Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Το πάθημα της απαλλοτρίωσης που δεν έγινε


Θυμάμαι πως κάποια στιγμή θεώρησα ότι πρέπει στην περιοχή της ήδη αναστυλωμένη Μητρόπολης να γίνει απαλλοτρίωση ενός αρκετά μεγάλου ακινήτου (για τα μέτρα του κέντρου της πόλης) προκειμένου και η Μητρόπολη για την οποία έγιναν έξοδα να αναδειχθεί και εκείνη η περιοχή της πόλης να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών.
Αν θα δει κανείς όχι μόνον προτεινόταν απαλλοτρίωση αλλά και κατασκευή υπόγειου μηχανικού χώρου στάθμευσης σε τρόπο ώστε και η περιοχή να ανασάνει και τα αυτοκίνητα να μην εξοριστούν.
Το ενδιαφέρον απ’ ότι έμαθα αργότερα ήταν πως αυτή η απόφαση είχε από καιρό παρθεί. Ιδού και το κείμενο  Δεν μου είναι γνωστό γιατί δεν προχώρησε. Όποιος ξέρει ας μου πει. 

Ανώνυμα ή επώνυμα ή όπως θέλει. 

Κάπου εδώ ξανάρχεται σαν εφιάλτης το ίδιο συμπέρασμα: Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν νοιαστεί ο πολίτης. Γιατί το λέω αυτό: Αν τότε υπήρχε μια κίνηση σαν αυτήν των πολιτών που ζήτησαν να απελευθερωθεί η πλατεία Πλατάνων από αυτοκίνητα, τα χρήματα δεν θα έφευγαν για άλλους προορισμούς. Ας είναι όμως κι ας γίνει το πάθημα και μάθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!