Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Συμβουλές προς νεαρό αντιδήμαρχο

Το παρακάτω e-mail το έστειλα σε Αντιδήμαρχο (όχι της Βέροιας) σαν υπόδειγμα απάντησης σ΄όσους τον κουλαντρίζουν να πουλήσει τον τόπο του δίνοντάς τον για χοτ σποτ.




Τον Σεπτέμβριο του 52 πκη ο Ρωμαϊκός στρατός με επικεφαλής τον Ιούλιο Καίσαρα στρίμωξε, αφού κυνήγησε σχεδόν σ’ όλη την σημερινή Γαλλία, 80.000 Γαλάτες με αρχηγό τον Βέρσινγκ Γκέτοριξ στην πόλη της Αλέσιας Σήμερα δεν υπάρχει πόλη στην θέση αυτή. Η κίνηση εκ μέρους των Γαλατών ήταν λάθος αλλά αυτό έχει λίγη σημασία. Στην πόλη υπήρχαν και άμαχοι πολίτες. Μάνες, παιδιά, νεογέννητα. Ένας πληθυσμός ο οποίος μοιραία κατανάλωνε πόρους εις βάρος των πολεμηστών. Ο Βέρσιγκ Γκέτοριξ σκέφτηκε πως αν έβγαζε έξω από τα τείχη της πόλης τα γυναικόπαιδα ο Καίσαρας θα τα περιέθαλπε. Ήταν άλλωστε γνωστή η επιείκειά του . Αυτός όμως  δεν περιέθαλψε. Αντίθετα τα άφησε να λιμοκτονούν ανάμεσα στα τείχη της Αλέζιας και το ξύλινο πολιορκητικό τείχος που είχε κατασκευάσει γύρω απ’ αυτήν. Έτσι ο Βέρσινγκ Γκέτοριξ τα πήρε πίσω. Ακολούθησε μια φοβερή μάχη μεταξύ των Ρωμαίων και των Γαλατών οι οποίοι εν τω μεταξύ ενισχύθηκαν και από άλλους 120.000 στρατιώτες που κατέφθασαν εκεί αλλά οι 60.000 λεγεωνάριοι τους νίκησαν.  Λίγο αργότερα οι πολιορκούμενοι παραδόθηκαν. Ο αρχηγός τους φυλακίστηκε και μετά τον θάνατο του Καίσαρα στραγγαλίστηκε μέσα στη φυλακή. Οι μαχητές επιστρατεύθηκαν από τον Καίσαρα συγκροτώντας την λεγεώνα των Αλουέτων που πολέμησε και στους Ρωμαϊκούς εμφυλίους και στην κατάκτηση της Μικράς Ασίας. Όταν αποστρατεύθηκαν εγκαταστάθηκαν από τον Καίσαρα στην σημερινή Πισιδία. 

Στη συνέχεια του Γαλατικού πολέμου όταν ο Καίσαρας είδε ότι οι  σκληροτράχηλοι και απελπισμένοι Γαλάτες θα του ήταν μελλοντικό πρόβλημα έκανε κάτι που παραμένει υπόδειγμα πολιτικής (σ’ αντίθεση με την νίκη στην Αλέζια που ήταν καθαρά αποτέλεσμα της στρατιωτικής του ικανότητας). Κατασκεύασε μια τεράστια γέφυρα στο Ρήνο και απομακρύνθηκε. Οι Γαλάτες πέρασαν στην σημερινή Γερμανία και μετά ο Καίσαρας έκαψε την γέφυρα!

Αν ο Θεϊκός  (από ανακήρυξη) Ιούλιος δεν προέβαινε στην πρώτη κυρίως αλλά και τη δεύτερη ενέργεια πιθανώς οι Γάλλοι σήμερα να μιλούσαν ακόμη Κέλτικα.

Συμπέρασμα: Πες τους την Ιστορία. 

Αυτά  έστειλα στον Αντιδήμαρχο Βελβενδού. Δεν ξέρω τι θα πει ή θα κάνει. Για τους Βεροιώτες ούτε λόγος.
Αυτοί είναι αριστεροί.
Κι επειδή ο όρος αριστερά περιλαμβάνει πολλές αυταπάτες, ας δώσουμε τον ορισμό του. 


Αριστερά είναι το σύνολο των αντιλήψεων και νοοτροπιών που στεγάζει ένα κοπάδι υστερόβουλων και ζηλόφθονων μετριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!