Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η υδροφόρα που πλένει τους δρόμους.

Είναι 5,30 το πρωί. Μια υδροφόρα και ένας πεζός εργάτης πλένουν τον δρόμο κάτω από το γραφείο μου.
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί μια τόσο απλή και μετρήσιμη εργασία πρέπει να γίνεται από δημοτικούς υπαλλήλους.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Δημοτική Κοινότητα Βεροίας

Μερικοί τύποι συνεχίζουν να εκπλήτουν. Έτσι και οι συμποολίτηες της δημοτικής κοινότητας Βέροιας.
Πριν μέρες κατέθεσαν πρόσθετες προτάσεις.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ο δομημένος χώρος μετά την κρίση. Νύξεις.

Ξέρω όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου πως τελειώνοντας η κρίση τίποτε δεν θα είναι ίδιο στην κατασκευή. Φορτία και σεισμός θα περαλαμβάνονται πλέον από ξύλο και σίδερο και το μπετόν θα περιορισθεί. Η θερμομόνωση θα καταλαμβάνει μεγαλύτερο εμβαδόν στην κάτοψη. Τα κουφώματα θα είναι σαφώς μικρότερα και η πολυτέλεια σχεδόν ανύπαρκτη και πάει λέγοντας. 
Μια άλλη όψη του μέλλοντος που έρχεται την διάβασα σε ένα μεταφρασμένο κείμενο ενός αρχιτέκτονα ονόματι Elrond Burrell. Ρίξτε μια ματιά. Δεν θα έχουμε κατάθλιψη για πάντα πια... 
Το κείμενο το πήρα από εδώ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Los Angeles, η πόλη του νερού

Το να μιλάς για εξοικονόμηση νερού στη Βέροια και μάλιστα σε μια χρονιά σαν και την φετινή ακούγεται σα να θες να πουλήσεις ψυγεία σε Ινουιτ.Κι όμως, άτομα πάνω από 40 δεν μπορεί παρά να θυμούνται τον ζόφο που ανέδιδε αλλά και τον πανικό που δημιουργούσε η κατάσταση στα τέλη της δεκαετίας του '80. Κι αυτό είναι η μία πλευρά. Η άλλη έχει να κάνει με την ποιότητα του διαθέσιμου νερού και τέλος τις πλημμύρες. Το μεταφρασμένο άρθρο πάρθηκε από   τους Νew York Times και αναφέρεται στην σχέση που ανέπτυξαν οι δήμοι του Los Angeles με τον ορθολογισμό σε σχέση με την διαχείριση του νερού και την αντιπλημμυρική προστασία.Οι ιδέες που περιέχονται είναι απλές και επαναστατικές ταυτόχρονα. 'Οσο για το παράδειγμα της Λεωφόρου Elmer, αυτό θα παρουσιασθεί εκτενέστερα και σε άλλες αναρτήσεις.