Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Τα απόνερα μιας προσπάθειας και μια νέα πρόταση



Μόλις σήμερα (23/04/16) ξανασχολήθηκα με την πρόταση των 25πολιτών για την ψηφιοποίηση του αρχείου της πολεοδομίας. Το έκανα περιδιαβάζοντας τα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα της πόλης της Βέροιας. 

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Η παρουσίαση της πρότασης για το αρχείο της πολεοδομίας

Χθες 18/04/16 έγιονε η παρουσίαση πρότασης 25 πολιτών από τον Νίκο Χατζηευστρατίου. Εμένα δηλαδή,. τον blogger. Είχα πάει με ένα χαρτί που έγραφε τα παρακάτω. Στην πορεία τα άλλαξα λίγο. Αυτά που ειπώθηκαν καθ΄ως και τα αλλεπάλληλα stand comedies των δημοτικών συμβούλων και του κυρίαρχου αρσενικού της παρέας θα παρουσιαστούν σε επόμενη ανάρτηση και αφού ο κύριος Καρολίδης αναρτήσει το video της συνεδρείασης.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Το αρχείο της Πολεοδομίας. Μια πρόταση



Εδώ και τρεισήμισι μήνες γυροφέρνω ένα κείμενο και ζητώ την ενυπόγραφη συμπαράσταση των συμπολιτών μου. Χθες τελικά συμπλήρωσα τις 25 απαιτούμενες υπογραφές και το κατέθεσα σήμερα γύρω στις 10 πμ. Η περιφορά του κειμένου με έκανε σοφότερο. Λογικό αν σκεφτείς ότι κάθε προσπάθεια που αφορά την κοινωνία ή έστω ένα τμήμα της (κι εδώ είναι αρκετά μεγάλο) σε κάνει αποδέκτη απόψεων από πολλαπλές αφετηρίες. Συχνά απόψεις πέρα για πέρα αντίθετες από αυτήν που προσπαθείς να προωθήσεις αλλά και επιχειρήματα ή επισημάνσεις που δεν μπορούσες να φανταστείς. Οι αντιδράσεις βέβαια των φορέων στους οποίους συνήθως απευθύνεσαι σπάνια είναι ανιαρές. Αν καταφέρεις να μην στενοχωριέσαι ή να μην εκνευρίζεσαι τότε το πράγμα γίνεται ενδιαφέρον, ενίοτε ευχάριστο και όχι σπάνια διασκεδαστικό. 
 Παρατίθενται λοιπόν το κείμενο, οι αντιδράσεις, οι προσθήκες που μάλλον θα χρειαστεί και φυσικά τα αναπάντεχα πικάντικα.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ti γνώμη έχεις γι΄ αυτό; Θα τους βραβεύσει η ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ;

Το παρακάτω κείμενο μαζί με την ερώτηση του τίτλου με το έστειλε ο Γιάννης Αγγέλογλου. Και την γελοιογραφία φυσικά.
Απαντώ έμμεσα στην ερώτηση με σχόλιό μου στο τέλος

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Η παρουσίαση της πρότασης για την διαχείριση των αδεσπότων στην Τοπική Κοινότητα Βεροίας



Την Τρίτη 5 Απριλίου έγινε στην Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Βέροιας, η επεξεργασμένη πρόταση των 30 πολιτών της Βέροιας για την διαχείριση του προβλήματος των αδεσπότων. Η πρόταση είχε κατατεθεί εδώ και αρκετούς μήνες την 15η Ιουνίου 2015 για την ακρίβεια. Από τότε έγιναν δύο συνεδριάσεις της επιτροπής αδεσπότων, (είναι μια εκ του Νόμου επιτροπή) όπου η πρόταση της 15ης Ιουνίου διαμορφώθηκε και εμπλουτίστηκε για να συζητηθεί πλέον και στην Τοπική Κοινότητα.

Κυριακή 3 Απριλίου 2016