Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Οι παράγοντες που καθιστούν την προοπτική της Δίψας ορατή στη Βέροια


Ακούγοντας τον Διεύθυντη της ΔΕΥΑ Βεροίας χθες να ισχυρίζεται το πιο απίθανο άρχισα να αναρωτιέμαι αν τελικά του χρόνου ή έστω μετά από μερικούς μήνες θα έχω νερό όταν ανοίξω τη βρύση μου.
Τι ισχυρίστηκε λοιπόν αυτός ο άνθρωπος όταν του παρουσίασαν  επιστολή την οποία αυτός υπέγραφε με την ιδιότητα του διευθυντή της ΔΕΥΑΒ με την οποία έλεγε τα παρακάτω;


Ειδικότερα θέσαμε τα εξής ερωτήματα που ουσιαστικά αποτελούν επανάληψη των όσων ο κ. Αχτσής με το υπ΄αρ. πρωτ. 2736/05-06-2018 έγγραφο προς την εταιρία Α ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΕΔΕ:
ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σε απάντηση της από 11/04/2018 επιστολή σας και έχοντας υπόψη το με αρ. πρωτ. 1567/27-03-2018 έγγραφό μας, σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:
1.  «….Κατά συνέπεια η αποκατάσταση βλαβών και η περιοδική συντήρηση του Η/Μ εξοπλισμού της γραμμής ιλύος της ΕΕΛ (ΣτΣ:  Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων) Βέροιας αποτελεί συμβατική σας υποχρέωση και σε καμία περίπτωση δεν είναι προαιρετική όπως υπονοείτε στην επιστολή σας.
Παρ’ όλα αυτά, στην υπηρεσία μας αλλά και στον υπεύθυνο λειτουργίας της ΕΕΛ μέχρι σήμερα δεν έχουν περιέλθει στοιχεία (ούτε γραπτά ούτε προφορικά) ότι ο ανάδοχος πραγματοποιεί τις απαραίτητες ενέργειες και προληπτικούς ελέγχους της γραμμής ιλύος, όπως μας αναφέρετε στην επιστολή σας. Και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα η αντλία τροφοδοσίας και η αντλία εσωτερικής ανακυκλοφορίας των αναερόβιων χωνευτών δεν λειτουργούν λόγω βλάβης».
2. «Όσον αφορά το αίτημα για την περιγραφή της μεθόδου που εφαρμόζετε για την μείωση της παραγόμενης ιλύος που είναι υποχρέωσή σας και απορρέει από το άρθρο 6 της Συγγραφής Υποχρεώσεων («… πλήρεις και αναλυτικές οδηγίες εφαρμογής μικροοργανισμών, παροχή κατάλληλων οδηγιών λειτουργικών ρυθμίσεων του υφιστάμενου εξοπλισμού της ΕΕΛ»), μας απαντάτε θεωρητικά και χωρίς στοιχεία.
ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ όσον αφορά την λειτουργία της γραμμής ιλύος της ΕΕΛ, ως υπηρεσία αλλά και σε σχετικά προφορικά ερωτήματα του υπευθύνου λειτουργίας επί τόπου της εγκατάστασης, δεν υπήρξε ποτέ πειστική απάντηση.
Δεν μας παρέχονται ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ούτε ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.Λ., με αποτέλεσμα να μην εκπληρώνετε την συμβατική σας υποχρέωση».
…………..Επιπλέον ο συμβολισμός R στην λέξη “Ydro Process®” που αναγράφεται τόσο στην ετήσια Τεχνική έκθεση που μας υποβάλλατε (επιστολή σας της 26/02/2018, όπου αναφέρετε: “ Η λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Βέροιας βασίζεται στην μέθοδο « Ydro Process®» και την χρήση μικροοργανισμών της σειράς Ydro”) όσο και στην από 11/04/2018 επιστολή σας, δεν δύναται να ληφθεί υπόψη, γιατί μέχρι σήμερα δεν προσκομίστηκαν στην υπηρεσίας μας επίσημα έγγραφα πιστοποίησης και κατοχύρωσης μεθόδου.
…………………….
4. Με τον τρόπο που εφαρμόζετε την μέθοδο της βιο-ενίσχυσης για μείωση της παραγόμενης λυματολάσπης, στην ουσία ρυθμίζετε και ελέγχετε – λειτουργείτε όχι μόνο την γραμμή ιλύος αλλά , αυθαίρετα κατά παρέκκλιση και υπέρβαση της σύμβασης και την γραμμή λυμάτων (δηλ. Α’ καθίζηση, αερισμός, ανακυκλοφορία ιλύος κλπ).
Επιπλέον δεν εκπληρώνετε την συμβατική σας υποχρέωση, όπως ορίζεται και από την ισχύουσα ΑΕΠΟ για λειτουργία όλων των τμημάτων της γραμμής ιλύος, π.χ για μεγάλα χρονικά διαστήματα δεν τροφοδοτούνται οι αναερόβιοι χωνευτές και οι προπαχυντές, αλλά και το αεριοφυλάκιο και ο πυρσός καύσης του παραγόμενου βιοαερίου – με διάφορες δικαιολογίες που προβάλλετε διαχρονικά – δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα η παραγόμενη έστω και μικρή ποσότητα  του βιοαερίου να μην καίγεται στον πυρσό καύσης, αλλά να διαφεύγει στον αέρα.
………………………………
6. Στην αναφορά σας στις δειγματοληπτικές αναλύσεις εξόδου, να σημειώσουμε ότι αυτές όχι μόνο δεν επιβεβαιώνουν την αποδοτική λειτουργία της εγκατάστασης, αλλά αντιθέτως, αποδεικνύουν σε συνδυασμό και με τους άλλους δείκτες, ότι δεν επετεύχθη καλύτερη ποιότητα εκροής σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση προ εφαρμογής της βιο-ενίσχυσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις αναλύσεις των δειγμάτων από την έξοδο της ΕΕΛ, το άζωτο και ο φώσφορος είναι πολύ πάνω από το μέγιστο επιτρεπτό σύμφωνα με την ΑΕΠΟ όριο των 15 mg/lit αντίστοιχα, ενώ παρατηρούνται και οσμές στον χώρο εγκατάστασης.

Που βρήκα τα παραπάνω, ούτως ή άλλως ανατριχιαστικά, πράγματα ; Μα φυσικά στην συνέντευξη του Δημ Συμβούλου Αντ. Μαρκούλη. Που τα βρήκε αυτός; «Κάποιος μου τα πέταξε κάτω από την πόρτα του γραφείου μου», απάντησε με δόση ειρωνείας. Αν ψάξει κανείς στην οικεία ανάρτηση θα βρει πολύ πιο τραγικές διαπιστώσεις.

Γιατί τώρα εγώ φοβάμαι ότι θα έχω έλλειψη νερού στο σπίτι μου.
Μα διότι ο κ. Αχτσής αρνήθηκε ότι το έγγραφο αυτό ήταν «δικό του», αν και έφερε την υπογραφή του και χωρίς να ισχυριστεί καν ότι του την πλαστογράφησαν ή του την υπέκλεψαν. Είπε απλά, ή έστω άφησε να εννοηθεί πως στη ΔΕΥΑΒ αυτοί που υπογράφουν δεν έχουν καμιά σχέση με την ευθύνη που η υπογραφή μοιραία συνοδεύεται. Αυτά φυσικά δεν είναι λόγια του καφενείου. Αν ψάξει κανείς εδώ (videaκι του You Tube είναι) γύρω στο 1.39.00 (το video κρατάει κοντά μία ώρα και 48 λεπτά) θα βρει τον κ. Αχτσή να διατυπώνει τον ισχυρισμό.  

Αν τα πράγματα είναι έτσι στην ψευδοεπιχείρηση (κανονική επιχείρηση είναι αυτή που δρα μέσα σε συνθήκες ανταγωνισμού και αποδίδει μερίσματα σε μετόχους) που χειρίζεται το νερό της πόλης μου, εγώ γιατί να μην ανησυχώ; Εκεί οποιοσδήποτε μπορεί να μας αφήσει με μια του απόφαση να διψάσουμε και μετά να μας πει ότι αυτός δεν υπόγραψε κάτι που όμως υπόγραψε. 

Με απλά λόγια το νερό είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να εγκαταλειφθεί στα χέρια ανώριμων ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!