Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Δεύτερο μέρος αφιερώματος στους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.

Συνέχεια από εδώ

Σκέψεις για την υλοποίηση της ιδέας για το Εμπ. Κέντρο: Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός



του Νίκου Βασ. Χατζηευστρατίου

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι Βεροιώτες Αρχιτέκτονες δεν ξεκίνησαν μια εκτεταμένη ενημέρωση για το τι είναι αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και πως αυτός επηρεάζει πολλαπλά την καθημερινότητα των συμπολιτών τους.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η Google Έφτιαξε Ένα Αυτοκίνητο Χωρίς Τιμόνι, Για Να Μην Μπορούν Οι Άνθρωποι Να Σκοτώνουν Και Να Σκοτώνονται Κάνοντας Λάθη

Σαν γνήσιος γκατζετάκιας δεν θα μπορούσα να μην ενθουσιαστώ από αυτό το καλούδι της Google.Το κείμενο είναι του Θοδωρή Γεωργακόπουλου συν το παράρτημα  του link από το blu dot

Γέφυρα Κούσιου: Δοκίμιον περί αφέλειας και Δημοκρατίας



Είχανε πάει λέει και οι δύο, ο Καραπαναγιωτίδης και ο Βοργιαζίδης στον δωρητή και του υποσχέθηκαν ότι θα τελειώσουν την γέφυρα.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΣτΕ: Σε αυτόματη αργία οι δημόσιοι υπάλληλοι που διαπράττουν πειθαρχικό παράπτωμα

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι είναι συνταγματική και δεν παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας η νέα διάταξη του άρθρου 103 του Υπαλληλικού  Κώδικα

Η οδός Θερμοπυλών στη Βέροια και οι Εφιάλτες.



Πήρα το παρακάτω κείμενο από τον Γιάννη Αγγέλογλου. Για να πω την αλήθεια δεν συμφωνώ σχεδόν σε τίποτε απ’ όσα λέει. Για την ακρίβεια παρομοιάζει με εφιάλτες τους ανθρώπους που έβαλαν υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του κ. Καραπαγιωτίδη. Εφιάλτες θα ήταν αν είχαμε πόλεμο και περνούσαν στις τάξεις του εχθρού. Ή έδιναν κρατικά μυστικά σ’ αυτόν. Απ’ ότι ξέρω όμως δεν είχαμε πόλεμο. Αυτοδιοικητικές Εκλογές είχαμε.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ένα ακόμη παιχνίδι με φυτά

Πρόκειται για την διασημότερη πράσινη σιδηροδρομιή γραμμή και προορισμό όχι μόνον για τους Ουκρανούς αλλά και για πολλούς ερωτευμένους στον κόσμο.
ΕΔΩ

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ευκαιρίες για κατασκευή green walls στο εμπορικό κέντρο



Χθές το πρωί βγήκα με την φωτογραφική μηχανή με σκοπό να φωτογραφίσω ότι θα μποπρούσε να είναι επιφάνεια δεκτική σε τεχνικές κατακόρυφης φύτευσης. Ιδού μερικές

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Βελτιώνοντας την προηγούμενη πρόταση



Είναι τοίχος
Αναμένονταν κάποια σχόλια ή στην πολύ αισιόδοξη προοπτική μερικές συμπληρώσεις σ΄ αυτό που χαρακτήρισα, μάλλον υπερεκτιμώντας το, πρόταση για τοπαραδοσιακό εμπορικό κέντρο της πόλης. Μάλλον δεν άρεσε. Ελλείψει κριτικής ή βελτίωσης η ιδέα αυτοβελτιώνεται.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ (και σχόλιο από τον Blogger)


Ο ποιητής ξανακτύπησε. Αυτό που με εκνευρίζει είναι που χαλάει τις λέξεις για να κρατήσει το μέτρο. Η ακρίβεια θυσία στον βωμό της τέχνης, σου λέει ο άλλος.Λέει κι αυτός.

Μια πρόταση για το παραδοσιακό εμπορικό κέντρο της Βέροιας



Πάντα υπάρχει μια καλή ιδέα για την βελτίωση κάποιου κομματιού της ζωής όλων μας. Μία  κομίζεται σ' αυτό το κείμενο. Δεν είναι καν του υπογράφοντα.  Αποτελεί σύνθεση ιδεών πολλών συμπολιτών  οι οποίοι αναφέρονται και ευχαριστούνται  προκαταβολικά. Η ιδέα αφορά στην αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Βέροια. Επειδή  πηγές ήταν αφηγήσεις πολιτών το κείμενο έγινε αρκετά μεγάλο και ίσως κουραστικό. Η κατανόηση του αναγνώστη θεωρείται δεδομένη

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Το ελπιδοφόρο αύριο αρχών, αξιών και ιδανικών προϋποθέτει κλπ (και σχόλια του blog)

Του Ιωάννη Μεν. Παπαγιάννη*
Στις δημοτικές εκλογές θέσαμε τις υπηρεσίες μας στην κοινωνία του τόπου μας για πρώτη φορά. Καλέσαμε τις συνδημότισσες και συνδημότες μας να ψηφίσουν με αποφασιστικότητα νέα, άφθαρτα, ικανά και δυναμικά πρόσωπα, να στηρίξουν τον υπερκομματικό και αδέσμευτο συνδυασμό «Παπαγιάννης Ιωάννης- Δικαίωμα για Νέα Βέροια».

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Άτολμοι ακόμη και στην αυτοκριτική τους.

Το κείμενο γράφτηκε πριν μερικούς μήνες από συνδικαλιστές του ΤΕΕ, κατ΄εξοχήν κομμτατοκρατούμενου οργανισμού, και αποτελεί , υποτίθεται, αυτοκριτική για την μικρή συμμετοχή των μηχανικών της χώρας στις εκλογές του Επιμελητηρίου τους. 
Αποδεικνύει αυτό που διαπιστώνουμε καθημερινά: Ότι το πολιτικό σύστημα δεν κατάλαβε τίποτε απολύτως.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η μεσαία τάξη γύρισε την πλάτη της στις πολιτικές της Ν.Δ

Άρθρο του Θανάση Μαυρίδη από το capital. Με την προσθήκη μιας μικρής ιστορίας που άκουσα πριν μέρες.
Να πούμε τα πράγματα καθαρά, όπως τα λέμε πάντα! Οι κομματικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας αποδοκιμάστηκαν έντονα. Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι από τις δημοτικές εκλογές δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα. Αλλά είναι και οι περιφερειακές. Εντάξει, λογικό ήταν να μην τραβήξει ο Άρης. Γιατί τον επέλεξαν αντί του Καμίνη είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης. Αλλά η πρωτιά της Δούρου ήταν ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κι ένα μεγάλο χαστούκι στις δημοσκοπήσεις.

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Ενα έθνος, τέσσερις ιστορικές αφηγήσεις



ΣΤΑΘΗΣ Ν. ΚΑΛΥΒΑΣ

Πώς δομούνται οι μεγάλες αφηγήσεις για το παρελθόν πάνω στις οποίες κτίζεται η ιστορική συνείδηση ενός έθνους; Και πώς μεταλλάσσονται στον χρόνο; Το ερώτημα έχει ιστορική, αλλά και πολιτική σημασία.

Τα τρίτα γενέθλια του bolg

Πριν κάτι μέρες ξέχασα την επαίτιο του γάμου μου. Πριν λιγότερες μέρες ξέχασα τα γενέθλια του blog. Έστω. Ήταν την 10 05. Η πρώτη ανάρτηση ήταν αυτή

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Πολιτιστικές διαδρομές: Ένα εργαλείο για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στη Βέροια

Άλλη μια ιδέα για την πόλη. Συγχαρητήρια αγαπητή μου. Έχω μαζέψει λίγες γιατί δεν βρήκα άλλες. Τέλος πάντων.

Τον θυμήθηκα και τον σχολίασα



Άσχετος Ρήτωρ
Τον θυμάμαι να μουρμουρίζει στο εδώλιο του κατηγορουμένου με εμένα ακριβώς μπροστά του να καταθέτω σαν μάρτυρας
Τον θυμάμαι να σηκώνεται από την θέση του να ασκεί ψυχολογική πίεση σε σύμβουλο που έδωσε ψήφο που δεν του άρεσε για την γέφυρα μετά να ζητά επανάληψη της ψηφοφορίας και να παίρνει τελικά αυτό που ήθελε. (Υπάρχει μέχρι και βίντεο από την συγκεκριμένη του ζαβολιά(;))
Τον θυμάμαι να «ξεχνά» να εκδώσει άδεια, ναι να ξεχνά να εκδώσει άδεια, για τον Σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων.
Τον θυμάμαι να μην παίρνει καμιά θέση για εκείνη την αλήστου μνήμης ληστρική σύμβαση που είχε υπογράψει κάποιος πρώην  Δήμαρχος για την επεξεργασία των σκουπδιών.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Το ιστολόγιο του κ. Μούρνου

Εδώ και λίγο καιρό ο Δημήτρης Μούρνος εγκατέστησε ιστολόγιο. Δεν το κάναμε θέμα γιατί δεν ξέραμε αν έχει διάρκεια. Κι όμως έχει. Παρατίθενται links. Λόγος μεστός και στοχευμένος. Αξίζει τον κόπο ο χρόνος που θα διατεθεί από τον αναγνώστη.

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΩΝ (Κ)ΗΠΩΝ

Σαν πολλές κακιούλες δεν βγάζουμε τώρα τελευταία στιχοπλόκε μου;

Μάντεψε Ποιοι Από Τους Πολίτες Της Ευρώπης Αντιπαθούν Περισσότερο Τους Εβραίους

του Θβδορή Γεωργακόπουλου από το Athens news
Ακούστε να δείτε:
adlΤο 69% των Ελλήνων έχουν αρνητική γνώμη για τους Εβραίους σύμφωνα με φρέσκια έρευνα του Anti-Defamation League, που ρώτησε 53.000 πολίτες από 102 χώρες τι πιστεύουν σε σχέση με 11 ευρέως διαδεδομένα στερεότυπα που αφορούν το συγκεκριμένο λαό.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τα 20 συχνότερα εκφραστικά λάθη που κάνουμε !

Τα 20 συχνότερα εκφραστικά λάθη που κάνουμε ! Εδώ μεταφέραμε τα νούμερα που μας πάτησαν σε σχέση με το γεφύρι. Μερικά πραγματικά χρήσιμα πράγματα θα αρνιόμασταν να βάλουμε; Σε μερικά από αυτά που αντέγραψα από εδω, έχω αμφιβολίες. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει

Γέφυρα Κούσιου: Μας είπαν και το "πόσα"

Αντιγράφω από τον λαικούρα στοιχεία του Λογαριαμού του έργου.Το απόσπασμα μεταφέρεται ασχολίαστο.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Φωτίζοντας ένα σκοτεινό αντικείμενο σφοδρού πόθου



Φωτίζοντας ένα σκοτεινό αντικείμενο πόθου. Κι απάνω που έβλεπα την κοντοκουρεμένη νεαρή να μιλά με το κάτω χείλος της να ξεφεύγει ναζιάρικα από την συμμετρία, θυμήθηκα ότι τελικά το ζητούμενο, διεκδικούμενο για την ακρίβεια, σ’ αυτές τις εκλογές οφείλει να είναι ο Καπιταλισμός.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Όταν η πόλη «πουλάει» (της Ζωής Πετρίδου)

Το κείμενο μεταφέρθηκε από το inveria όχι γιατί η συντάκτριά του είναι κούκλα αλλά γιατί αποτελεί άποψη ενός υποψηφίου που κατ' αρχήν κόπιασε για να την διατυπώσει και εν συνεχεία τόλμησε να την εκφράσει.

Πάντα τέτοια παιδιά.

Υποκρισία στους δρόμους, στις αφίσες, στην κάλπη

Του ΘΟΔΩΡΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ από την Καθημερινή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αν είναι δύο τα πράγματα που οι μη στρατευμένοι θεωρούμε πολύτιμες ιδεολογικές συνεισφορές της Αριστεράς στην πολιτική, το ένα είναι οπωσδήποτε η οικολογική συνείδηση, η λυσσαλέα επαγρύπνηση στα θέματα του περιβάλλοντος ως αντίβαρο στις καταστροφικές τάσεις των άλλων πολιτικών χώρων, των «υποταγμένων στις αγορές» (η δεύτερη, παρεμπιπτόντως, είναι η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων). Απ’ ό,τι φαίνεται, ωστόσο, όταν η Αριστερά φτάνει στην πρωτόγνωρη και προφανώς άβολη θέση να φλερτάρει με την εξουσία, οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πάνε περίπατο, και να σου η χαρτούρα στους δρόμους:

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΩΝ ΑΛΣΑΤΩΝ

Παραδίδομαι η ποίηση έχει ξεπεράσει την ενημέρωση και τον σχολιασμό.

ΟΙ “ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ” ΜΠΟΡΟΥΝ Ν' ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Η υπόσχεση ότι θα δημοσιεύθούν θέσεις; υποψηφίων εξακολουθεί να ισχύει ακόμη. Ο υποψήφιος κύριος Γιάννης Ακριβόπουλος έστειλε ακόμη μιά χρήσιμη άποψη για την πόλη στην οποία φιλοφοξεί να είναι Δημοτικός Σύμβουλος.



Ως γνωστό την τελευταία δεκαετία εκδηλώθηκε στην πόλη μας μια ασυνήθιστη δράση για τα ελληνικά δεδομένα.
Η δράση “σταματώ στις διαβάσεις”.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Υποψήφιοι

Έκανε τους πυλώνες, άξονες. Λες κι αυτοί δεν μπορούν να του μπηχτούν.
Δεν την γλυτώνετε αγαπητέ μου. Τα παλούκια έπαψαν να είναι προ πολλού διαχειρίσιμα.

41 to 63

Εκείνο που με εκνευρίζει περισσότερο σ' αυτήν την χώρα είναι πως αν σκεφτείς κάτι στα 41 σου πρέπει να γίνεις 63 για να αρχίζεις να το υλοποιείς. Να τι σκέφτηκε ο κυρ Αντώνης στα 41.

Ιδιωτικοποίηση: Απαντήσεις σε περιττές ερωτήσεις.


Ας τα πάρουμε από την αρχή. Για να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σ’ αυτό που λέγεται ανάπτυξη με ένα σταθερό, βιώσιμο, καθ’ όπως λέγουν, τρόπο πρέπει πρωτίστως να αποκτήσουμε μια υγιά διοικητική μηχανή. Στελεχωμένη από ανθρώπους μορφωμένους, εργατικούς και αποτελεσματικούς που διοικούνται με στόχους, κίνητρα και ποινές. Που αμείβονται καλά όταν αποδίδουν και πετυχαίνουν τους στόχους τους και απολύονται όταν δεν τα καταφέρνουν.  Που ανέρχονται κοινωνικά όταν είναι χρήσιμοι και πάνε φυλακή αν είναι επιζήμιοι. Τελικά από ανθρώπους των οποίων η ζωή είναι αρκετά πάνω από το μέτριο.

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Αν είχαμε τοπικούς ηγέτες με συνέπεια και λίγη φαντασία...Του Κ Καραγιαννη καθηγητη υποψηφιο με τους Ενεργους Πολιτες για τον Δημο Βεροιας.

Το παρακάτω κείμενο δεν μου το έστειλε ο κ. Καραγιάννης. Το είδα γραμμένο εδώ και το αντέγραψα. Φαντάζομαι δεν θα μου κρατήσει κακία.

Κάνουμε την υπόθεση εργασίας πως, οι τοπικοί ηγέτες που άσκησαν εξουσία κατά τα τελευταία 10 με15 χρόνια ήταν συνεπείς. Όχι σε όσα υπόσχονταν, ας τα ξεχάσουμε αυτά, αλλά απλώς σε όσα ξεκίνησαν να κάνουν, έστω και υπό μορφή μελετών και θεμελίωσης, και άφησαν ημιτελή και ανολοκλήρωτα. Μιλάμε για το Δήμο της Βέροιας, την πρώην Νομαρχία και τη νυν Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Δελτίο Τύπου της 6.5. 2014 Της παράταξης ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ



του υπ. Δημάρχου για το Δήμο της Βέροιας
Αγγέλογλου Ιωάννη

Το δίκαιο είναι συμπαντικό κοινωνικό αγαθό. Είναι ίσως η πιο κατηγορηματική ανάγκη της κοινωνικής ζωής. Η φράση «έχασε το δίκιο του», που εμπεριέχει την ισχυρή νομική παράμετρο του έννομου συμφέροντος του προσώπου, αποκτά ισχυρότερη υπόσταση, αρκεί και μόνο να σκεφτούμε ότι όταν χάνεται ένα «δίκιο» το χάνει κι η δημοκρατία, το χάνει η πολιτική, το χάνει η κοινωνία, χάνουμε όλοι μας.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σκέψεις, προτάσεις, δράσεις για τη Βέροια.



Του Ιωάννη Δαμ. Ακριβόπουλου

Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό του
Κώστα Καραπαναγιωτίδη.


Θα γίνει σιγά - σιγά εμφανές στον πολύ κόσμο και στους αιρετούς, ότι οι πόλεις για να επιβιώσουν και να ανθήσουν θα πρέπει να οργανωθούν ως πόλεις-κράτη κατά τα αρχαϊκά πρότυπα εκτός της άμυνας.
Αυτή είναι και η πεμπτουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υποσχέσεις υποψηφίων



Διαβάζω τα προγράμματα και τις θέσεις των υποψήφιων Δημάρχων. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν θέσεις. (Εκτός ίσως από τον Γιάννη Ακριβόπουλο ο οποίος μου ζήτησε να δημοσιεύσω τις ιδέες του για μια καλύτερη Βέροια με την έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου). 

Ανώνυμα στιχάκια

Αυτός κάτι πρέπει να ξέρει...
Άσε που δίνει μάχη για τη ρίμα.

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Αυτοδοιηκητική Συνεργασία

Ανακοίνωση για την απόφαση του Πρωτοδικείου Βέροιας σχετικά με τον συνδυασμό μας

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και των όσων ήδη έχουν κυκλοφορήσει ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν από καλοθελητές, ο συνδυασμός «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» ανακοινώνει τα εξής:

Το δελτίο τύπου του κ. Μπόλαρη για τα μεταλλεία. και ο σχολιασμός της

Καταβάλεται προσπάθεια να αναγνωσθεί αυτό που βρίσκεται πίσω από τις λέξεις της ανακοίνωσης του συνδυασμού Μ. Μπόλαρη για τα μεταλλεία  της Χαλκιδικής και τις παρελκόμενες μεταποιητικές δραστηριότητες. Τα σχόλια του blogger είναι σε Times Roman και bold

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΩΣ



Μη στραβοπατήσεις σ' αυτήν την ζωή. Σε πατάνε κάτω.
 Δώσ' του και ο ποιητής.

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΩΝ ΑΡΔΕΥΣΕΩΝ



Αναφορά σε πρόσφατες δηλώσεις της κ. Αρχοντάκη.

Πολλές χιλιάδες λέξεις

Η πινακίδα
Πριν μέρες έδωσα κοντά χίλιες λέξεις για τα Δημοτικά καμώματα στο Δάσκιο. Τώρα δίδονται φωτογραφίες χωρίς να επαναληφθεί η γνωστή κινέζικη κοινοτοπία.

Πάντα τέτοια.

Ο παλιός συμμαθητής Φώτης Τσιπουρίδης μου έστειλε video με τη γυναλικα του να τραγουδάει. Το είδα σαν αισιόδοξο μήνυμα. Η αισιοδοξία πρέπει να είναι ματαδοτική. Κάτι σαν σκυταλοδομία, λέω...
https://www.youtube.com/watch?v=VALQcoriepQ#t=13

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Με αφορμή μιάν ανακοίνωση των δημοτικών υπαλλήλων



Μια ανακοίνωση ενός συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ζητά από τους υποψήφιους δημάρχους δεσμεύσεις που σχετίζονται με τα κεκτημένα ή αυτά που αυτοί θεωρούν κεκτημένα τους. Μου άρεσε πάρα πολύ. Οι άνθρωποι αυτοί μπουκωμένοι από παροχές και υποσχέσεις παροχών ζητούν και δεσμεύσεις.

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Μην τρελαθούμε.Ο δικός μας μια κουτσουλιά είναι
Ήταν να μην πάρει φόρα ο υπηρέτης της Ερατούς

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ




Από τον Δημήτρη Μούρνο, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

Εγκλωβισμένη έμεινε η διοίκηση της περιφέρειας στη στερεότυπη και παθητική άποψη ότι τα σκουπίδια είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα που καλούμαστε να εξαφανίσουμε από μπροστά μας με όποιο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος. Είχαμε και έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, σαν αυτή της Ευκαρπίας, από τη μετακίνηση και τη διαχείριση τεράστιου όγκου σκουπιδιών. Ελέγχεται η διοίκηση, γιατί καθυστέρησε να φέρει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο για γνωμοδότηση, προκειμένου να ενταχθεί γρήγορα στον εθνικό σχεδιασμό. Κι έτσι το ζήτημα παραμένει για την ώρα.

Το γαρ πολύ του έρωτος...

Είπε ο υποψήφιος για την δημαρχία Παπαγιάννης
«Εμείς στην Βέροια είμαστε γαλαντόμοι, μας περισσεύουν πολλά χρήματα και αποφασίσαμε μετά από πολλά χρόνια διεργασιών να στέλνουμε τα σκουπίδια μας εκδρομή.

ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Όσο η ίδια παράσταση επαναλαμβάνεται σαν την μέρα της Μαρμότας στον χώρο της υγείας δεν μπορεί παρά να θυμιθεί κανείς τα χρόνια που στηνόταν το ΕΣΥ. Και δεν μπορεί να μην πάει το μυαλό του στην βάσικη ιδέα/σχέδιο που καθόρισε ότι έγινε από εκεί και ύστερα. Ή καλύτερα την έλειψη αρχικού οράματος γύρω από αυτό που θέλαμε όλοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όλοι ήθελαν  τα πάντα από τον σύστημα που φτιαχνόταν εκεί στις αρχές των '80.

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ

Αλλ' αντ' άλλων φωτο,αλλά μ' αρέσει
και "ἡδυσμένῳ λόγῳ " οι πυλώνες
Άργησε ο ποιητής αλλά ήρθε. Καλώς τον.

Η κακοδιοίκηση που κακοφορμίζει



Προχθές κατέθεσα στον ανακριτή. Επρόκειτο για μιαν υπόθεση για την οποία δεν είχα γράψει ποτέ. Σήμερα που τίποτε  δεν με κρατά πλέον σιωπηλό (τι παραπάνω από μια κατάθεση στον ανακριτή μπορεί να συμβεί πια) θεωρώ πως μπορώ να δώσω την περιγραφή ενός ακόμη συμπτώματος κακοδιοίκησης από τα πολλά που έχει να δείξει η τοπική αυτοδιοίκηση σ’ όλη την χώρα.

Οι πυλώνες του κ. Κώστα



Μανία κι αυτή με τους πυλώνες της ανάπτυξης του υποψήφιου για τη δημαρχία αντιδήμαρχου. Καλά, τους πήραμε χαμπάρι τους πυλώνες του. Έχουμε όμως κάποιες απορίες.