Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, μνημόνια, διαφορές κι ομοιότητες

Η χώρα μας, η Ιρλανδία κι η Πορτογαλία, είχαν ως κοινό παρονομαστή την επιβολή των Μνημονίων, για να μπορέσουν ν’ αποφύγουν την καταστροφή της χρεοκοπίας.
Τι έγινε, λοιπόν τα τελευταία τέσσερα χρόνια;
Ας τα δούμε.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Λεωνίδας Ακριβόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Το blog είναι ανοικτό σε κάθε υποψήφιο, αρκεί να έχει δικές του θέσεις για την πόλη του. Ο κ. Λεωνίδας Ακριβόπουλος μας τίμησε στέλνοντας μιά του φωτο, μιά εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης και το βιογραφικό του. Τα δημοσιεύουμε. Περιμένουμε κι άλλα.

Γέφυρα Κούσιου: Το υπόμνημα εξηγήσεων προς την δικαιοσύνη

Μετά την μήνυση που κατατέθηκε εναντίον μου την 31 12 13 από παράγοντες του δήμου ήρθε η ώρα για να κατατεθεί και υπόμνημα εξηγήσεων από μέρους μου. Έγραψα τα παρακάτω. Με συνεβούλευσαν να αφαιρέσω μερικά απ' αυτά. Παρτίθεται ολόκληρο. Τα τμήματα που παραλήφθηκαν είναι με κόκκινο χρώμα.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Τι έκτακτα είναι αυτά;



Διαβάζει κανείς στον Νόμο 3852/2010  Άρθρο «65 §5.   Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι  την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα  που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις  εξαιρετικά επεί- γουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.»

Προκαταρκτικές Αψιμαχίες ...



Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Αγγέλογλου.  Δεν ξέρω πόσο δίκαιο έχει, ειδικά για την μομφή που επιρρίπτει στην Δήμαρχο της Βέροιας ότι δηλαδή αυτή έστειλε στους Υπαλλήλους του Δήμου της Τεχνικής υπηρεσίας του δήμου στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 
Όσο για την κατάρτιση της κ. Δημάρχου επί των Νομικών δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Αύριο οφείλω να καταθέσω υπόμνημα εξηγήσεων για το δημοσίευμα επί της γέφυρας. Φαντάζομαι ότι θα μάθω ακόμη κι αν δεν με μοιάζει και πολύ. 
Kατά το τέλος του μαγνητοσκοπημένου στιγμιοτύπου στο link φαίνεται ότι ή η κ. Δήμαρχος όντως δεν γνωρίζει την διαφορά ή ο κ. Αγγέλογλου ξέχασε ότι έκανε κάποιες αγωγές. 

Καιρός να μιλήσουμε για πολιτικές και προγράμματα

Πέρασε περίπου ένας μήνας της άτυπης λεγόμενης προεκλογικής περιόδου. Υπολείπονται οι τρεις περίπου βδομάδες της επίσημης. Εκείνο που δεν είδαμε και δεν ακούσαμε από τους περισσότερους υποψήφιους είναι πολιτικές προτάσεις και προγράμματα. Τεκμηριωμένα, ρεαλιστικά, με τις προτεραιότητες και τις βασικές ανάγκες.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η επι του Συμβουλίου Ομιλία (Σχολιασμός)



Πριν μέρες δόθηκε από αυτό το blog απομαγνητοφωνημένη μια τοποθέτηση της Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο την ώρα των μεγάλων μυστικών. Στα προ ημερήσιας διάταξης. Απείλησε και μηνύσεις. Δεν το έφαγα και απαντώ. Ας απαντήσει και αυτή αν θέλει. Αν πάλι δεν θέλει, ας κάνει και καμιά μήνυση. Ξέρει…

Η βελτιωτική δύναμη της κοινωνικής ζωής

Το κράξιμο, μέσα σε κάποια πλαίσια, έχει θεραπευτική αξία. Δείτε τον. Υποδειγματική στάθμευση αφού φυσικά εγκατέλειψε το αγαπημένο του πεζοδρόμιο.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Όνειρο ζω!

Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι τέτοιο, όχι να εφαρμόζεται (τόσο πλεονέκτης δεν είμαι), αλλά έστω να εξαγγέλεται στον Δήμο Βεροίας; 

Η χρεωκοπία σαν προυπόθεση για το αυταπόδεικτο



Διαβάζει κανείς πως τα έξι προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρωθούν έως το Μάιο του 2014 είναι:

Πάρκαρε όπου ήθελε...



Το έβλεπα κάθε πρωί. Πολύ πρωί όπως συνηθίζω. Κάθε μέρα εκεί. Στη μέση του πεζοδρομίου καμαρωτός και αναίσθητος. Κάποιος τελικά είχε λιγότερη υπομονή από μένα και του την κόλλησε την πινακίδα στο παρ μπριζ.
Μεγεθύνετε, δείτε και διαβάστε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον προσπαθεί να χάσει

Tου Δημοσιογράφου Θοδωρή Γεωργακόπουλου

από την καθημερινή

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Το λεύκωμα

Σελίδα παλαιού λευκώματος
Όταν ήμασταν πιτσιρικάδες κάναμε λευκώματα. Ήταν τετραδια στα οποία ο καθένας έγραφε το μακρύ του και το κοντό του. Το σπόρ ήταν κυρίως των κοριτσιών. Τα αγόρια φιλοξενόντουσαν. Ήταν κάτι σαν το σημερινό facebook αλλά χωρίς την λάμψη του. Φυσικά όπως και το facebook τα λευκώματα εξόργιζαν τους μεγαλύτερους και το έριχναν στο πυρ το εξώτερον ή και το εσώτερον. Τη σόμπα του σπιτιού δηλαδή. Η κεντρική θέρμανση ήρθε αργότερα.
Τώρα γιατι όλος ο πρόλογος; Μα γιατί με τις ανακοινώσεις των υποψηφίων αυτοδιοικητικών κάνεις άνετα λεύκωμα.
Τι υπονοούμενα, τι περίπλοκες διατυπώσεις αλλά και τι  χολή στάζουν οι ανακοινώσεις δεν λέγεται.
Μετά τα νεύρα της Δημάρχου ήρθε και η απάντηση.Αν δεν θεωρείτε το παρακάτω μνημείο του γραπτού λόγου πέστε μου να κατεβάσω την ανάρτηση.

Κι άλλος σκυλοκαυγάς.

Δεν περίμενα να έχει τελικά τόσο πλάκα. Έχει όμως. Η πηγή της πλάκας είναι συνήθως η σύγκρουση μεταξύ του λογικού και του παράλογου, αυτού που νομίζεις ότι είσαι και αυτού που αποδεικνύεται πως ξέρουν όλοι οι άλλοι ότι είσαι.

Η άρχουσα τάξη και η βόμβα του ασφαλιστικού



Το κείμενο αυτό το βρήκα στην μπλογγόσφαιρα. Είχε ημερομηνία 2003 και ήταν ανεπεξέργαστο. Ήταν δηλαδή πλαδαρό, είχε συντακτικά ακόμη και ορθογραφικά λάθη. Φαινόταν να το έχει γράψει κάποιος θυμωμένος ή να απετέλεσε προδημοσίευση που δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί. Αναφέρεται σε μια Ελλάδα σπάταλη που εξαγόραζε την σιωπή κοινωνικών ομάδων με τα χρήματα των παιδιών που δεν γεννήθηκαν ακόμη.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

O Θαν. Μαυρίδης γράφει για την οργή που θα γίνει δηλητήριο στη κάλπη


Ανάμεσα σε υποψήφιους και πρώην αυτοδιοικητικούς που έφτασαν. σχεδόν κυριολεκτικά, να ξεκατινιάζονται, προβλήματα για τα οποία δεν μιλάει κανένας, πλεόνασμα που αναδιανέμεται υπό μορφήν φιλοδωρίματος, μικροαστούς να αναρρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει, τηλεαστέρες που συνεχίζουν το τροπάρι τους σα να μη συνέβη τίποτε, υπάρχουν και κάποιοι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αντιλαμβάνονται αυτό που έρχεται.   

Ας ακούσουμε την φωνή του Θανάση Μαυρίδη από το capital.gr

Their precious…

Σήμερα μάθαμε πως θα διοικηθεί ο Δήμος αν εκλεγεί ο κ. Καραπαναγιωτίδης. Το μάθαμε βέβαια εκ του αντιθέτου. Από τα λόγια της κ. ΧΟΓ.  Ούτε λίγο ούτε πολύ τον συμβούλευσε να ρωτήσει τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους που προέρχονται από την δική της παράταξη.  Ναι αυτοί θα είναι θα έμπειρα στελέχη του κ. Καραπαναγιωτίδη, αν καταφέρουν να εκλεγούν φυσικά, και γιατί να μη τα καταφέρουν δηλαδή.Έχουν τον μηχανισμό, δηλαδή  εχει ο καθένας τους δομήσει μια σφαίρα επιρροής

Ξυνό προεκλογικό κράξιμο.

Τα παρακάτω γράφτηκαν από υποψήφιο Δήμαρχο για άλλον υποψήφιο Δήμαρχο. Το πράγμα άρχισε να αποκτά κάποιο ενδιαφέρον. Όχι Αυτοδιοικητικό βέβαια...

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τελικά τίποτε δεν είναι απλό!

Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε την Σαμπιχά! Διαβάστε το λόγο της τσιγγάνας στον ΟΗΕ

του Αναστάσιου Λαυρέντζου

Γέφυρα Κούσιου Η ένσταση μου προς την επιτροπή του Αρ 152

Εδώ περιγράφτρηκε το πως η αποκεντρωμένη διοίκηση δικαίωσε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βεροίας να δώσει χρήματα για την δίωξη το blogger γι' αυτό.  Έγινε ένσταση στην επιτροπή του άρθρου 152.
Ιδού

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ρύθμιση τριών σημείων για τη βόμβα του ΟΑΕΕ

Σε αναζήτηση συμφωνίας τριών σημείων, με αντιρρήσεις από την τρόικα

Από τους Δημήτρη Κατσαγάνη, Γιάννη Αγγέληαπό το capital.gr 



H χρονική σύμπτωση της έκδοσης των «πράξεων βεβαίωσης οφειλής» (που αποτελούν προ-κατασχετικό ειδοποιητήριο) 440.000 ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ...

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Η Γέφυρα Κούσιου και το ανθεκτικό Πολιτικό Σύστημα



Χθες είχα δύο νέες εξελίξεις σε σχέση με την μήνυση που μου έκανε η δήμαρχος μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι και ένας γενικός γραμματέας του Δήμου την 31 12 13. Ήταν τότε που συνέκρινα την υπόθεση Τομπούλογλου με την διαχείριση της υπόθεσης της γέφυρας Κούσιου και αναρωτήθηκα πως γίνεται οι αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου να μην είναι προϊόν διαφθοράς. Τότε μάλιστα η ομάδα των μηνυτών είχε απαιτήσει την σύλληψή μου και τον «συνετισμό» μου με το γενικό μότο: «Στο κρατητήριο μέχρι να βάλει μυαλό». Στο κρατητήριο δεν μπήκα και μυαλό δεν έβαλα. Η μήνυση έμεινε.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Δέκα θέσεις για τον φιλελευθερισμό

Χωρίς να απορρίπτεται ή να να υιοθετείται τίποτα χωρίς κριτική, αναδημοσιεύεται κείμενο του Νίκου Δήμου από το LIFO.GR

Απορίες και αναμνήσεις από ένα ξήλωμα.


Στους τίτλους των εφημερίδων της πόλης διάβασα ότι η Δήμαρχος καθαίρεσε από την θέση του τον αντιδήμαρχο Τσαμήτρο. Δεν διάβασα την δικαιολογία αλλά εδώ φαίνεται ότι του το ζήτησε πιο μπροστά διότι ήταν υποψήφιος.

Η επι του Συμβουλίου Ομιλία (Ενημέρωση 19 04 14)



Ήταν μια από τις πιο άχαρες δουλείες που έχω κάνει. Δεν ξέρω καν αν άξιζε τον κόπο ο χρόνος αλλά και ο εκνευρισμός που προκαλούσε. Που προκαλούσε μια εκνευριστική φωνή που εκτόξευε απειλές απ’ εδώ και από εκεί και που έπρεπε να την απομαγνητοφωνήσεις. Αναφέρομαι στην προ ημερήσιας διάταξης ομιλία (;) της κ. Δημάρχου την Μ. Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Δρομος Άνω Κάτω Σέλι: Μιά άλλη εκδοχή



Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα διατυπώσει μια υπόθεση για το πώς πάρθηκε η απόφαση για την κατασκευή του Δρόμου Άνω Κάτω Σέλι. Τελικά ήταν μια υπόθεση που σήμερα νέες πληροφορίες απέδειξαν πως ήταν λάθος. Η νέα εκδοχή έχει ως εξής:

Πρωινός Αγγέλογλου

Ξυπνάς Δευτεριάτικά, ανοίγεις τον κομπιούτορα και βλέπεις στο spype κείμενο του Αγγέλουλου Τότε λες: Να το δημοσιεύσω για να μάθεί να μην αφήνει κείμενα απ' εδώ και απ' εκεί.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ταράτσες και λοιποί κοινόχριστοι χώροι.

Το κείμενο είναι του Θοδωρή Γεωργακόπουλου. Βραβευμένου συγγραφέα και δημοσιογράφου. Πρόσφατα τελείωσε μιά δουλειά του οι 100 ταράτσες. Επρόκειτο για 100 διαφορετικές φωτογραφίες της Ακρόπολης από 100 διαφορετικές ταράτσες της Αθήνας.  Εδώ περιγράφει μιά "παράπλευρη εμπειρία": Την συμβίωση στην πολυκατοικία. 

Αναμνήσεις κι ερωτήματα




Την 11 Φεβρουαρίου 2013 μια ομάδα συμπολιτών μεταξύ των οποίων και ο γράφων κλήθηκαν να παρουσιάσουν μια πρότασή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης τους. Της Βέροιας. Η πρόταση είχε κατατεθεί νόμιμα ήδη από τον Οκτώβριο του ’12, νόμιμα με βάση το άρθρο 215 §3 του κώδικα Δήμων, ήταν υπογεγραμμένη από 50 συμπολίτες οι οποίοι όχι μόνον ήταν σε πλήρη επίγνωση για το τι υπέγραφαν άλλα είχαν συμμετάσχει και σε διεξοδική συζήτηση πάνω στο θέμα, που ήταν μια άποψη για την επίλυση του θέματος της στάθμευσης.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τάχα αξιολόγηση...τάχα δημόσια διοίκηση...

Το κείμενο έχει αντιγραφεί από το site http://www.aftodioikisi.gr. Αντιγράφεται περισσότερο για μια περίεργη αναφορά κάπου στο μέσον. "..η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει επισημάνει με έμφαση ότι όσοι βαθμολογούνται με την κατώτερη βαθμολογία δεν οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, καθώς αυτή τελείωσε, ούτε απολύονται".

Επιστολή σοκ μηχανικού, στον Πρόεδρο του ΤΕΕ

Επιστολή σοκ μηχανικού, στον Πρόεδρο του ΤΕΕ

Posted in Blog
 "Είστε και εσείς, κύριε Πρόεδρε του ΤΕΕ και οι ρυθμίσεις των τελευταίων 3-4 ετών, όπως και η πλατφόρμα του ΤΕΕ, ακόμα ένα εργαλείο της Τρόικας. Θα φτάσουμε τελικά σε μια τεράστια, μαύρη, άπατη τρύπα, που εγγυάται οριστικά και αμετάκλητα το ακίνητο στους δανειστές της Ελλάδας".

Προς «σοσιαλιστές όλων των κομμάτων»

hayek-revolt-against-socialismΤο κείμενο είναι παλιό της  24 Μαρτιου 2014 δίνει μερικές εικόνες. Απαραίτητες ακόμη και για άτομα που θεωρούν τον εαυτό τους φιλελέυθερο ή θα ήθελαν να είναι. 

Στα... μουλωχτά νέα εκτόξευση συμμετοχών ασφαλισμένων! (παραδείγματα)

Το κείμενο μου το έστειλε ο συμμαθητής από το Γυμνάσιο και Φαρμακοποιός Σωκράτης Παναγιωτίδης πριν μέρες. Σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να τον αδικήσω επειδή έχω μερικές επιφυλάξεις και να μη το δημοσιεύσω.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση γραφείου Υποψηφίου

Από το Γραφείο του κ. Σκουμπόπουλου μου έστειλαν την παρακάτω ανακοίνωση

Μνήμες....

Μπορεί να καταλογίζουν στον λαό και το σώμα των φηφορόρων μνήμη χρυσόψαρου, αλλά το διαδίκτυο έχει την μνήμη της ηλεκτρονικής καταγραφής. Έτσι ο κ. Τσαπαρόπυλος είναι καταγεγραμμένος παντού. Και δυστυχώς δεν μπορεί να μας πει ότι του καταλογίζουμε άδικα ασυνέπεια λόγων και έργων. Για να δούμε τι έλεγε το ΕΠΕΑ ΛΑΟΣ την 11 Ιαν 2013.

Περί κοινωνικής δικτύωσης και άλλων καινοφανών πραγμάτων

To blog στο οποίο γράφτηκαν τα παρακάτω είναι αριστερό. Υπάρχει παραπομπή σε link, μην τους πάρω και το δίκαιο. Δείτε τελικά πόσο φοβούνται την ελεύθερη έκφραση οι άνθρωποι που συήθισαν να έχουν εδώ και δεκαετίες την ιδεολογική κυριαρχία! 

Ηθική αυτουργία των υπευθύνων για τα δαγκώματα των σκύλων και τα εγκλήματα της φόλας.

Αδυναμία του Δήμου να διαχειριστεί το πρόβλημα των αδεσπότων, απόπειρα εξήγησής της και ηθική αυτουργία των υπευθύνων για τα δαγκώματα των σκύλων και τα εγκλήματα της φόλας.
Της κυρίας Αιμιλίας Καλπάκη

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Βιογραφικό Υποψηφίου

Ο Ιωάννης Δαμιανού Ακριβόπουλος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Καραπαναγιωτίδη έστειλε και το βιογραφικό του.

Προεκλογικές θέσεις και προτάσεις

Νομίζω ότι ο κύριος Ακριβόπουλος είναι ο μόνος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με δικό του αυτόφωτο πολιτικό λόγο και προτάσεις. Το μεσημέρι έστειλε κείμενο που το δημοσιεύω ευχαρίστως. Μακάρι να μου έστελναν κι άλλοι υποψήφιοι. Τον ευχαριστώ.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Κείμενα στο συρτάρι (1)



Κατά καιρούς έγραφα μικρά κείμενα που αφορούσαν σε πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν στην πόλη έτσι ώστε και η ζωή των νοικοκυριών να διευκολυνθεί αλλά και η γενικότερη οικονομική ανάπτυξη να προωθηθεί. Βέβαια επρόκειτο για σκέψεις χωρίς τεκμηρίωση και η ανάγκη μου να φανώ στοιχειωδώς σοβαρός με απέτρεπε από την δημοσίευσή τους. Η άκαιρη διατύπωση ακόμη και υπέροχων ιδεών μπορεί να είναι από ζημιογόνος έως καταστροφική.  

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Trivia (1)



Μ’ αρέσουν τα μικρά πράγματα. Μικρές απολαύσεως, μικρές ιδέες, μικροπολιτική. Είναι πράγματα που μπορείς και να τα κάνεις και να τα ζητήσεις. Έτσι σκέφτομαι να κάνω απλές μικρές προτάσεις για πράγματα που μπορούν και να γίνουν και να συντηρηθούν. Απέναντι στην αμετροέπεια του θα τα «τελειώσουμε όλα» είπα να ξεκινήσω από κάτι  μικρό, χρήσιμο και  βιώσιμο.