Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Πως ένα ένα έργο για την πόλη γίνεται κάτεργο για τους πολίτες της (11)


Συνεχίζεται η δημοσίευση φωτογραφιών που τράβηξε ο συμπολίτης αρχιτέκτονας  Νίκος Κάλφογλου από λεπτομέρειες του έργου των αστικών αναπλάσεων.


Οι φωτογραφίες έχουν ενσωματωμένο σχόλιο. Δημοσιεύεται πρώτη αυτή με το ένθετο κείμενο και μετά οι υπόλοιπες από την ίδια ενότητα.
Σήμερα υπάρχει μιά συλλογή διάφορων θεμάτων

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Νίκο νομίζω το έχετε παρακάνει λίγο. Και φίλος μας ο Κάλφογλου που φωτογραφίζει, και εσύ που τα δημοσιεύεις.Το πράγμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τα όρια της κριτικής, και αγγίζει πλέον τα όρια της βλακείας.
    Και να σου εξηγήσω ευθύς αμέσως τι εννοώ.
    Είναι ένα έργο που καλύπτει δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, και εσείς ψάχνετε με το φανάρι 5 τετραγωνικά εκατοστά μιας τρύπας που δεν ξέρετε γιατί υπάρχει, ή 25 τετρ.εκ. που ξεχάστηκε μια φτυαριά χαλίκι. Αν ερχόμουν εγώ με ένα ηλεκτροικό μικροσκόπιο να εξετάσω τις στέγες σου (η τα σπίτια του Κάλφογλου) και σου έλεγα εκεί σε αυτή τη σύνδεση σου έχει ξεφύγει 0.02 του χιλιοστού θα έλεγες μα τι μαλάκας είναι αυτός. Και πολύ καλά θα μου απαντούσες. Προσέχετε παιδιά γιατί προς τα εκεί βαδίζετε....
    Καλή η κριτική, αλλά ο υπερβάλλων ζήλος φέρνει αντίθετο αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ασκείς κριτική απέναντι σε συνάδελφο Αρχιτέκτονα που έκανε με ευσυνειδησία αυτό που όφειλε να πράξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
      Ο άνθρωπος παρήγαγε έργο για την πόλη του και γι' αυτό θεωρώ ότι του αξίζει έπαινος παρά ψόγος.

      Διαγραφή
  2. Επαινος αγαπητέ, όταν η κριτική είναι εύστοχη, σε πρακτικά ζητήματα και καλοπροαίρετη. Η Τ.Υ. μπορεί να έχει του κόσμου τα στραβά. Και όπως ξέρεις τα έχει. Αλλά μην πάτε να τους προσάψετε και άλλα, τα οποία είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά.
    Κατανοώ πως δεν υπάρχουν πολλές δουλειές αυτό τον καιρό, αλλά υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες (εκτός του σκαναρίσματος με τον μεγεθυντικό φακό όλων των δρόμων της πόλης). Να κατηγορείτε εκεί που πραγματικά φταίνε. Και πολύ καλά κάνετε. όχι όμως ρε παιδιά αυτό το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μεγεθυντικός φακός. Φωτογραφίες είναι.
      Ο μεγεθυντικός φακός σημαίνει να πάρεις το μέτρο και να μετρήσεις όλα τα πλάτη των πεζοδρομίων, να εντοπίσεις ποιά δεν είναι σύμφωνα με τον 52907/09 και να καταγγείλεις την αυθαιρεσία στην πολεοδομία.
      Αυτό είναι μεγεθυντικός φακός και ταυτόχρονα μιά πραγματικά αξιέπαινη πράξη
      Τώρα μάλιστα που έκοψαν και οι δουλειές...

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!