Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η απάντηση της κ. Δημάρχου

Προχθές (16 Ιουνίου 2011) έστειλα στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης της αναφορά/καταγγελία κατά του Δήμου Βεροίας για κάτι που, εγώ τουλάχιστον, θεωρώ κακοδιοίκηση. Την ίδια μέρα ανάρτησα στο blog μου το κείμενο της καταγγελίας.  Εκεί μεταξύ άλλων περιέγραφα και το e-mail που έστειλα στην άρχουσα την πόλιν (καλά, ξέρω ότι ο όρος δεν είναι δόκιμος) με την πρόβλεψη ότι η απάντηση που πιθανώς να έπαιρνα δεν θα ήταν παρά μια ακόμη γλυκερή ασυναρτησία.
Μερικές ώρες αργότερα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από το γραφείο της κ. Δημάρχου. Μου είπαν πως η απάντηση ήταν έτοιμη και δεν είχα παρά να πεταχτώ να την παραλάβω. Είχα πέσει έξω ως προς την γεύση. Επρόκειτο για μια πικρή ασυναρτησία.
Ας πάρουμε το γραπτό παράγραφο παράγραφο. Τα λοξά είναι δικά της.
Αν ήσασταν περισσότερο παρατηρητικός θα γνωρίζατε ότι οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται με βάση το ίδιο πλαίσιο για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, Και αν ήσασταν περισσότερο παρατηρητικός θα βλέπατε ότι αυτές οι δράσεις όπως και άλλες παρόμοιες προβλέπονται και χρηματοδοτούνται από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της ΚΕΠΑ.
Πάτα πάνω για να μεγαλώσει
Το ότι γίνονται για τρίτη χρονιά δεν τις νομιμοποιεί και η ΚΕΠΑ είναι οργανισμός που ανήκει, διοικείται και χρηματοδοτείται από τον Δήμο σε ποσοστό 100%.
Έτσι υποθέτω ότι σε ότι αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης δεν εμπίπτουν στα άμεσα ενδιαφέροντά σας αλλιώς θα ήσασταν γνώστης αυτών των «λεπτομερειών».
Ακόμη να υποθέσω ότι δεν θα σας πείραζε να «πτωχεύσουμε» εκτός των άλλων και πολιτιστικά. Άποψή σας σεβαστή αλλά όχι αποδεκτή.
Κάπου εδώ αρχίζει η πίκρα. Σε απλά Ελληνικά μου είπε ότι είμαι ένας ακαλλιέργητος που δεν θέλει ούτε την καλλιέργεια των άλλων. Τι να πω; Άποψη σεβαστή αλλά όχι αποδεκτή.
Η πόλη θα συνεχίσει να ζει με πίστη και αισιοδοξία για το αύριο. Οφείλουμε τουλάχιστον αυτό το «οξυγόνο» να μην τους το στερήσουμε. Εσείς επιλέγεται (sic) να ζείτε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον με μια διαφορετική προοπτική δικαίωμά σας. Σε τελική ανάλυση οι επιλογές μας θα κριθούν από τον κόσμο που θα επιλέξει να στηρίξει ή όχι με την παρουσία του τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις. 
Δεν περίμενα να λείπει και η ασυναρτησία. Απλώς ήρθε στο τέλος του κειμένου.
Οι άνθρωποι σήμερα ζητούν προοπτικές και κατ’ αρχήν θέλουν να πεισθούν ότι διοικούνται. Το τελευταίο που τους λείπει αυτήν την στιγμή είναι κάποιος που θα τους πετά ξεροκόμματα για να τους εξευμενίσει.   Όσον αφορά στο περιβάλλον και την προοπτική που διάλεξα για να ζήσω, ναι έχει δίκαιο. Στο δικό μου περιβάλλον δεν ακουμπάνε 952.000 € σε κάποιον εργολάβο ο οποίος αμέσως μετά τα παρατάει έχοντας αποδώσει έργο αξίας μεταξύ50.000 και 400.000€ και κακοτεχνίες για επιδόρθωση μεταξύ 100.000 και 300.000€!
Μου είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ζω στον κόσμο μου. Δεν περίμενα τίποτε καλύτερο. Στο κάτω κάτω της γραφής εγώ ξεκίνησα τον καυγά. Με ενοχλεί μόνον αυτό το «εσείς επιλέγεται». Ξεκατινιαζόμαστε που ξεκατινιαζόμαστε ας το κάνουμε τουλάχιστον ορθογραφημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!