατροφοδοτείται τόσο στερεί την συλλογική κατανόηση από ευκαιρίες να αναπτυχθεί σε νέα, καινοτόμα πεδία..."


Καλύτερη αντιγραφή δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Τους ευχαριστώ. 
 
Είναι ανάγκη να υπάρχει αποφασιστική απάντηση τόσο από το Δ.Σ αν τεθεί ζήτημα όσο και ευρύτερα από την τοπική κοινωνία.
Υ.Γ Επειδή γίνεται αναφορά-απάντηση στη δηλωσή μου ότι "Αυτός που το έγραψε ήταν 14 χρονώ το 1974 και μάλλον δεν θυμάται και πολλά από την ναφθαλίνη που ξορκίζει. Κι αν τούρχεται μυρωδιά δεν πειράζει. Η ναφθαλίνη τουλάχιστον διώχνει τον σκώρο." Να τονίσω το εξής: Ως ασχολούμενος με την τοπική ιστορία μπορεί να μην "θυμάμαι" λόγω ηλικίας για την Χούντα και πολλά , αλλά διαθέτω πλούσιο υλικό- ντοκουμέντα γι'αυτήν τα οποία και θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα...

Να και η "απειλή": Θα μας τα βγάλει όλα στη φόρα γιατί έχει "ράμματα για τη γούνα μας". Εμπρός παλικάρι μου!  давай проверять, όπως έλεγαν και στην πάλαι ποτέ πνευματική του πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!