Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Ακόμα ένα επεισόδιο στο σήριαλ των διαδρόμων των τυφλών



Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς που υπαινίχθηκα τις προάλλες, υπήρξαν ντάλα καλοκαίρι αντιδράσεις. Ο δημοτικός σύμβουλος Βεροίας πρώην της συμπολίτευσης και νυν της αντιπολίτευσης, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με πληροφόρησε πως αυτός έκανε πέντε επερωτήσεις σε διάστημα δεκατεσσάρων μηνών στις τρεις από τις οποίες απαντήθηκε. Οι επερωτήσεις έγιναν επίσημα και καταγράφτηκαν ως θέματα που τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης. Οι ημερομηνίες των παρεμβάσεων αυτών ήσαν (και έχει σημασία): 14/4/14, 2/6/14, 20/8/14, 27/10/14, 24/11/14, 9/3/14. Δηλαδή ενόσω ό ερωτών ήταν σύμβουλος της συμπολίτευσης και κατόπιν της αντιπολίτευσης. Αντώνιος Καγκελίδης το όνομά του. 


Στην 2η, 3η, 4η συνεδρίαση του απαντούν πως έχουν κάνει έγγραφο ερώτημα στο Υπουργείο (ποιο Υπουργείο άραγε;) και αναμένουν απάντηση. Στην 5η δεν απάντησαν διόλου. 

Παίρνοντας στα χέρια αυτά τα αποσπάσματα των πρακτικών προέβημεν (Καρατσιώλης-Χατζηευστρατίου) στην προφανή ενέργεια: Ζητήσαμε ένα αντίγραφο της επιστολής που στάλθηκε. Την ζητήσαμε για ένα απλό λόγο. Γιατί δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει καν. Κι επειδή μας διακρίνει και μια φιλοπαίγμων διάθεση, ζητήσαμε και την απάντηση που μπορεί να έστειλε το Υπουργείο. 

Το θέμα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Υπάρχουν κι άλλοι σωστοί διάδρομοι. Βρέθηκα κατά λάθος στο κατώτερο σημείο της οδού Τρεμπεσίνας.  Στην αρχή της οδού Ανθέων. Εκεί οι διάδρομοι είχαν τις σωστές πλάκες. Αυτές τελείωναν, αλλοίμονο, στην διασταύρωση με την οδό Ανεμώνης.  Όλα κι όλα 110 μέτρα δηλαδή.  

Είναι λοιπόν φανερό ότι οι προεστοί ήξεραν πολύ καλά ότι παρανομούσαν. Το ενδιαφέρον είναι πως άρχισαν σιγά σιγά να εμφανίζονται και τα θύματα των επιλογών τους: Συμπολίτες που τραυματίστηκαν πατώντας πάνω στα αντικανονικά πλακάκια.

Γι΄αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε έκκληση σ’ όσους  πληγώθηκαν από την χρήση των αντικανονικών πλακών να επικοινωνήσουν μαζί μας ή να στείλουν ένα σχόλιο σ’ αυτό το blog. Έχουμε κάθε διάθεση να αναδείξουμε το θέμα με παράπλευρο σκοπό την υλική αποζημίωση των παθόντων. Όσοι θέλουν βοηθάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!