Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Αίτηση Alert



Σήμερα το πρωί πήγα στο Δημαρχείο να ζητήσω ένα αντίγραφο μιας απόφασης Δημαρχιακής επιτροπής του μακρινού πλέον 2008. Η αίτηση είχε κατατεθεί προχθές. Ευγενικότατοι οι υπάλληλοι μου την έδωσαν. Τους ευχαρίστησα και ήμουν έτοιμος να φύγω όταν πήρε το αυτί μου πως για την αίτησή μου ενημερώθηκε ο Δήμαρχος και ο διευθυντής! (Μάλλον τον Γενικό εννοούσαν). 


Νά σου και ο διευθυντής διοικητικών υπηρεσιών. Ένας επίσης ευγενικός και εξυπηρετικός άνθρωπος. Χαμογελαστά, εντάξει και λίγο σαρδόνια, τον ρώτησα αν για τις αιτήσεις του κάθε πολίτη ενημερώνεται πάντα ο δήμαρχος και ο διευθυντής. Ποιος είδε το θεό και δε φοβήθηκε. Αυτός ο πράος άνθρωπος απέκτησε αυτόματα χαρακτηριστικά δίχρονης μηχανής. Ξέρετε, από εκείνες που είχαν οι φλορέτες παλιά και έφαγαν πολύ κόσμο με την άγρια συμπεριφορά τους. Κάτι «να μη σε νοιάζει εσένα τι κάνουμε» και κάτι «εμείς εδώ έχουμε δουλειές» και «δεν θα ασχολούμαστε μαζί σου» συν κατσούφικο και στριφνό ύφος. Το πράγμα άρχισε να αχνοφαίνεται. Ο καλός αυτός άνθρωπος είχε πάρει εντολές. Δεν τις γούσταρε και ξέσπασε πάνω μου. Σε άλλη περίπτωση θα του έλεγα πως οι δουλειές τους με αφορούν άμεσα, αλλά δεν το έπραξα. Ήξερα άλλωστε πως αυτό το ευσυνείδητο στέλεχος δεν πίστευε αυτά που έλεγε και ήξερε καλά ότι οι δουλειές του αφορούσαν όλους τους πολίτες της πόλης. 

Κάποιοι όμως ζητούν ενημέρωση. Αυτήν που έχουν κυρίως οι πολίτες δικαίωμα να ζητούν αλλά δεν τους την δίνουν. Κάποιοι είναι φανερά εκνευρισμένοι και θέλουν να ξέρουν τι γίνεται στο μαγαζί τους. Φεύγοντας δεν παραιτήθηκα από την συνήθη παιγνιώδη μου διάθεση και άρχισα το καλαμπούρι. Είπα λοιπόν σε φίλους πως στο δημαρχείο θα εγκαταστήσουν ένα «ηλικιωμένος με αίτηση ALERT». Το σύστημα όντας αυτόματο θα ανιχνεύει κάτι τύπους με αιτήσεις και σαρδόνιο χαμόγελο και αμέσως θα κινητοποιεί μπλέ, κόκκινα, κίτρινα και μαύρα (!) λαμπάκια και θα ενεργοποιεί ηχητικό σήμα που θα λέει και θα ξαναλέει με μεταλλική φωνή «Ηλικιωμένος ALERT, αίτηση ALERT». 

 Ήρεμα παιδιά. Κυκλοφορούν κι εμφράγματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!