Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Μηνύσεις, μηνυόμενοι και ο λογαριασμός



Θα μπορούσες να πεις σαρκάζοντας πως οι παλιές αγάπες δεν πεθαίνουνε ποτέ. Θα μπορούσες, αν τα πράγματα δεν είχαν την ζοφερή όψη που έχουν όλα σχεδόν τα πράγματα στον τόπο μας. Δημόσια και ιδιωτικά. 


Τι άλλο θα μπορούσες να πεις όταν μάθαινες ότι ο δήμος Βεροίας εξασφαλίζει Νομική κάλυψη σε πρώην δήμαρχό του και μάλιστα με διοριζόμενο δικηγόρο αυτόν που της ασκούσε αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της. Η υπόθεση όμως πάει πιο βαθιά. Το κατηγορητήριο της δίκης στην οποία προσάγεται η πρώην δήμαρχος είναι ψευδορκία. Αλλά το θέμα δεν είναι ούτε εκεί  Είναι στο ότι αυτός που ανέδειξε την υπόθεση θεωρών εαυτόν θιγόμενο είναι πρώην αντιδήμαρχος επί θητείας της μηνυόμενης. 

Κάθε λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να αναρωτηθεί. Γιατί όχι δικηγόρο και ο πρώην αντιδήμαρχος; Υπάρχουν απαντήσεις σίγουρα αλλά το θέμα αναδίδει μια περίεργη οσμή ήδη. 

Σημεία των καιρών ή απλός και καθαρός νόμος αιτίου αιτιατού;
Κι επειδή μπορεί να μην έγινε σαφές το αίτιο και το αιτιατό ας το κάνουμε ξεκάθαρο. Το αίτιο φιλαράκι αναγνώστη μου είναι ότι για δήμαρχο ψήφισες αυτόν που θα τέλειωνε το ρουσφέτι σου αποδοτικότερα. Μόνον που αυτός δεν μπορεί να τελειώσει της κανονικές του δουλειές. Όχι προσωπικές σου χάρες αλλά πιο απλά πράματα: τις λακκούβες στους δρόμους, την καθαριότητα και την χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος

Ενημέρωση. Στα προ ημερήσιας  διάταξης θέματα της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου της Βέροιας κατατέθηκε ερώτηση από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Γουλτίδη επί του θέματος. Έκαναν πως δεν το άκουσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!