Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ενοχλούμε


Χθες ακούστηκε ότι υπήρξε και τελικά βρέθηκε μια ανάρτηση στο Facebook στο profil Άλεξ Κόκκινος με την αντίδραση στην κυκλοφορία του κειμένου μας που ζητά την αλλαγή των ονομάτων των οδών με τα ονόματα των Άρη Βελουχιώτη, Νίκου Μπελογιάννη και Ειρήνης Γκίνη.  Γνωστός και συμπαθής είναι ο άνθρωπος, εξάλλου δεν κρύβει την ταυτότητά του. Είχε ανηρτημένες γύρω στις 20 φωτογραφίες του.
Ας δούμε κατά λέξη το μικρό του κείμενο. Η ορθή γραφή είναι του κειμένου του Άλεξ Κόκκινου. Η έντονη και πλάγια η απάντηση.



«Ενοχλούνται»…

Σχ. Αυτός ήταν ο τίτλος του κειμένου

Όπως πληροφορηθήκαμε κυκλοφορεί αυτές τις μέρες κείμενο (για συγκέντρωση υπογραφών πολιτών) με το οποίο θα γίνεται πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για την αλλαγή ονομάτων τριών οδών της πόλης. Πρόκειται για τους οδούς Άρη Βελουχιώτη, Νίκου Μπελογιάννη και Ειρήνης Γκίνη. 

Σχ. Ναι για το κείμενό μας πρόκειται. Δεν μπορεί να υπάρχει κι άλλο την ίδια χρονική περίοδο. Είναι εκτός των πιθανοτήτων παρότι θα μας άρεζε πάρα πολύ.

Καταρχήν είναι τιμή για την Βέροια να τιμά του αγωνιστές (και αγωνίστρια) με ονομασίες οδών της.

Σχ. «τιμή για την Βέροια»; Για ξεκαβαλάτε ρε παιδιά! Ένα μετεκλογικό ξεροκόμματο που πέταξε το τότε ΠΑΣΟΚ σε ηλικιωμένους αριστερούς ήταν. Αυτοί το άρπαξαν τον αέρα όχι γιατί τους ένοιαζε ο Βελουχιώτης αλλά γιατί θα τους βοηθούσε να χωνέψουν την «σύνταξη εθνικής αντίστασης» που ονόμασε το χαρτζιλίκι που τους είχε δώσει.  . Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο εσμός των μαθητών του ήξεραν καλά να παίζουν με τα ανθρώπινα ελαττώματα. 

Το ποιοι ενοχλούνται από την ονοματοδοσία αυτή (ηρώων της Αντίστασης και γενικότερα του λαϊκού κινήματος!) είναι προφανές…

Σχ. Ναι είναι προφανές. Ας το εξηγήσουμε όμως και λίγο γιατί όταν έχεις να κάνεις με αριστερούς το «προφανές» και ο «κοινός νους» αλλάζουν διαστάσεις. Πρέπει λοιπόν να ξεμπλέκουμε με ένα καταστροφικό ψυχικό νόσημα που λέγεται κομμουνισμός. Ο κομμουνισμός όπως κάθε ψευδαίσθηση έχει ανάγκη από σύμβολα. Όσο αποκτά χώρο στο παράλληλο σύμπαν των συμβόλων τόσο η ψευδαίσθηση ανατροφοδοτείται, κι όσο ανατροφοδοτείται τόσο στερεί την συλλογική κατανόηση από ευκαιρίες να αναπτυχθεί σε νέα, καινοτόμα πεδία.
Δεν πιστεύουμε ότι τους δώσαμε να καταλάβουν ούτε θα καταλάβουν, σήμερα τουλάχιστον. Μένει αυτή η διατύπωση για μια μελλοντική αξιοποίηση από μέρους τους. Πρέπει φυσικά να απαντηθεί ποιοι ενοχλούνται από την ονοματοδοσία αυτή: Όσοι θέλουν να δούνε μπροστά και αισθάνονται άβολα με τον Μπελογιάννη και τον Βελουχιώτη δίπλα από την είσοδο των σχολείων των παιδιών τους και κυρίως όσοι δεν θέλουν να δουν τον Κουφοντίνα μπροστά από το σχολείο των εγγονών τους.

Το γιατί τώρα ανακινούν τέτοιο ζήτημα (μετά από χρόνια) αναζητείται…

Σχ. Ας μην ψάχνουν. Θα το πάρει η μαύρη θάλασσα:  Γιατί περάσαμε 10 χρόνια σαν έθνος να αναμασάμε τα ίδια πράγματα, τις ίδιες αριστερές εμμονές: Γιατί μ΄όλα αυτά κοντεύουμε να χάσουμε ζωτικό γεωγραφικό χώρο ενώ έχουμε ήδη χάσει οικονομικό και κυρίως ηθικό χώρο


Πάντως αν διαβάσει κανείς το σκεπτικό τους, εκτός από ανιστόρητοι «μυρίζουν» και ναφθαλίνη χουντικής επταετίας…

Σχ. Αυτός που το έγραψε ήταν 14 χρονώ το 1974 και μάλλον δεν θυμάται και πολλά από την ναφθαλίνη που ξορκίζει. Κι αν τούρχεται μυρωδιά δεν πειράζει. Η ναφθαλίνη τουλάχιστον διώχνει τον σκώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!