Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Δεν ηττηθήκατε, σύντροφοι

Αρίστος Δοξιάδης Υπέροχο κείμενο του διανοητή  Απόστολου Δοξιάδη από το πρόταγκον. Με παρομιο τρόπο, ίσως λιγότερο αιχμηρό και επιθεστικό θα μπορούσα να απευθυνθώ στους δεξιούς της ΝΔ. Την άλλη όψη του ίδου νομίσματος  που λέγεται διαχείριση της κρίσης και σχεδιασμός της Ελλάδας του εγγύτατου μέλλοντος.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Από την καθημερινότητα της μικρής μου πόλης (Συνέχεια)(ενημέρωση 1/9/14).



Πάντα υπάρχει χειρότερα. Ποτέ δεν μου άρεσε η διαπίστωση και θεωρούσα ιδιαίτερα εξυπναδίστικο το απόφθεγμα. Όχι γιατί δεν είναι αλήθεια, αλλά κυρίως γι αυτό. Έτσι και χθες. Είχα θεωρήσει ότι τελείωσα με την στοχοποίηση εκ μέρους του αυτοδιοικητικού. Ότι το παλικαράκι κατάλαβε επιτέλους πως δεν τον παίρνει να προσφεύγει σε «εξωθεσμικές» βοήθειες και πως αποφάσισε να διαχειριστεί ένα πρόβλημά του (και αρκετών νυν και πρώην Δ  συμβούλων) με σοβαρότητα. 

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Από την καθημερινότητα της μικρής μου πόλης.



Η προηγούμενη Δευτέρα (17/8) ήταν ημέρα εκπλήξεων, συναντήσεων και συμπερασμάτων. Η έκπληξη ήρθε όταν μίλησα με παλιό αυτοδιοικητικό παράγοντα, η συνάντηση ήταν με ερασιτέχνη δημοσιογράφο (αν υπάρχει τέτοιος όρος), τα δε συμπεράσματα προέκυψαν από την βραδινή περισυλλογή. Έχουν ενδιαφέρον όλα.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

"Ένας λαός χωρίς ταυτότητα" Δημήτρης Λιαντίνης

"Ένας λαός χωρίς ταυτότητα" Δημήτρης ΛιαντίνηςΕίμαστε ένας λαός χωρίς ταυτότητα. Με μια ιστορία που ο ίδιος τη νομίζει λαμπρή. Και απορεί, πώς και δεν πέφτουν οι ξένοι ξεροί μπροστά στο μεγαλείο της. Οι ξένοι όμως, σαν συλλογιούνται την ελληνική ιστορία, την αρχαία εννοώ, γιατί για τη νέα δεν έχουν ακούσει, και βάλουν απέναντι της εμάς τους Νεοέλληνες, φέρνουν στο μυαλό τους άλλες παραστάσεις. Φέρνουν στο μυαλό τους κάποιους καμηλιέρηδες που περπατούν στο Καρνάκ και στη Γκίζα.
Τι σχέση ημπορεί να 'χουν, συλλογιούνται, ετούτοι οι φελλάχοι του Μισιριού σήμερα με τους αρχαίους Φαραώ, και το βασιλικό ήθος των πυραμίδων τους;

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Ακόμα ένα επεισόδιο στο σήριαλ των διαδρόμων των τυφλών



Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς που υπαινίχθηκα τις προάλλες, υπήρξαν ντάλα καλοκαίρι αντιδράσεις. Ο δημοτικός σύμβουλος Βεροίας πρώην της συμπολίτευσης και νυν της αντιπολίτευσης, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με πληροφόρησε πως αυτός έκανε πέντε επερωτήσεις σε διάστημα δεκατεσσάρων μηνών στις τρεις από τις οποίες απαντήθηκε. Οι επερωτήσεις έγιναν επίσημα και καταγράφτηκαν ως θέματα που τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης. Οι ημερομηνίες των παρεμβάσεων αυτών ήσαν (και έχει σημασία): 14/4/14, 2/6/14, 20/8/14, 27/10/14, 24/11/14, 9/3/14. Δηλαδή ενόσω ό ερωτών ήταν σύμβουλος της συμπολίτευσης και κατόπιν της αντιπολίτευσης. Αντώνιος Καγκελίδης το όνομά του. 

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Το ιστορικό της ενασχόλησης δύο πολιτών με τα πεζοδρόμια της πόλης τους. (ενημέρωση)



Ο Γιάννης Καρατσιώλης και ο Νίκος Β. Χατζηευστρατίου είναι κάτοικοι της Βέροιας. Ο πρώτος συνταξιούχος της ΔΕΗ και πολίτης που ενδιαφέρεται για τα κοινά μέσω αρθρογραφίας στον τοπικό τύπο της πόλης και ο δεύτερος πολιτικός Μηχανικός που ενδιαφέρεται συχνά για τα τεχνικά έργα που εκτελούνται στην πόλη της Βέροιας με συχνή παρουσία στην κοινωνική ζωή της πόλης με αρθρογραφία του στον τοπικό τύπο, το προσωπικό του blog και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.