Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Από την καθημερινότητα της μικρής μου πόλης (Συνέχεια)(ενημέρωση 1/9/14).



Πάντα υπάρχει χειρότερα. Ποτέ δεν μου άρεσε η διαπίστωση και θεωρούσα ιδιαίτερα εξυπναδίστικο το απόφθεγμα. Όχι γιατί δεν είναι αλήθεια, αλλά κυρίως γι αυτό. Έτσι και χθες. Είχα θεωρήσει ότι τελείωσα με την στοχοποίηση εκ μέρους του αυτοδιοικητικού. Ότι το παλικαράκι κατάλαβε επιτέλους πως δεν τον παίρνει να προσφεύγει σε «εξωθεσμικές» βοήθειες και πως αποφάσισε να διαχειριστεί ένα πρόβλημά του (και αρκετών νυν και πρώην Δ  συμβούλων) με σοβαρότητα. 


Κι όμως. Γύρω στις 10,30 δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από το αστυνομικό τμήμα της πόλης μου με το οποίο με καλούσαν να πάω την επόμενη (25/8) για να μου κάνει συστάσεις ο διοικητής σε σχέση με καταγγελία του Δημάρχου της πόλης μου. Του τηλεφώνησα και μου είπε πως πράγματι έκανε καταγγελία διότι τον απείλησα. Η υπόλοιπη στιχομυθία έγινε στα γαλλικά, τα οποία εύκολα μπορεί να φαντασθεί κανείς.

Για να δούμε λίγο καλύτερα τα πράγματα. Είναι φανερό πως κάποιοι αποφάσισαν πως πρέπει να ξεμπλέκουν το ταχύτερο δυνατόν από έναν μεσήλικα (σχεδόν υπερήλικα) που εννοεί να ρωτά πως κουμαντάρεται η πόλη του, που λέει γραπτά και φωναχτά τη γνώμη του, που κάνει προτάσεις και που εν τέλει αν δει την στραβή δεν θα κάνει την πάπια. Θα την καταγγείλει στην δικαιοσύνη και θα την φέρει στην δημοσιότητα. 

Και επειδή τα παραπάνω μπορεί να φανούν και λίγο σχήματα λόγου, ο μεσήλικας τους τελευταίους μήνες, έκανε μαζί με τον κ Γ. Καρατσιώλη μια μηνυτήρια αναφορά για τα επικίνδυνα   και παράνομα πλακίδια των διαδρόμων των τυφλών της πόλης (εκτιμώμενη ζημία 30 χιλ €), μόνος του μια αναφορά για την σπατάλη στον δρόμο Παλατιτσίων Συκιάς (ζημία 75 ιλ €),  κατέθεσε για μια περίεργη υπόθεση στην οποία έγινε ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την οποία είχε ετοιμασθεί προκήρυξη ενός ήδη εκτελεσμένου έργου στο Δάσκιο, κατέθεσε μαζί με τον κ Γιάννη Αγγέλογλου μήνυση  στην εισαγγελία για τις ατασθαλίες στο ηρώο της πόλης (πιθανή ζημία από 75 έως 150 χιλ €) και αυτά δειγματοληπτικά. Τον «σκοτώνεις» ή δεν τον «σκοτώνεις», κατά τον πάντα σοφό λαό., έναν τέτοιον τύπο;

Βέβαια στη φάση αυτή οδηγούν  το παιχνίδι πέραν των κανόνων. Αν δεν ήμουν άθεος θα αναφωνούσα: Ο θεός να μας φυλάει.

Ενημέρωση 01/09/15: Τέλικά μας φύλαξε η λογική. Πριν μιά ώρα βρέθηκα στο φουαγιέ του δημαρχείου τυχαία με τον δήμαρχο, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το θέμα έληξε. Πιστεύω ότι  υπήρξε καταλαγή σε όλες τις μεριές. Ο πλειστηριασμός θα γίνει αλλά ποιός δίνει 130.000 € για ένα σπίτι που υπό κανονικές συνθήκες θα το αγόραζε 20.000 €....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!